Zacząłbym na początku od dobrego psychologa z pełnym wywiadem na który trzeba poświęcić dobre kilkanaście godzin.
Nie ma nic bardziej pozbawianego sensu jak prochy które na moment uspokaja a później zaostrzaja stany. Wiem po sobie bo ile razy leciałem na jakiś dziwnych rzeczach po których szalałem jeszcze bardziej. Nonsens.
Powodzenia i stabilizacji psychicznej.
Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Pokój AA
Od Żyto. Nóweczka. Wbrew pozorom, w temacie.
W drugiej minucie, równo. Dziwny tekst wchodzi. ... tutaj?
// Który to już nowomodny, na odstawce? Jakiś trynd, czy coś.
W drugiej minucie, równo. Dziwny tekst wchodzi. ... tutaj?
// Który to już nowomodny, na odstawce? Jakiś trynd, czy coś.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Myślę, że co można bezpiecznie poradzić, to, by Kolega odstawił alkohol i skierował się do odpowiednich lekarzy (psycholog, psychiatra) po pomoc.Gothmog666 pisze: ↑11-04-2026, 00:30Czy jest cokolwiek, co potrafi mi uspokoić nerwy? Zwyzywałem od głupich cip zastepczynie kierownika publicznie. Ludzie zrobili wielkie oczy, bo uderzyłem w świetość. Tylko dlatego, że spotykałem sie z corką prezesa tego Sądu, to zostało zamiecione pod dywan. Dajcie coś na nerwice, bo to powtorze znowu.
Jak masz napad furii to licz powoli, spokojnie od 100 do 1 - powinno przejść, a potem szybciutko do ww. specjalistów.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Ja to niekumaty jestem, za bardzo 2+2=4 i nie rozumiem "poezji".
Chyba tak, posłuchaj Rutkowskiego, rozejrzyj się wokół - coraz więcej ludzie przestaje zmieniać sobie nastrój/psychikę substancjami wszelakimi.
Tak jak fajki poszły w odstawkę, tak i alko pójdzie niedługo.
To dobrze.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
-
Gothmog666
- rozkręca się
Ja przez 2 lata korzystałem z usług terapeuty, a używki ograniczyłem praktycznie do zera. Terapia pomaga zasadniczo z czymś, co jest problemem w życiu codziennym. Moim zaś była pewna apatia i spory deficyt asertywności, mający genezę w domu rodzinnym. Co z kolei przełożyło się na to, że często byłem wykorzystywany w pracy i w innych relacjach, byle tylko mieć święty spokój. Jakkolwiek paradoksalnie to nie zabrzmi, mój wybuch złości i wiązanka do wiceszefowej były pośrednio spowodowane tym, czego nauczyła mnie terapia. Bo i psychiatra i terapeuta mówili mi zawsze: musisz nauczyć się asertywności, bardziej stawiać na swoim, zaryzykować czasem, bo inaczej to się pogłębi. W istocie, przez ostatnie kilka lat mi to mocno pomogło i moje akcje zaczęły iść w górę, komfort życia też. Nowum życiowym dla mnie natomiast było to, że jedna paniusia sobie przyszła z dupy po znajomości na takie stanowisko i zrobiła ze mnie worek treningowy. Przez ponad 10 lat pracy zawodowej nie spotkałem się z czymś takim, a i wróciły mi demony z dzieciństwa, więc poleciałem po bandzie. Nie poradziłem sobie z tym nowum, postawiłem na szali swoją pracę stosując wulgaryzmy wobec przełożonej, ale nie żałuję tego. Dlatego, bo mi dała spokój i równie ważne jest to, że będę musiał się nauczyć jak kontrolować emocje od tej strony. Jak ktoś złośliwie i z całą mocą mnie prowokuje. Dzięki za rady, mimo wszystko.domeldoom pisze: ↑13-04-2026, 07:32Myślę, że co można bezpiecznie poradzić, to, by Kolega odstawił alkohol i skierował się do odpowiednich lekarzy (psycholog, psychiatra) po pomoc.Gothmog666 pisze: ↑11-04-2026, 00:30Czy jest cokolwiek, co potrafi mi uspokoić nerwy? Zwyzywałem od głupich cip zastepczynie kierownika publicznie. Ludzie zrobili wielkie oczy, bo uderzyłem w świetość. Tylko dlatego, że spotykałem sie z corką prezesa tego Sądu, to zostało zamiecione pod dywan. Dajcie coś na nerwice, bo to powtorze znowu.
Jak masz napad furii to licz powoli, spokojnie od 100 do 1 - powinno przejść, a potem szybciutko do ww. specjalistów.
- Lukass
- zahartowany metalizator
^ No Panie, ale czego tu żałować? Skoro zasłużyła, to usłyszała. Czasami lepiej tak, niż udawać, że wszystko gra. A i opinia pójdzie, że nie masz hamulców 
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Gothmog666
- rozkręca się
Problem zaczyna sie wtedy, kiedy wszyscy widzą, że coś jest nie tak, ale z godnością żula przyjmują kolejne chary na twarz od paniusi, ktora nigdy nie powinna zajmować takiego stanowiska. Ona karmi swoje ego, bo ludzie sie jej boja, ja trace nerwy, bo mnie wyprowadzała z rownowagi.
Sam nic nie zdziałam, chociaż znam prezesa i obaj dobrze wiemy, że on podstawie mojej opinii jednostkowej nie ma podstaw, żeby ją usunąć. Proponowal mi grupowe pismo, ale ludzie są zesrani i nic takiego ze mną nie napiszą. Jeden ma kredyt, inna geby do wykarmienia. Sytuacja patowa.
Jeśli chodzi zaś o środki na nerwy to wziąłem urlop i psychiatra przepisał mi Trittico. Lepiej po tym śpie i dobrze działa. Zdałem sobie przede wszystkim sprawe, że dbałem o wszystko, tylko nie o swoją bytność w pracy. A kilka dni w lesie i aktywność fizyczna to potega. Jak pisalem o tym wszystkim to sie najebałem kompletnie i chyba 4 dni dochodzilem do siebie, ze stanami lekowym, sercem bijacym jak oszalale itd. Nie dla mnie te zawody juz. Nie warto wracac do chlania.
Sam nic nie zdziałam, chociaż znam prezesa i obaj dobrze wiemy, że on podstawie mojej opinii jednostkowej nie ma podstaw, żeby ją usunąć. Proponowal mi grupowe pismo, ale ludzie są zesrani i nic takiego ze mną nie napiszą. Jeden ma kredyt, inna geby do wykarmienia. Sytuacja patowa.
Jeśli chodzi zaś o środki na nerwy to wziąłem urlop i psychiatra przepisał mi Trittico. Lepiej po tym śpie i dobrze działa. Zdałem sobie przede wszystkim sprawe, że dbałem o wszystko, tylko nie o swoją bytność w pracy. A kilka dni w lesie i aktywność fizyczna to potega. Jak pisalem o tym wszystkim to sie najebałem kompletnie i chyba 4 dni dochodzilem do siebie, ze stanami lekowym, sercem bijacym jak oszalale itd. Nie dla mnie te zawody juz. Nie warto wracac do chlania.