A co tu dokładnie jest antynaukowe? To, że ADHD czy asperger to bzdura (i to faktycznie jest antynaukowe) czy fakt, że często spierdolenie ma źródło w domu rodzinnym (czemu, wydaje mi się, ciężko zaprzeczyć)?
Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Re: Pokój AA
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Ja pierdolę, przerażająco podobnie miewałem.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Obstawiam, że całkiem niemały odsetek z nas słucha metalu bo nie mógł sobie z czymś poradzić, coś nie pasowało, nei grało, gnębiło.
Metal to hałas, koszmarne dźwięki, głośność, agresja - forma buntu, albo dojebania samemu sobie.
Szybciej, mocniej, agresywniej, głośniej.
To nieradzenie sobie znajdowało sobie ujście również w alkoholu.
To pewnie też i dlatego kombinacja uzależnienia i tej właśnie muzyki.
Ostatnio zmieniony 15-03-2026, 19:14 przez domeldoom, łącznie zmieniany 1 raz.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
- domeldoom
- postuje jak opętany!
Kurwa, po 30 latach picia potem niemal 1,5 roku abstynencji i terapii otworzyłem swoją najgorszą szafę, z najgorszym demonem i wreszcie się postawiłem.
To 100% zasługi terapeutki, oczywiście sam to musiałem zrobić, ale bez niej bym nie drgnął z miejsca.
Jestem bardzo, bardzo rozemocjonowany dzisiaj.
Jeszcze trochę pracy przede mną i mam wątpliwości czy ściągać majtki całkowicie przez Wami, ale wreszcie poczułem ulgę.
Bez tego kroku nigdy bym nie zaczął żyć normalnie.
Rozliczyłem wszystkie elementy, które były moim powodem picia. \Oczywiście nie winie tego co było, bo piłem sam, z własnej woli, nie potrafiąc znaleźć innego sposobu, ale dzisiaj wyrzuciłem ostatniego trupa z szafy.
Jeszcze muszę ten gnój posprzątać, ale mam nadzieję, że to już koniec mojej udręki przynajmniej z tym związanej.
To 100% zasługi terapeutki, oczywiście sam to musiałem zrobić, ale bez niej bym nie drgnął z miejsca.
Jestem bardzo, bardzo rozemocjonowany dzisiaj.
Jeszcze trochę pracy przede mną i mam wątpliwości czy ściągać majtki całkowicie przez Wami, ale wreszcie poczułem ulgę.
Bez tego kroku nigdy bym nie zaczął żyć normalnie.
Rozliczyłem wszystkie elementy, które były moim powodem picia. \Oczywiście nie winie tego co było, bo piłem sam, z własnej woli, nie potrafiąc znaleźć innego sposobu, ale dzisiaj wyrzuciłem ostatniego trupa z szafy.
Jeszcze muszę ten gnój posprzątać, ale mam nadzieję, że to już koniec mojej udręki przynajmniej z tym związanej.
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W takim razie zyczę powodzenia w sprzątaniu i wytrwania w postanowieniu nie picia.
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Dobra, ja nie mam czasu aż tyle co wy, i nie czytam wszystkiego co napisaliście ... Ale tomi- ile ty razy swojego ojca jebales na forum, a teraz do rany przyłóż...
A jakby, TY wiesz w jakim czasie zajął się bardziej rodziną, a nie zarabianiem pieniędzy to mogłoby być inaczej ..
Ja to właśnie robię z 2 strony, czyli walczę z moim młodym ale na SERIO, odcięte już ADHD bo nic nie działa, antypresanty itd... a przemoc jest tysiąc, odcinki... Nie będę się rozpisywał... Ale, ja właśnie jestem takim rodzicem o którym pisze że zjebał akcje z tomim i innymi...
Poza tym wkurwiają mnie ludzie którzy właśnie Aspergera, ADHD włączają w życie bo można uzyskać jakieś wsparcie, bo z samym ADHD huja można... Temat rzeka...
Mam kilka osób które tego nie zrobiły czyli nie przepracowali traumy z dzieciństwa, czyt. Samobój taty, rozwod, pobicia itd... tylko o to mi chodzi...
A jakby, TY wiesz w jakim czasie zajął się bardziej rodziną, a nie zarabianiem pieniędzy to mogłoby być inaczej ..
Ja to właśnie robię z 2 strony, czyli walczę z moim młodym ale na SERIO, odcięte już ADHD bo nic nie działa, antypresanty itd... a przemoc jest tysiąc, odcinki... Nie będę się rozpisywał... Ale, ja właśnie jestem takim rodzicem o którym pisze że zjebał akcje z tomim i innymi...
Poza tym wkurwiają mnie ludzie którzy właśnie Aspergera, ADHD włączają w życie bo można uzyskać jakieś wsparcie, bo z samym ADHD huja można... Temat rzeka...
Mam kilka osób które tego nie zrobiły czyli nie przepracowali traumy z dzieciństwa, czyt. Samobój taty, rozwod, pobicia itd... tylko o to mi chodzi...