Pokój AA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Pokój AA
^ Bez pozwolenia też da się kupić klamkę.
-
tomaszm
Czarodziej z krainy oz. Czarodzieja Sally i Scooby doo. Tak poza tym sramnacie. Możesz wypierdalać.
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 23:21 przez tomaszm, łącznie zmieniany 3 razy.
-
tomaszm
No niby tak ale skąd wiesz czy ta broń nie była chrzczona w sensie ,że nie figuruje gdzieś w rejestrze? Jak załóżmy ktoś cię skontroluje to jeszcze ci odpowiednie przestępstwo ktoś przepisze. Abstrahując od zarzutu posiadania broni bez zezwolenia to możesz załapać dobrą historię:)
Zresztą tak szczerze- czego nie da się kupić od Ukraińców na darkwebie?
Zamówienie klamki pod dom(dosłownie, zakopią to pod trawnikiem) jest równie proste co znieczulających środków przepisywanych na receptę.
Z chuja się urwałeś czy o drogę pytasz?
A kto kontroluje np przepływ nielegalnej broni? Byli naczelnicy wydziałów kryminalnych, tak samo jest z prostytucją, Powiesz mi pierdolisz Tomek a ja ci powiem ,że znam temat od podszewki. Dziwki i broń to zawsze była domena byłych funkcjonariuszy policji i nic się w temacie nie zmieniło. Nie na Ślasku. Jest tak do dziś dzień. Daję sobie obciąć głowę i jaja.
Kiedyś miałem taką historię ,że mojego ziomka z poliscji zatrzymano. Wbiło mu się do domu biuro wewnętrzne a tam na notatkach wszędzie numery do mnie. Wezwano mnie do komendy głównej w Katowicach. Oczywiście wszystkiego się wypeirałem- ja nigdy w zyciu, nikogo nie znam. Policjat z BW jebnął mi zdjęciami- to może teraz ci się pamięć odświeży.
To mój trener osobisty-przekazaywał mi instrukcje jak ćwiczy żeby zakwasów nie dostać na siłowni.
Jebali mnie tam przez 6 godzin-więzienie, korupcja w policji, masz przejebane, nie wułgasz się itp jak to na przesłuchaniu:D
Kumpel ostatecznie który był policjantem przyznał się, odebrali mu emeryturę policyjną, ale poza tym cisza - jeśli będziecie atakować cały wydział pociągne ,bo nie mam nic do stracenia więc się to po kościach rozeszło, naczelnik sam by poleciał i to z wykopem.
Ale miny policjanta z BW nie zapomnę nigdy-idziesz Tomek do więzienia..
Na pewno:)
Policję wkurwiało to dlaczego moi ludzie są przy wypadku szybciej jak oni. its a magic. Nie obsługuję już szkód osobowych bo nie widzę ekonomicznego sensu ale kiedyś to było. Nie wiem ile było prób przypisania mi rzeczy przez Policję ale było tego dużo.
Bardzo dużo- za wszelką cenę chcieli mnie złapać za ręke. Postawić zarzuty korupcji w policji,- mieli wysztko ,notesy, smsy ,zabezpieczone telefony, zdjęcia - i nie wsadzili mnie do tego więzienia.. Nawet nie miałem żadnych zarzutów postawionych.
Spokojnie rok mogłem z tym bagażem przekiblować w więzieniu. Ale tego nie zrobili- dlaczego bo każdy był umoczony i wystarczyło żeby ktoś mordę otworzył i zaczął gadać.
Był to moment kiedy wycofałem się globalnie z szkód komunikacyjnych po każdy odział policji za mną dreptał . Katowice, Poznań, Gdańsk. Szczęsliwa karta się kończyła i z tyłu głowy miałem poczucie ,że mnie drapną prędzej czy później,bo idiotę mogę zgrywać ale nie dadzą się dalej nabierać.
Dobrze dla mnie ,ze zainicjował to Bytom gdzie każdy był umoczony- rożnie mogło być.
Czułem oddech na plecach. Nigdy w zyciu nie przypuszczałbym ,że wśród chłopaków z Policji znajdę kogoś kto się wystawi. Że wezmą wszystko na siebie.
Zresztą to moi najwięksi kumple. Ale poczucie takiej niesprawiedliwości ze sam powinienem wespół odpowiadać mam.
Jeśli to coś zmieni bo czuję się z tym źle to wezmę też odpowiedzialność na siebie ale kazano mi się wycofać.
Dziwnie się z tym czułem,materiał operacyjny z obserwacji prawie roku czasu ,twarde dowody- nie było szans żebym mógł sie zajaknać co do swojej winy. Szczerze idać do komendy na przesłucanie BW wiedziałem ,że mam już przejebane. A tu takie historie korupcji całego wydziału. To był jakiś kosmos dla mnie.
Ostatniego przesłuchania nie zapomnę nigdy- policjant który mnie przesłuchiwał- wie pan panie Tomku co grozi za korupcję funkcjonariuszy..............tak wiem. Idż pan do domu. Ten sam który powiedział mi ,ze pójdę do więzienia.
Tak jak sytuacja sie skończyła tak jebnąłem szkody komunikacyjne. Prowadziłem tego w setkach jeśłi mowa o wypadkach ze skutkiem śmiertelnych. NIkt na rynku nie potrafił uwierzyć dlaczego się wycofuje. Bo mi się karta losu skończyła. Drugi raz tego scześcia nie będe miał a przesadny jestem. I tak po prostu coś porzuciłem z dnia na dzień.
Druga rzecz ,że to było bagno- korupcja zakładów pogrzebowych, policji, karetek pogotowia, strazy pozarnej. W imię zysku, chorego zysku bo z etyka nie miało to nic wspólnego. Wszystkich dało się kupić. Zaczeło mnie to tak brzydzić no ale dysponując druga armią w kraju gdzie wtedy polegało mi ponad 100 osób najskuteczniejszej w branży cięzko mi było szczerze powiedzieć ,że nie jest to moja etyka zawodowa.
Sam ich tego nauczyłem a teraz mam pretensje ,że ida po trupach. że to wszystko jest mocno zaburzone. W tamtych czasach chyba nie było bardziej agresywnej firmy jak moja. Byliśmy zawsze pierwsi. Zwłoki jeszcze stygły ale już tam byliśmy. jak hieny,jak sępy. Z biegiem czasu jak dorosłem bardzo dużego dystansu nabrałem- to jest złe,
Jak zamknąłem szkody komunikacyjne to była histeria. Burzyło to mój wewnętrzny etos. To nie jest ok. Nie chodziło o program TVN łowcy skór. Wierz mi lub też nie nie w tym kraju się łowca skór nie może tytuować bo wyznaczałem trendy w tej parszywej branży. Teraz się tego wstydzę. Nigdy nie było i przypuszczam nie będzie już takiej drugiej grupy która obskakiwała tyle wypadków ze skutkiem śmiertelnym. owszem są kancelarie które latają za tym,wszystkie znam ale to pizdeczki.
Gdzieś tam w głowie zaszła ta zmiana z 6 lat temu:
a) wygrałem los na loterii i policja mi odpuściła
b) czuje się jak śmieć wzbohacając się na największych ludzkich tragediach
Jak dzwoniłem do ludzi pierdole już to: Tomek sam to wymyśliłeś,cały system pozyskiwania spraw- ok ale od dzisiaj to pierdole. Nie chcę, to nie jest dobre, robimy coś nie w porządku.
Ostatnio zmieniony 24-01-2026, 01:14 przez tomaszm, łącznie zmieniany 22 razy.
- TheDude
^ Tomku, ja tylko napisałem, że takie zakupy też są możliwe.
Jak się czujesz o tej wieczornej godzinie? Jest jakiś drink/piwo czy odpoczynek?
Jak się czujesz o tej wieczornej godzinie? Jest jakiś drink/piwo czy odpoczynek?
Ostatnio zmieniony 23-01-2026, 23:57 przez TheDude, łącznie zmieniany 1 raz.
-
tomaszm
Sorry nie pisałem tego do Ciebie tylko do sramnacie. Sorry za edycję.
-
Gothmog666
- rozkręca się
Ja tylko skromnie dodam, że mieszanie leków przeciwlękowych z alkoholem grozi napadem padaczki. Dobranoc.