Ciekawostki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Re: Ciekawostki
Koleś, który robi dobry content o ćwiczeniach przed paroma chwilami wrzucił ciekawy materiał, taka ciekawostka o dodatkach do jedzenia.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może w tym okresie mieliśmy, Polacy mieli łatkę @roznosicieli?

https://szczepienia.pzh.gov.pl/stan-zas ... andynawii/
Aczkolwiek duże dysproporcje w każdej grupie wiekowej mogły wynikać z bariery (niemałej) językowej. Z ulokowania dużej części Polaków poza dużymi ośrodkami miejskimi pewnie też. No i w tej największej diasporze w NOR, pewnie Ci pracujący w Oslo mówią płynnie po angielsku (3 takie przypadki zaobserwowałem) co mogło przełamać barierę, to Ci z gorszymi robotami, z prowincji już niekoniecznie.

https://szczepienia.pzh.gov.pl/stan-zas ... andynawii/
Aczkolwiek duże dysproporcje w każdej grupie wiekowej mogły wynikać z bariery (niemałej) językowej. Z ulokowania dużej części Polaków poza dużymi ośrodkami miejskimi pewnie też. No i w tej największej diasporze w NOR, pewnie Ci pracujący w Oslo mówią płynnie po angielsku (3 takie przypadki zaobserwowałem) co mogło przełamać barierę, to Ci z gorszymi robotami, z prowincji już niekoniecznie.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
- tomekw48
- weteran forumowych bitew
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii

Na takie tam ogłoszonko dziś natrafiłem. Natomiast w sumie nie wiem jakie jest przesłanie. Czy jesteś tak dobrym człowiekiem jak Austriacki Akwarelista lub Ojciec Narodów?
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Ale zanim ktokolwiek zacznie to oglądać, warto zapoznać się z opisem filmu, bo można zaoszczędzić sześć minut, a jak wiadomo czas to pinions (u Rothbarda to przeczytałem).
Ale to faktycznie ciekawe. Normalnie takie rzeczy są w formie plakatów albo jakichś ulotek, a nie screenów z Youtube.hÓj wie kto pisze:Nikt z nas nie potrafi żyć zgodnie z prawem, ponieważ z natury jesteśmy przestępcami. Wszyscy jesteśmy winni złamania prawa. Pomyśl tylko o przykazaniach, które dał nam Bóg. Jeśli przekroczyłeś jedno z nich, to tak, jakbyś zignorował wszystkie. Nikt z nas nigdy nie zdołał żyć zgodnie z przykazaniami, a większość z nas wszystkie je przekroczyła -- w taki czy w inny sposób. Dlatego też wszyscy potrzebujemy przebaczenia za łamanie praw Bożych.
Powód, dla którego Bóg dał człowiekowi prawo, jest taki, że Stwórca wykorzystał je jako swoistego nauczyciela. Ono pokazuje nam, że jesteśmy przestępcami prawa i w ten sposób też grzesznikami. Potrzebujemy zatem znaleźć jakiś środek, który zabierze grzech z naszego życia i usprawiedliwi nas przed Bogiem.
Jeśli nie ma pełnego zrozumienia prawa, grzesznik nie potrafi całkowicie docenić Bożej łaski, która emanuje z krzyża. Mówienie mu o łasce bez uświadomienia prawa to jak podawania komuś lekarstwa, kiedy ten nie wie, że jest chory. Ludzie nie będą wdzięczni za lekarstwo do chwili, gdy dowiedzą się, że chorują.
Prawo pokazuje nam, że jesteśmy z natury „chorzy na grzech". Potrzebujemy więc lekarstwa, którym jest dar zbawienia w Jezusie Chrystusie. Jednak jeśli nie uznamy swej choroby, lek ten nie będzie przedstawiać dla nas żadnej wartości.
Przygody Batona na czarnym lądzie
- Hatefire
Natrafiłem na dwa takie miejsca w K-ce gdzie są takie dziwne ogłoszenia. Są też inne. Jak będę w ich okolicach następnym razem, to walnę zdjęcia wszystkim.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-01-2026, 12:12Ale to faktycznie ciekawe. Normalnie takie rzeczy są w formie plakatów albo jakichś ulotek, a nie screenów z Youtube.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Bolt
Gdzie są takie cuda? Może zwrócę uwagę na spacerze.Hatefire pisze: ↑12-01-2026, 12:23Natrafiłem na dwa takie miejsca w K-ce gdzie są takie dziwne ogłoszenia. Są też inne. Jak będę w ich okolicach następnym razem, to walnę zdjęcia wszystkim.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-01-2026, 12:12Ale to faktycznie ciekawe. Normalnie takie rzeczy są w formie plakatów albo jakichś ulotek, a nie screenów z Youtube.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
- wonsz
- zahartowany metalizator
kiedyś dziwne rzeczy wisiały na tym oszklonym narożniku obok Shrimp House w stronę dworca, ale ostatnio nie zwracałem uwagi.Bolt pisze: ↑12-01-2026, 12:46Gdzie są takie cuda? Może zwrócę uwagę na spacerze.Hatefire pisze: ↑12-01-2026, 12:23Natrafiłem na dwa takie miejsca w K-ce gdzie są takie dziwne ogłoszenia. Są też inne. Jak będę w ich okolicach następnym razem, to walnę zdjęcia wszystkim.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-01-2026, 12:12Ale to faktycznie ciekawe. Normalnie takie rzeczy są w formie plakatów albo jakichś ulotek, a nie screenów z Youtube.
rzułf
- Bolt
Tak, jeszcze przy wiadukcie przy Rialto czasem były anioły nieba i okolice.
I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
- Hatefire
Największe zagęszczenie jest na tablicy na pl. Andrzeja (niedaleko dworca), jest taka tablica, tak pomiędzy fontanną, a taką budką z pieczywem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- uglak
^przecież jest wszystko napisane, aż dziwne jak na ten śmieciowy portal
jakoś w tym roku wchodzi zakaz budowy nowych ogrodzeń z kolcami i w sumie dobrze, bo za gówniarza na takim rozwaliłem sobie fajne spodnie, a kumpel to już w ogóle prawie sobie druga dziurę w tyłku zrobił.
Guilty of being right
- Hatefire
Znowu ograniczają wolność
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz
-
tabaluga
dopiero co był reportarz jak chlopak rozwalil sobie tetnice na takim ogrodzeniu a patusy z karetki zamiast go ratować to sie nad nim znęcały i w rezultacie zmarł.uglak pisze: ↑12-01-2026, 14:52^przecież jest wszystko napisane, aż dziwne jak na ten śmieciowy portaljakoś w tym roku wchodzi zakaz budowy nowych ogrodzeń z kolcami i w sumie dobrze, bo za gówniarza na takim rozwaliłem sobie fajne spodnie, a kumpel to już w ogóle prawie sobie druga dziurę w tyłku zrobił.
https://uwaga.tvn.pl/reportaze/uwaga-ex ... -st8836169
MAGA
- TheDude
Super materiał z ciekawostkami zza kulis kręcenia, dla mnie kultowego, Third Rock From The Sun.
- Hatefire

Kontynuując temat z wczoraj. Pełen zestaw ogłoszeń na jednej tablicy. Wydaje się, że za wszystkie odpowiada ta sama osoba/organizacja. Zrobione są identycznie. Wszystko to wydruki na drukarce domowej, zalaminowane i przypięte zszywaczem.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy