Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

Re: Pokój AA

06-01-2026, 20:30

domeldoom pisze:
06-01-2026, 19:33
Ehhh... a ja mam doła od 30 grudnia.
Bardzo ciężko, ale daje jakoś radę.
Dzisiaj już sięgnąłem po ostatnią deskę ratunku i wmowiłem sobie, że muszę dzisiaj jakoś wytrzymać, a jutro będzie lepiej.
Ostatnio, w podobnej sytuacji, obiecałem sobie, że jak wytrzymam to na następny dzień sie napierdolę.
Pomogło.
Na drugi dzień już mnie mniej męczyło i o napierdoleniu się nie myślałem.
P. Terapeutka powiedziała, że dobry sposób, tylko żebym sobie nie obiecywał napierdalania się, tylko coś innego.
No i dzisiaj obiecałem sobie, że jutro będzie lepiej.
Jak na razie pomaga.
Pomaga też pisanie tutaj. To piszę. :)
Zjebane to życie.
Panie Kolego. Jutro będzie lepiej!

No!
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

06-01-2026, 20:54

domeldoom pisze:
Dzisiaj już sięgnąłem po ostatnią deskę ratunku i wmowiłem sobie, że muszę dzisiaj jakoś wytrzymać, a jutro będzie lepiej.
Ostatnio, w podobnej sytuacji, obiecałem sobie, że jak wytrzymam to na następny dzień sie napierdolę.
Pomogło.
P. Terapeutka powiedziała, że dobry sposób, tylko żebym sobie nie obiecywał napierdalania się, tylko coś innego.
Jak na razie pomaga.
Zjebane to życie.
Życie to matrix.
Nie masz wolnej woli.
Jesteś kierowany za pomocą dwóch przeciwstawnych głosów, w uproszczeniu, dobry i zły. Malkontenci niech zwrócą uwagę na to, że przy każdej decyzji jest zawsze jakieś ale. Jednego głosu słuchamy, a to ale, ten drugi głos odrzucamy. Zawsze tak było, tak jest i tak będzie.
Wybierasz głos dobry, to zły się wkurza i daje o sobie znać i na odwrót. Niby to wolna wola, ale nie, ponieważ matrix (świat dookoła Ciebie) tak Tobie dopasuje życie, że będzie na odwrót z Twoimi przekonaniami. A Ty w swojej urojonej wolnej woli skaczesz jak małpka. Jesteś jak pies na smyczy matrixa.
Jak wyjść z dołka? Pamiętaj! Wszystko jest na odwrót. Spodziewasz się dobra a dostajesz zło. Spodziewasz się zła, a dostajesz dobro.
Twoja urojona wolna wola musi spodziewać się zawsze zła. Oto cały sekret. Ale to zło musi naprawdę w Tobie tkwić.
Jesteś w dołku. Więc niedługo się odbijesz od dna.
Pamiętaj... Spodziewaj się podświadomie zawsze złych rzeczy, a będzie na odwrót.

PS. Praktykuje to odkąd to zrozumiałem, czyli już ładnych parę lat temu, ale stosunkowo od niedawna umiem o tym mówić. Po prostu oswoiłem się z tematem.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-01-2026, 20:56

tomekw48 pisze:
PS. Praktykuje to odkąd to zrozumiałem, czyli już ładnych parę lat temu, ale stosunkowo od niedawna umiem o tym mówić. Po prostu oswoiłem się z tematem.
Mówisz? :sarcasm2:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

06-01-2026, 21:13

Lukass pisze:
06-01-2026, 20:56
tomekw48 pisze:
Mówisz? :sarcasm2:
Oj tam... Czepiasz się. Tak naprawdę to nie ja mówię, tylko Bóg. Pan i Władca Twojego Matrixa. Pan i Władca Twojej Wolnej Woli.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

06-01-2026, 21:29

tomekw48 pisze:
06-01-2026, 21:13
Oj tam... Czepiasz się. Tak naprawdę to nie ja mówię, tylko Bóg. Pan i Władca Twojego Matrixa. Pan i Władca Twojej Wolnej Woli.
Mhm.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
mocny2_3
zahartowany metalizator

06-01-2026, 21:37

Nie wytrzymałbym przy wigilijnym stole z tomkiem przy pierogach a co dopiero przy flaszce jakby zaczął nawijać takie rzeczy coś jak odjazdy w dobrych czasach na hyperrealu xD
Awatar użytkownika
domeldoom
postuje jak opętany!

07-01-2026, 11:08

tomekw48 pisze:
domeldoom pisze:
Pomogło.
Jak na razie pomaga.
Zjebane to życie.
Życie to matrix.
Nie masz wolnej woli.
Jesteś kierowany za pomocą dwóch przeciwstawnych głosów, w uproszczeniu, dobry i zły. Malkontenci niech zwrócą uwagę na to, że przy każdej decyzji jest zawsze jakieś ale. Jednego głosu słuchamy, a to ale, ten drugi głos odrzucamy. Zawsze tak było, tak jest i tak będzie.
Wybierasz głos dobry, to zły się wkurza i daje o sobie znać i na odwrót. Niby to wolna wola, ale nie, ponieważ matrix (świat dookoła Ciebie) tak Tobie dopasuje życie, że będzie na odwrót z Twoimi przekonaniami. A Ty w swojej urojonej wolnej woli skaczesz jak małpka. Jesteś jak pies na smyczy matrixa.
Jak wyjść z dołka? Pamiętaj! Wszystko jest na odwrót. Spodziewasz się dobra a dostajesz zło. Spodziewasz się zła, a dostajesz dobro.
Twoja urojona wolna wola musi spodziewać się zawsze zła. Oto cały sekret. Ale to zło musi naprawdę w Tobie tkwić.
Jesteś w dołku. Więc niedługo się odbijesz od dna.
Pamiętaj... Spodziewaj się podświadomie zawsze złych rzeczy, a będzie na odwrót.

Ciekawe.
Przyszło mi na myśl to, co kiedyś powiedział, chyba, Maestro Sapkowski: " Żeby cos dostać,to najpierw musisz tego nie chcieć".

Juz kilka razy z czymś podobnym sie spotkałem.

Jest plus: jak pomyślę,że chce mieć zajebane życie to od razu je mam i mogę zacząć sie cieszyć :D

p.s. ciut mi dół popuścił. Ale bylo kiepsko.
p.p.s. żadna okoliczność/okazja nie jest warta tego, żeby przerwać abstynencję ;)
I znowu od razu mi się przyplmniał,w ramach kontry, Regis :D
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
ŚWIADECTWA_JEZUSA
zaczyna szaleć

07-01-2026, 14:40

Hatefire pisze:
06-01-2026, 20:10
ŚWIADECTWA_JEZUSA pisze:
06-01-2026, 15:19
same eksperty, sami terapeuci na forum

Stul pizdę jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia.
:exitexit:
POLSKA zawsze KATOLICKA
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

07-01-2026, 17:22

domeldoom pisze:
Pomogło.
Jak na razie pomaga.
Zjebane to życie.
Myślisz że ja z dołów nie wychodziłem. Wbrew temu co się może wydawać życie nie oszczędzało mnie na żadnej płaszczyźnie. Dużo z tych historii o trzeźwieniu czy abstynencji jakiekolwiek nie ma też zastosowania do poszczególnych sytuacji, osób.

Ludzie działają pod różnym wpływem bodźców. Jak ja nie zrozumie że komuś łaska nie dała i się nieszczęśliwie zakochał, ze nie ma na węgiel czy spłatę raty tak on mnie nie zrozumie co to znaczy wielopoziomowa presja zobowiązań w biznesie.

Presje inne, inne powody. Demon tożsamy.

Nie będę Ci tu pierdolic pociesznych historii o zachowaniu trzeźwości bo sam ta trzeźwość co 2 miesiące łamie jak już nie wiem jak poradzić sobie z nagromadzeniem emocji.
Awatar użytkownika
domeldoom
postuje jak opętany!

07-01-2026, 18:38

Przetrwałem, jest duuużo lepiej.
Kurwa, ale był bardzo przejebane.
Momentami aż ból fizyczny.
Już niemal czułem jak jestem najebany, ale przetrwałem :-)
Kurde, 1 rok i prawie 3 miesiące i jednak - trzeba być czujnym.

Metoda: byle dzisiaj, byle do jutra czy jak to zwą 24h działa.

Ogromna ulga.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
domeldoom
postuje jak opętany!

07-01-2026, 18:40

tomaszm pisze:
07-01-2026, 17:22

Myślisz że ja z dołów nie wychodziłem.
Nie kwestionuję tego, ale w sumie i tak potem dałeś w palnik.
Najwyraźniej nie chcesz być trzeźwy i tyle.

U mnie na grupie nikt nie zapił ponad rok, a mam różne przypadki.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

07-01-2026, 18:49

I bdb. Też mam plany - gdzieś zejść z tyglu bo nie mam już takich planów jak kiedyś. Dokończyć z środowiskami lewicowymi nie wyjaśnione i ich kurwa upokorzyć. Sfinalizować sprzeda bkopalni. Nie ma planów szczególnych. Robić swoje po określonej lini rozmwoju. Nie mam większych wartości jak syn i luba. Pieniądze.. Daje rade. Zawsze piana na ryju ale zawsze czołówka czy na Śląsku czy w kraju wieszcze katastrofę.
ODPOWIEDZ