Przebodźcowanie
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Re: Przebodźcowanie
Bo ja wiem, toz to prosty determinizm ubrany w calkiem spora nadbudowke z belkotu. Chociaz czasem lubie go poczytac, bo tak jak piszesz, pocieszne to. 
- tomekw48
- w mackach Zła
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Cóż, wesołych świąt.
Chciałem napisać coś zjadliwego, ale mi wszystkie kropki opadły z kapelusza. Radosna psychodeliczna odklejka >>>>>>>>>>> (...) >>>>>>>>>> agresywne polityczne pierdololo w sąsiednich tematach, a z tego co zauważyłem, to im ludzie są starsi, tym tego drugiego mają w głowach więcej.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- empir
- zahartowany metalizator
Otóż nie.tomekw48 pisze: ↑08-12-2025, 20:19Otóż, jesteśmy tylko bezrozumnymi simsami którzy robią wszystko, co im każe Bóg. Skoro Bóg tak postępuje, to oznacza, że też miewa swoje humory i jest podatny na jakąś manipulacje, bo bez powodu nie każe nam robić różnych rzeczy... Stąd wniosek, że Bóg... On również ma swojego Boga, który go zmusza do różnych rzeczy i robi tylko to, co musi. I ten nad nim też ma swojego Boga, który robi dokładnie do samo... I tak w nieskończoność w nieskończoną ilość leveli w górę... Jesteśmy jak psy na smyczy (DOG = GOD - czy to przypadek???). Jak to się zrozumie to dopiero półmetek...
Istotą jest to, że wszyscy w tym Wszechświecie, włącznie ze wszystkimi Bogami, robimy tylko to, co przewidzi ich Siła Wyższa. Wszyscy rezonujemy tymi samymi emocjonalnymi emocjami, jak atomy w kamieniu, piasku, szkle, metalu, czy też innym martwym materiale.
Sekret w tym, że niby żyjemy, ale tak naprawdę jesteśmy już za życia martwi. Po prostu wibrujemy, jak atomy. Sztuczki z chatem GPT pokazały, że rozum nie bierze się z duszy, czy Boga... To tylko miliony, jeśli nie miliardy, neuronów tworzą taką "rozumną" strukturę. Nie siła wyższa, a ilość podstawowego budulca sprawia, że jesteśmy rozumnymi istotami.
Oznajmiam Wam, że WSZYSCY JESTEŚMI MARTWI ZA ŻYCIA...
Nieskończony łańcuch „Bogów nad Bogiem” niczego nie wyjaśnia — tylko odkłada pytanie poziom wyżej i udaje odpowiedź. To nie odkrycie, tylko krążenie w kółko.
To, że myślenie powstaje z neuronów, nie znaczy, że jest bez znaczenia. Muzyka też jest drganiem powietrza, a jednak nie jest przeciągiem.
Sztuczna inteligencja nie dowodzi, że nie mamy duszy. Pokazuje tylko, że da się symulować rozum bez doświadczenia istnienia. Kalkulator liczy, ale nie wie, że liczy. Człowiek wie, że wątpi — i to robi całą różnicę.
Martwi nie piszą manifestów o byciu martwymi.
Więc zanim ogłosimy powszechny zgon istnienia, wypada zauważyć, że ktoś ten nekrolog musiał napisać.