Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

Re: Pokój AA

04-12-2025, 05:56

mocny2_3 pisze:
03-12-2025, 22:16
Podciąganie każdego pod swoje doświadczenia to już gruba jazda.Powodzenia
To nie tak.
Każdy alkoholik jest taki sam. Nikt Cię tu nie podciąga pod siebie.
Jeśli masz problem z alkoholem, to jesteś alkoholikiem. Działasz wg schematu.
Jesteś taki jak ja, czy inni alkoholicy.

Nie jesteś wyjątkowym alkoholikiem.
Wbij to sobie do głowy jeśli chcesz się leczyć.
A jak nie chcesz tylko chcesz sobie popisać tutaj to OK, tylko to powiedz - inni skupią się na czymś innym ;)
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
backslifer
postuje jak opętany!

04-12-2025, 09:33

mocny2_3 pisze:
Nigdy wszystko nie bedzie sie zgadzac w 100%. Alkoholizm to zawsze dwie rzeczy:
1) Rdzen uzaleznienia - ten u kazdego jest taki sam, mechanizmy powstawania, schematy w glowie i pare innych rzeczy.
2) Objawy alkoholizmu - tu u kazdego moga sie troche roznic, wiele osob ma dana konkretna rzecz, ale nie wszyscy, co nie znaczy, ze sa mniejszymi alkoholikami. Tu masz np. sny alkoholowe, suche kace, czy nawet glody w klasycznym tego slowa rozumieniu (tj. czuje przymus zeby siegnac po butelke). Natomiast kazdy praktycznie ma JAKIS rodzaj glodow, bo te moga sie objawiac na wiele roznych sposobow. Ja np. bardzo rzadko mam takie klasyczne glody z trescia alkoholowa, ale mam caly wachlarz innych sposobow objawiania sie: napiecie psychiczne, rozdraznienie, lęki, wieksze ogolne jazdy na bani, ciezka koncentracja etc. etc.

Wiec nie ma co sie pocieszac, ze sie nie potrzebuje terapii, bo sie nie ma X,Y,Z. Napierdalalales latami, zaprowadzilo Cie to nawet do szpitala, wrzucales tez te swoje alkowynurzenia i zdjecia cytrynowek walonych hurtowo. No nie trzeba tu jakiegos wybitnego eksperta, zeby zauwazyc, ze ten rdzen z duzym prawdopodobienstwem u Ciebie wystepuje.
I nawet to co teraz wypisujesz to klasyczne wyparcie alkoholika. Wielu sie wydawalo ze kontroluja i prawie wszyscy z nich predzej czy pozniej wracali. I to co Cie tu moze zgubic to wlasnie ten brak pokory ("nie ma szans", "ja to kontroluje", "nie potrzebuje pierdolenia z terapii"). Z uzaleznienia sie nie wychodzi samemu, poza jakimis totalnie pojedynczymi przypadkami. Natomiast nie wiem czy warto stawiac swoje zycie na szali, czy jest sie tym jednym na chujwieile. :nerd:
backslifer
postuje jak opętany!

04-12-2025, 09:35

domeldoom pisze:
04-12-2025, 05:50
backslifer pisze:
03-12-2025, 23:35
domeldoom pisze:
03-12-2025, 22:15

Klasyka :)
Jak długa abstynencja?
Za krotka. ;) Ale cos tam juz sie udalo tej wiedzy wchlonac i glowy ponaprawiac - poltora roku.
Elegancko. A ciut ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Krótko ale zawsze coś.
Rok to juz wytarczajaco duzo, zeby latwiej bylo tego nie spierdolic, do przodu zatem. :kurde:
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

04-12-2025, 11:40

backslifer pisze:
04-12-2025, 09:33
mocny2_3 pisze:
Nigdy wszystko nie bedzie sie zgadzac w 100%. Alkoholizm to zawsze dwie rzeczy:
1) Rdzen uzaleznienia - ten u kazdego jest taki sam, mechanizmy powstawania, schematy w glowie i pare innych rzeczy.
2) Objawy alkoholizmu - tu u kazdego moga sie troche roznic, wiele osob ma dana konkretna rzecz, ale nie wszyscy, co nie znaczy, ze sa mniejszymi alkoholikami. Tu masz np. sny alkoholowe, suche kace, czy nawet glody w klasycznym tego slowa rozumieniu (tj. czuje przymus zeby siegnac po butelke). Natomiast kazdy praktycznie ma JAKIS rodzaj glodow, bo te moga sie objawiac na wiele roznych sposobow. Ja np. bardzo rzadko mam takie klasyczne glody z trescia alkoholowa, ale mam caly wachlarz innych sposobow objawiania sie: napiecie psychiczne, rozdraznienie, lęki, wieksze ogolne jazdy na bani, ciezka koncentracja etc. etc.

Wiec nie ma co sie pocieszac, ze sie nie potrzebuje terapii, bo sie nie ma X,Y,Z. Napierdalalales latami, zaprowadzilo Cie to nawet do szpitala, wrzucales tez te swoje alkowynurzenia i zdjecia cytrynowek walonych hurtowo. No nie trzeba tu jakiegos wybitnego eksperta, zeby zauwazyc, ze ten rdzen z duzym prawdopodobienstwem u Ciebie wystepuje.
I nawet to co teraz wypisujesz to klasyczne wyparcie alkoholika. Wielu sie wydawalo ze kontroluja i prawie wszyscy z nich predzej czy pozniej wracali. I to co Cie tu moze zgubic to wlasnie ten brak pokory ("nie ma szans", "ja to kontroluje", "nie potrzebuje pierdolenia z terapii"). Z uzaleznienia sie nie wychodzi samemu, poza jakimis totalnie pojedynczymi przypadkami. Natomiast nie wiem czy warto stawiac swoje zycie na szali, czy jest sie tym jednym na chujwieile. :nerd:
TRU.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

04-12-2025, 11:42

backslifer pisze:
04-12-2025, 09:35
domeldoom pisze:
04-12-2025, 05:50
backslifer pisze:
03-12-2025, 23:35

Za krotka. ;) Ale cos tam juz sie udalo tej wiedzy wchlonac i glowy ponaprawiac - poltora roku.
Elegancko. A ciut ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Krótko ale zawsze coś.
Rok to juz wytarczajaco duzo, zeby latwiej bylo tego nie spierdolic, do przodu zatem. :kurde:
1 rok, 1 miesiąc, 2 tygodnie i 6 dni ;)
Do przodu :kurde:
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

04-12-2025, 11:44

Może jakieś trzeźwe spotkanie np. w Leśniczówce?
Robią tam jakieś metaloteki?
;)
mocny2_3
zahartowany metalizator

04-12-2025, 14:38

podjade z Tomaszem ze skrzynką dobrego bimberka i zrobimy wam kuszenie chrystusa xD
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

04-12-2025, 14:56

mocny2_3 pisze:
podjade z Tomaszem ze skrzynką dobrego bimberka i zrobimy wam kuszenie chrystusa xD
Jesteś jednak jebnięty.
A Koledzy mówili...
EOT
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

04-12-2025, 15:15

Czy ktoś z szanownych moderatorów może uprzejmie zbanować tego bełkoczącego połamanego wariata? To już jest nudne aż do porzygania.
Awatar użytkownika
Hatefire
mistrz forumowej ceremonii

04-12-2025, 15:45

mocny2_3 pisze:
Nie zamierzam komentować debilizmu tego komentarza. Natomiast odniosłeś się do filmu "Ostatnie kuszenie Chrystusa". No widać, że nie do końca zrozumiałeś jego przesłanie. Nie dziwię się bo jesteś debilem xD
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
ODPOWIEDZ