Wybitnie mnie cieszy v. 2
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Bonecrusher
- zahartowany metalizator
Re: Wybitnie mnie cieszy v. 2
Dziękuję Tomaszowie za mega fajną paczkę. Sprawiła uśmiech na mojej dziecięcej twarzyczce ^^
Eternal spokój!
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
forma Liverpoolu a raczej jej brak 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- dzik
- zahartowany metalizator
A najważniejsze, że Nottingham w końcu wygrał.
dobry kościół to kościół spalony
- Żułek
przyjemne z pożytecznym
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Kilkutygodniowa wycieczka do Japonii, do teraz mnie pozytywne emocje trzymają.
Mnóstwo odwiedzonych lokalizacji/lokacji, mnóstwo poznanych ludzi.
No i oczywiście konfrontacja tego co mówią o tym kraju a stanu faktycznego.
Kraj wielu sprzeczności..
- DST
- rasowy masterfulowicz
Fajowo, też chciałbym polecieć. Może kiedyś się uda. Jak było?SamborWilk pisze: ↑23-11-2025, 17:36Kilkutygodniowa wycieczka do Japonii, do teraz mnie pozytywne emocje trzymają.
Trochę zabieramy się powoli do planowania Australii, bo luba ma tam rodzinę i zaproszenie stoi dalej aktualne.
-
SamborWilk
- w mackach Zła
Na początku lekki szok kulturowy, potem oswojenie. Tutejsi na widok białego rosłego chłopa uprzejmi do bólu, dosłownie do bólu. Wiele sytuacji w stylu:DST pisze: ↑23-11-2025, 18:25Fajowo, też chciałbym polecieć. Może kiedyś się uda. Jak było?SamborWilk pisze: ↑23-11-2025, 17:36Kilkutygodniowa wycieczka do Japonii, do teraz mnie pozytywne emocje trzymają.
Trochę zabieramy się powoli do planowania Australii, bo luba ma tam rodzinę i zaproszenie stoi dalej aktualne.
- wchodzę do windy to wszyscy cofają się i robią mi miejsce,
- wchodzę do sklepu i pytam się o coś w reakcji zbiega się pełno menagerów i dopytują jak pomóc, po uzyskaniu zapytania dosłownie biegną i szukają tego o co pytałem
- dużo osób widząc mnie uprzejmie kiwało głową
Takich sytuacji było mnóstwo, trochę nie przywykłem do bycia w takim stopniu "opiekowanym", pytanie na ile to naturalne a na ile wyuczone
Z językiem angielskim jest u nich tragedia, mało kto rozumie angielski, jeszcze mniej osób mówi po angielsku. Jeśli ktoś mówi to niezrozumiale przez wymowę/akcent i trzeba się mocno skupić żeby cokolwiek zrozumieć.
Tamtejsza kuchnia to coś niesamowitego! Pieczywa prawie nie używają, słodkości w ich wykonaniu są jakby zdrowsze i zupełnie inaczej wykonywane niż u nas. Bazują na bardziej naturalnych składnikach.
Byłem w wielu restauracjach, jedzenie nie dość że tańsze niż u nas to w wielu przypadkach smaczniejsze. W rejonie gdzie byłem na topie jest makaron Soba, pierożki Gyoza, Ramen na wołowinie/owocach morza (ale to chyba wszędzie?), mnóstwo owoców morza. Sushi którego w Polsce nie cierpię tam było zajebiste, to samo sashimi.
Ciekawostka że są problemy z płatnościami kartą, w wielu miejscach cash only, a jak nie masz cash to wypad. Jeśli chodzi o formy płatności i wygodę płatności wyprzedzamy ich o wiele długości.
Infrastruktura/architektura na wiele wyższym poziomie niż nasza. Drogi zadbane, dobrze rozplanowane, mnóstwo tuneli przez liczne góry. Pełno świątyń różnej maści. Każdy zakamarek miast/wsi zagospodarowany. Mnóstwo ciekawych modeli japońskiej motoryzacji (keycary, ciekawe modele Toyoty/Hondy/Mazdy etc). Ciekawostką dla mnie było to że Subaru, które u nas jest rarytasem, tam wypuszcza nowe modele wyglądające zresztą nieziemsko i sporo tego jeździ..
Kolejna rzecz, zarobki zbliżone do nas a ceny w sklepach niższe albo porównywalne, w knajpach również. paliwo po około 4 zł..
Ogólnie długo by opowiadać, wrażenia zostaną do końca życia. Jeśli jest możliwość wyjazdu to polecam!
Jeśli ktoś zaplanuje wylot to bookujcie jakiś większy pokój o bardziej europejskich rozmiarach, bo można klaustrofobii dostać
- Ascetic
4 dzień w trasie. Dotarłem, co w kontekście choćby Kuopio, a właściwie Kopenhagi zawsze cieszy, jak się udaje zrealizowować.

lys på slutten av lys
- Ascetic
lys på slutten av lys
- Żułek
a mi się wczoraj w nocy włączyło gg 6,1 po dłuższej przerwie i działa 

- Ascetic
- Ascetic
lys på slutten av lys
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Elegancko powyższe.
Z takich tematów które mnie cieszą to moc internetu. Rozbuchalismy na forach dyskusyjnych rozmowy odnośnie rekompensat za przymusowe internowania, wzruszylismy temat wcielenia do wojsk gdzie osoby wcielone z powodów religijnych się sprzeciwiały rezimowi i to pyłko i to jak. Dziennie się ktoś zgłasza. Oczywiście pomysł powstał w nabuzowanych umyslach używkami i wypalił. Gospodarujemy nisze.
Przeprowadziliśmy maksymalnie zintesyfikowana kampanie internetowa która odnosi zaskakujący sukces. Konkurencja śpi. Ciężko na nas nie trafić wertujac internet w przedmiotowym temacie.
Mamy wyrok pierwszy za wcielonie wbrew pobudkom religinym gdzie sąd jest po naszej stronie ale nie będziemy go publikować. Nie ułatwiajmy zadania innym.
Są też inni co to robią ale to skala mikro
https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/wiez ... 12706.html
Drugi Mazurek ćpa tą literaturę codziennie. On już tym żyje. Z takich ciekawostek dwie największe w Polsce kancelarie jednaz Warszawy druga z Poznania które zajmują się utratą mienia na skutek dekretów to środowiska żydowskie. Poważnie. Skąd mają tak globalne dojścia -nie wiem ale żydzi to naprawdę chytry i niegłupi naród:D
Z takich tematów które mnie cieszą to moc internetu. Rozbuchalismy na forach dyskusyjnych rozmowy odnośnie rekompensat za przymusowe internowania, wzruszylismy temat wcielenia do wojsk gdzie osoby wcielone z powodów religijnych się sprzeciwiały rezimowi i to pyłko i to jak. Dziennie się ktoś zgłasza. Oczywiście pomysł powstał w nabuzowanych umyslach używkami i wypalił. Gospodarujemy nisze.
Przeprowadziliśmy maksymalnie zintesyfikowana kampanie internetowa która odnosi zaskakujący sukces. Konkurencja śpi. Ciężko na nas nie trafić wertujac internet w przedmiotowym temacie.
Mamy wyrok pierwszy za wcielonie wbrew pobudkom religinym gdzie sąd jest po naszej stronie ale nie będziemy go publikować. Nie ułatwiajmy zadania innym.
Są też inni co to robią ale to skala mikro
https://www.prawo.pl/prawnicy-sady/wiez ... 12706.html
Drugi Mazurek ćpa tą literaturę codziennie. On już tym żyje. Z takich ciekawostek dwie największe w Polsce kancelarie jednaz Warszawy druga z Poznania które zajmują się utratą mienia na skutek dekretów to środowiska żydowskie. Poważnie. Skąd mają tak globalne dojścia -nie wiem ale żydzi to naprawdę chytry i niegłupi naród:D