Masa mode ON ;)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Masa mode ON ;)
To na Twoim miejscu, w tych warunkach jakie przedstawileś-brałbym te 10 mm.
-
- zahartowany metalizator
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Triceratops
Kupielm kol Pelson te 10 i sa calkiem gites, tak tylko z kronikarksikiego obowiazku zglaszam, dokupilem jeszcze po 2 zestawy i mozna juz dzialac na tym niezle
woodpecker from space
- Triceratops
Po ostatnim mr.Olympia stwierdzam ze ten stary "sport" juz chyba nie istnieje, a na pewno nie w takiej formie jak kiedys. Wypukle bebzuny, kacze kupry....chujnia. Dorian rozpoczal okres monstroizacji i szybko pojszlo
woodpecker from space
-
- rasowy masterfulowicz
Zupełnie przespałem tego posta.Triceratops pisze: ↑17-09-2025, 14:26Kupielm kol Pelson te 10 i sa calkiem gites, tak tylko z kronikarksikiego obowiazku zglaszam, dokupilem jeszcze po 2 zestawy i mozna juz dzialac na tym niezle
Mam nadzieję, że służą dobrze.
+1000%- widzę to identycznie. Jak patrzyłem w latach 90 tych na postery Doriana w naturalnej wielkości (było coś takiego na lokalnej siłowni) to nie mogłem uwierzyć jaka to była świnia i jak ktoś o takiej sylwetce może wygrywać Olimpię. Nic do niego nie mam i nawet jak oglądam z nim wywiady to brzmi i zachowuje się jak bardzo trzeźwy gość. Co nie zmienia faktu, że pierwsze skojarzenie z Dorianem to spasiony knur, z tymi małymi oczkami i spuchniętym ciałem.Triceratops pisze: ↑14-10-2025, 20:20Po ostatnim mr.Olympia stwierdzam ze ten stary "sport" juz chyba nie istnieje, a na pewno nie w takiej formie jak kiedys. Wypukle bebzuny, kacze kupry....chujnia. Dorian rozpoczal okres monstroizacji i szybko pojszlo
Później Ronnie i Jay tylko pociągnęli temat w te same, masowe- rejony i wtedy uznałem, że trajektorie tego "sportu" i moje kompletnie się nie zbliżają i dałem sobie spokój.
Pewnym ratunkiem było wprowadzenie sylwetki klasycznej i fitnessowej- tu można rzeczywiście obejrzeć sensowniejsze proporcje zamiast 130 kg brojlerów. Ale i tak, widząc zdjęcia takiego Wójtowicza przed turniejem widzę, że i ta kategoria skręca w stronę karykatury i dominacji masy.
W ogóle- cała ta branża fitnessowo-siłowa, z jej ciągłym nasterydowaniem, przerostami nawet u 15-16 latków, którzy cisną po 250 kg na ławce twierdząc, że to na ryżu i kuraku to sroga onkologia, którą wyleczyć powinien jakiś meteoryt.
No, ulało mi się. Pewnie z powodu postępującej geriatrii.
- Triceratops
Kiedys do epoki Ronniego znalo sie tych wszystkich mistrzow, dzisnie kojarze ich w ogole. Mam wrazenie ze starzy mistrzowie jak Serge Nubret czy Frank Zane nie mieliby czego tu szukac.
Kiedys brzuch vacuum to byla podstawa dzis walcza zeby sie nie wylewal....
woodpecker from space
- Bonecrusher
- zahartowany metalizator
- Triceratops
-
- rasowy masterfulowicz
Zane ważył ile, ca 84 kg startowo przy 175 cm wzrostu? To przeciez odrobinę więcej niż obecne polskie limity kulturystyki klasycznej.Triceratops pisze: ↑14-10-2025, 22:08Kiedys do epoki Ronniego znalo sie tych wszystkich mistrzow, dzisnie kojarze ich w ogole. Mam wrazenie ze starzy mistrzowie jak Serge Nubret czy Frank Zane nie mieliby czego tu szukac.
Żaden ze starych mistrzów nie miałby czego szukac na scenie. Nie wiem nawet czy kwalifikowałby się do finałów.
O bebzunach nie ma co mówić. Jak się jest na permanentnym cyklu 365/24/7 i jedzie na skróty z ciągłymi dawkami insuliny i HGH to efekty są jakie widać. Firmy produkujące suple dają kasę za określony wygląd, więc trzeba się kłuć, a zwykli ludzie jak widać chcą wyglądać jak LiverKing.
Znowu, pomęczę bułę jakie to niesie szkody wizerunkowe idące w dół i oddziałujące na innych, zwłaszcza młodych szczawików, którzy coś tam próbuja zmienić w sylwetce. Mój syn ćwiczy, nie jest może najbardziej karny, ale OK- powoli idzie do przodu, jakieś rezultaty są. Opowiada mi, że w gronie kumpli w PL, w jego grupie wiekowej (16-19) najpopularniejsza metoda na lepsze ciało to stackowanie koksem od początku przygody ze sztangą.
Dramat, którego nie przewidział nawet Rothbard.
- Triceratops
Tak, niestety to ma wplyw na mlodziez o ogolnie wszystko potem leci juz samo. Mlodzi tez chca w szybkiego bulka leciec. Takie liver kingi robia w chuj szkody, nie wiem po co chciec tak wygladac w ogole.. Ale mozna sobie pobiadolic, i tak nic to nie zmieni, dzisiaj biznesy (i polityka) decyduja o trendach, wtedy tez ale nie w takim stopniu. Musi dojsc do kulminacji spierdolenia zeby sie wszystko zresetowalo do starych ustawien albo przestawic na naturali, co sila rzeczy wymusi. NIedawne wystepy ketokocura w Sopocie sa takim pozytywnym trendem w tym wszystkim.
Moim ulubiencem zawsze byl Clancy Ross, dzisiaj by mogl w kategorii fitnessowej conajwyzej robic xD
Moim ulubiencem zawsze byl Clancy Ross, dzisiaj by mogl w kategorii fitnessowej conajwyzej robic xD
woodpecker from space