Pokój AA

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

Re: Pokój AA

03-07-2025, 07:40

tomaszm pisze:
02-07-2025, 22:44
Mój organizm wytrwał więcej alkoholowo-narkotytwych wojen jak Amerykanie pod Pearl Harbor.

Uspokoję się jak skończy się temat z Chińczykami. I kiedy ze mnie zejdą.

I odzyskam stare życie.

Nie rozumiesz tego bo w tym nie uczestniczysz. Że muszę im dowieźć temat.

I ze nie mam wyjścia. Że od tego nie mam ucieczki. I ze nie mam wyjścia - inaczej mnie wyeliminuja z obiegu. Że jestem pod ścianą.

Jestem najbardziej zmęczona osoba jaka znam. Ale mają mnie tak w szachu że nie mogę nie dowieźć.

Wydaje ci się to śmieszne - tacy ludzie jak oni nigdy nie odpuszczają. Że mają mnie w garści? Nie ma dnia żebym o tym nie myślał.
3 lata jak mnie tak ciągną.
Do tej pory mu się udawało wytrwać. Albo zwyczajnie o czymś nie wiesz.

A szukanie sobie wymówki?

Twoja sprawa, Twoje życie.
Masz rodzinę, dzieci z tego co wiem, nieźle żyjesz. I tylko jedno życie.

No ale Twoja sprawa.
Alko jeszcze wielu zniszczy.
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
domeldoom
zaczyna szaleć

03-07-2025, 09:03

Najlepsze po odstawieniu alko, po 30 latach picia to czas.
Uświadomiłem sobie ile go mam, na co fajnego mogę go poświęcić zamiast marnować na pijackie ekscesy czy spanie a amoku.
Mam tyle różnych zainterwsowań i pasji, na które teraz go mam, a które traktowałem po łebkach, bo gorzola była ważniejsza.
Teraz żyję i się tym życiem cieszę, no nie licząc beznadziejnego małżeństwa, z którego nie mogę się, póki co, wyrwać, a które było takom samym błędem i spowodowanego podobnymi przyczynami co picie. Ale pracuje nad tym. Nie wszystko na raz. 30 lat zjebanwgo życia nie naprawia się w tydzień.

Takie poranne myśli przy kawie, nad jeziorem Barlewickim, z kochanym psem przy boku.
Zycie jest piękne, nie warte marnowania z powodu alkoholu.
Alkohol jest dla ludzi, a ja jestem bestią w tym względzie.
Obrazek

Obrazek
"A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji."
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-07-2025, 10:28

domeldoom pisze:

Alko zniszczy.

.
Poro
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-07-2025, 14:29

domeldoom pisze:
tomaszm pisze:
02-07-2025, 22:44
Mój organizm wytrwał więcej alkoholowo-narkotytwych wojen jak Amerykanie pod Pearl Harbor.

Uspokoję się jak skończy się temat z Chińczykami. I kiedy ze mnie zejdą.

I odzyskam stare życie.

Nie rozumiesz tego bo w tym nie uczestniczysz. Że muszę im dowieźć temat.

I ze nie mam wyjścia. Że od tego nie mam ucieczki. I ze nie mam wyjścia - inaczej mnie wyeliminuja z obiegu. Że jestem pod ścianą.

Jestem najbardziej zmęczona osoba jaka znam. Ale mają mnie tak w szachu że nie mogę nie dowieźć.

Wydaje ci się to śmieszne - tacy ludzie jak oni nigdy nie odpuszczają. Że mają mnie w garści? Nie ma dnia żebym o tym nie myślał.
3 lata jak mnie tak ciągną.
Do tej pory mu się udawało wytrwać. Albo zwyczajnie o czymś nie wiesz.

A szukanie sobie wymówki?

Twoja sprawa, Twoje życie.
Masz rodzinę, dzieci z tego co wiem, nieźle żyjesz. I tylko jedno życie.

No ale Twoja sprawa.
Alko jeszcze wielu zniszczy.
No masz racje, tomasz idzie na sciane i to ostro, 2 paki fajek dziennie, chlanie bez kontroli, spora nadwaga i stresujacy, nieregularny tryb zycia, pewnie z dieta to samo. W pewnym momencie wyjebie skrzynka z bezpiecznikami.
Najgorsze, ze ma dla kogo zyc, bo jakby byl singlem to chuj z tym. Mial sie zaszyc, nie zaszyl, kiedys jeszcze morsowal, lazil na silke, plywal, teraz tylko o kasie gada. Tomasz opamietaj sie
woodpecker from space
ODPOWIEDZ