JUDAS PRIEST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: JUDAS PRIEST

01-09-2024, 19:58

DST pisze: ↑
01-09-2024, 19:52
Żułek pisze: ↑
01-09-2024, 19:39
bartwa pisze: ↑
01-09-2024, 19:32

Ze względu na brzmienie czy pomysły? A może z innego powodu?
na brzmienie, nie jestem w stanie się przebić, za miałkie to dla mnie a też nie przepadam specjalnie za heavy metalem
"Defenders" ma takie akurat dość ejtisowe, głębokie i dudniące brzmienie garów. Już wolę lata 70. Traktuj to po prostu jako dobre piosenki z takim tchnieniem "wolności" i wyjebania na wszystko. Ja tak tę muzykę odbieram - bez filozoficznej głębi i szukania drugiego dna. Heavy metalowe rzemiosło doprowadzone do perfekcji.
dlatego mam składaka, kto wie może kiedyś zaskoczy, ostatnio u mnie to dość częste ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Żułek

02-07-2025, 16:34

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
trup

03-07-2025, 00:57

Udana wersja zwłaszcza wokalnie.
Choć spodziewałbym się większego żywiołu... ale i tak jest bdb. Wielcy Gigantom.
Kończy się era Ozzyiocenu.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
nicram

03-07-2025, 12:25

Bardzo fajnie odegrane. Zaskoczył mnie Halford wokalnie tym, że zbliżył się do maniery Ozziego bardzo blisko.
all the monsters will break your heart
piotraz
rasowy masterfulowicz

03-07-2025, 12:41

Nie zjebali tego.
Nie musieli tego robić.
Zrobili to z szacunku i z niemożliwości bycia na pożegnaniu.
Trup dobrze napisał;
Wielcy oddają hołd GIGANTOM !!!!

Czuję lekką ekscytację sobotnim koncertem, pamiętam koncertu dla Freddiego i wspominam go po dziś, kopaliśmy piłkę, a mama krzyczała PIOOOOTR METALLICA i piłka zostawała i wszyscy lecieli przed telewizor ...
Awatar użytkownika
Żułek

26-09-2025, 12:46

Awatar użytkownika
Żułek

19-07-2026, 13:30

;)

Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

19-07-2026, 14:51

Jeśli Żułek to Maria, to prawdopodobnie dowiedziałem sie tu jako ostatni :wink:
ale miałem już takie myśli przy pięćdziesiątej tego typu wstawce heh
Awatar użytkownika
Żułek

19-07-2026, 16:03

Raagoon pisze: ↑
19-07-2026, 14:51
Jeśli Żułek to Maria,
:no:

Awatar użytkownika
Sybir

19-07-2026, 16:35

Żułek to tylko groupie Marii. ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Żułek

09-10-2026, 12:41

Ian Hill od kilku lat zmaga się z zapaleniem stawów, które dotknęło jego lewy bark, prawą dłoń, prawy bark oraz oba kolana. Mimo stosowania leków przeciwbólowych, żeli i zastrzyków z kortyzonu stan jego zdrowia się pogarszał. Podczas europejskiej trasy koncertowej muzyk zerwał dodatkowo ścięgno w lewym barku, co uniemożliwiło mu odpowiednie uniesienie ręki i sięgnięcie do gryfu basu. W efekcie musiał opuścić występ w Londynie, a zastąpił go Rimmer.

Zawsze odpowiadałem, że będę grał, dopóki moje występy nie zaczną na tym cierpieć. Nienawidzę tego mówić, ale ten moment właśnie nadszedł.

– napisał Hill w oświadczeniu.

Basista konsultował się ze specjalistami, którzy sugerują, że być może uda się uniknąć operacji. Nawet ewentualny zabieg nie daje jednak pewności, że odzyska siłę pozwalającą na zagranie pełnego koncertu. Muzyk zdecydował się więc zakończyć karierę i poświęcić więcej czasu rodzinie, którą – jak sam przyznaje – przez 57 lat kariery często zaniedbywał.

Wybór następcy nie był przypadkowy. Davey Rimmer zna już koncertowy repertuar Judas Priest i udowodnił swoje umiejętności, zastępując Hilla w Londynie w krótkim terminie. Sam odchodzący basista określił go jako świetnego muzyka i człowieka, który doskonale pasuje do zespołu.

Judas Priest pożegnało Hilla, podkreślając, że przez dekady był on jednym z filarów grupy i będzie im go brakować. Muzyk zakończył swoje oświadczenie podziękowaniami dla fanów za niezwykłe życie, jakie umożliwiła mu kariera:

Kocham was wszystkich i dziękuję za życie, które pozwoliliście mi przeżyć.

dziadki się sypią :kurde:

helpme
weteran forumowych bitew

09-10-2026, 12:54

Może nie tyle "dziadki się sypią", co są to po prostu długodystansowcy.
Młodsze pokolenie to zacznie się sypać szybciej od siedzenia przy kompie i/lub skrollowania telefonów, nie wspominając o utracie funkcji poznawczych.
ODPOWIEDZ