AZARATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- w mackach Zła
Re: AZARATH
Zwolnili nieco, ale to nie jest zarzut. Miód w chuj albo na odwrót
że tak powiem. Czekam na kolejne strzały.
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
nuda jak chuj
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
I laugh as I cast the first stones at Christ
-Werner von Urslingen
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Mi się podoba ale szkoda, że nawet nie próbują wrócić do tego co było na 1-3. To na tych płytach opiera się status, legenda i absolutna supremacja Azarath na polu polskiego DM. Dla mnie tylko AD, Yattering i Damnation osiągnęły ten poziom.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- vicek
- zahartowany metalizator
Betreyer z dema kasuje to wszystko
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
jakimś fanem polskiego dm nigdy nie byłem, pewnie z sentymentu (do starych kasetek) wspomnialbym wiadera, imperatora, yattering właśnie, damnation ,anime, hazaela (ale wiadomka, że tylko Thor) wszystko się zgadza. Ale te wszystkie behemoty, embrional, armagedon, lost soul, hate, decapitated itd itp to był dla mnie ziew. Z azaratha faktiko 1-3 to solidny napierdol zagrany z jakimś tam pomysłem zwłaszcza jak na tamte czasy z tym, że jak mam ochotę na napierdol to sobie puszczę angelcorpse "exterminate". W sumie z polskiego dm ostatnio najczęściej słucham throneum
"Hostis Dei, pietatis, et misericordiae"
-Werner von Urslingen
-Werner von Urslingen
-
Gothmog666
- rozkręca się
Cudownie tu brzmi perkusja Inferno. Niby prosto zagrane, ale z feelingiem. Kompozycyjnie trochę mi się kojarzy to z kriegsmaschine momentami.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Niepopularna opinia, ale moim zdaniem Azarath przez cała karierę trzyma bardzo wysoki poziom, nieosiągalny dla większości kabel dm (wychodząc poza rodzimy rynek). Ogólnie jest tendencja, że ceni się tylko pierwsze płyty kapel tego typu, w domyśle, że niby późniejsze mniej radykalne, odcinanie kuponów itp. Ja nie potrafię wskazać ich najlepszej, ale sporo czasu poświęciłem In Extremis, które zdecydowanie zalicza się już do nowszej ery. A np. czwórka, czyli "Praise the Beast" to dla mnie ta sama seria co 1-3.
Jedynie trochę Saint Desecration mi uciekło, ale to chyba mój żal po tym, że już bez Marka, który moim zdaniem świetnie pasował tam.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
NoGodsNoMasters
- w mackach Zła
Napiszę tylko tyle. Próba podważenia bezdyskusyjnej dominacji ekipy pana Generała wyszła żałośnie.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
^Napisał w chwili uniesienia Mariusz K.
Czy nauczyłeś się już poprawnie pisać nazwę zespołu czy dalej te próby zakończone są fiaskiem i wychodzi Azaracz?
Czy nauczyłeś się już poprawnie pisać nazwę zespołu czy dalej te próby zakończone są fiaskiem i wychodzi Azaracz?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
NoGodsNoMasters
- w mackach Zła
Nie wiem o co chodzi, ale byłem kiedyś świadkiem takiego obrazka na flugplacu pod Lipskiem. Jedni napięci jak plandeka na Żuku walczą o uwagę, a drugim wyluzowanym publika je z ręki. Dopasuj sobie nazwy. Taka ta supremacja wyssana z brudnego (pal)ucha. 
- DST
- zahartowany metalizator
Tylko VADER może grać death metal w Polsce?NoGodsNoMasters pisze: ↑26-09-2026, 19:39Napiszę tylko tyle. Próba podważenia bezdyskusyjnej dominacji ekipy pana Generała wyszła żałośnie.