AVULSED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Alter Ego
- w mackach Zła
Re: AVULSED
Jak powiedzieli tak zrobili. Cover utworu z drugiego demo Funebre z ciekawym nawiązaniem do jego okładki. Oby tak dalej.
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kawałek całkiem fajne odegrany. Xtreem zresztą te drugie demo wydała w formie wznowienia na winylu, o ile dobrze kojarzę
Logo na wzór logo Funebre też fajny pomysł;-)
A co do wyboru - jak usłyszałem, że przeprowadzili prawdziwe wykopaliska i będą zespoły które są owszem znane najzagorzalszym miłośnikom old school death metalu, ale w większości będą to naprawdę zaskakujące nazwy, to jedna z pierwszych myśli pobiegła do Funebre. Potem jednak stwierdziłem, że to chyba zbyt znana nazwa jak na wykopaliska.... I tak trochę zawiedziony jestem - nie muzyką, a wyborem kawałka. Zobaczymy co będzie następne. Chciałbym usłyszeć jakieś "dziwadło" które wydało tylko jedno demo i szczezło. Byłoby ciekawie.
A co do wyboru - jak usłyszałem, że przeprowadzili prawdziwe wykopaliska i będą zespoły które są owszem znane najzagorzalszym miłośnikom old school death metalu, ale w większości będą to naprawdę zaskakujące nazwy, to jedna z pierwszych myśli pobiegła do Funebre. Potem jednak stwierdziłem, że to chyba zbyt znana nazwa jak na wykopaliska.... I tak trochę zawiedziony jestem - nie muzyką, a wyborem kawałka. Zobaczymy co będzie następne. Chciałbym usłyszeć jakieś "dziwadło" które wydało tylko jedno demo i szczezło. Byłoby ciekawie.
-
Alter Ego
- w mackach Zła
Obstawiałbym zespoły typu Nephritis, Monstrosity, Anguish, Faltomy, Endermic, Felcorn, Pestigore, Rectum, Repulse, Cartilage, Interment z Finlandii, Hydr Hydr, Suffocation, Amputation, Balvaz, Phobia z Norwegii, Belsebub, Altar, Devourment, Crematory, Nosferatu, Nirvana 2002, Traumatic, Exempt, Hetsheads, Darkified, Eternal Darkness ze Szwecji.
- Żułek
ciekawe czy ktoś by załapał gdyby nie pisali że to covery i takie solidne wykopaliska zrobili 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Alter Ego
- w mackach Zła
Byłby to ciekawy eksperyment. Z pewnością zakończony sukcesem i zrobieniem psikusa słuchaczom, tak jak wielu "wyjadaczy" nabrało się, że "Hymns of Misanthropy" to nowy album Cadaver, a nie wersja "...in Pains".
-
Nasum
Kolejny numer. Też zaskoczenia nie ma.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
-
Alter Ego
- w mackach Zła
Nieźle. Nie przepadam za coverowaniem, ale ta koncepcja jest bardzo interesująca.
- Żułek
basik tam basik ze basik jak basik brzęczy i buczy jak ta lala ale ogólnie fajnie to brzmi
po ostatnim melodyjkowym koszmarku miła odmiana na
po ostatnim melodyjkowym koszmarku miła odmiana na
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
Nasum
Old Funeral tym razem, wzięty na warsztat. Jak na razie nie padła jeszcze żadna nazwa którą bym nie znał nawet ze słyszenia. Czekam na takie wykopalisko.
- Żułek
kto by tam nie był mam nadzieje że Karol sprowadzi 
szkoda że trzeba czekać aż do września
szkoda że trzeba czekać aż do września
-
Alter Ego
- w mackach Zła
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Liczę na co najmniej Mototronko.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
-
Nasum
Może dla co niektórych młodszych słuchaczy to jest jakaś nowość, coś z czym do tej pory nie mieli styczności i wtedy zgadzam się, są to wykopaliska. Ale Dave zapowiadał że niektóre nazwy będą znane miłośnikom OSDM - jak na razie faktycznie tak jest - a niektóre będą nawet dla najzagorzalszych fanów totalnym zaskoczeniem. Ja wciąż czekam na to totalne zaskoczenie, wciąż czekam na cover zespołu o którym usłyszę po raz pierwszy, którego nazwa będzie dla mnie zaskoczeniem. Zostało jeszcze 9 kawałków więc kto wie?