GORGUTS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sybir
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: GORGUTS

07-06-2026, 22:06

Staram się, nadganiam z prasówką. :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

08-06-2026, 09:25

Tak jak raczej nie czekam z niecierpliwością na żadne płyty - wyjdzie, co ma wyjść, i tak wszystkiego wartościowego nie zbadam, więc po co się nakręcać - tak tutaj, że tak to ujmę, emocje biorą górę.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

08-06-2026, 09:48

Taka nostalgiczna refleksja mnie naszła. Od From Wisdom to hate do Colored Sands minęło 12 lat i jak CS miało wyjść, to się wydawało że GORGUTS wrócili zza grobu dosłownie. Tymczasem między CS do dzisiaj dzieli nas otchłań 16 lat - i nie wydaje się to aż tak dużo.

Mój Boże.

/smętne_pierdolenie_mode_off
From the corner of my eye. I see Black Ships have killed the sky

Baton w krainie kangurów
Awatar użytkownika
Sybir
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-06-2026, 10:36

Także z mojej perspektywy ten hiatus wygląda inaczej, niż poprzedni. Liczę jednak bardziej na grubą trasę koncertową po Europie bardziej, niż na wstrząs poznawczy wywołany nowymi kompozycjami (aczkolwiek nie mam obaw co do ich poziomu).
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
weteran forumowych bitew

08-06-2026, 10:39

Sybir pisze:
Liczę jednak bardziej na grubą trasę koncertową po Europie bardziej, niż na wstrząs poznawczy wywołany nowymi kompozycjami (aczkolwiek nie mam obaw co do ich poziomu).
A to tak, zdecydowanie. W sumie to ja nawet nie potrzebuję specjalnie do szczęścia niczego nowego od nich, bo to co już nagrali to materiał do zgłębiania i wchłaniania przez całe życie - ale koncerciwo to by się wybitnie przydało.
From the corner of my eye. I see Black Ships have killed the sky

Baton w krainie kangurów
Alter Ego
w mackach Zła

08-06-2026, 16:03

Żwirek i Muchomorek pisze:
08-06-2026, 10:39
Sybir pisze:
Liczę jednak bardziej na grubą trasę koncertową po Europie bardziej, niż na wstrząs poznawczy wywołany nowymi kompozycjami (aczkolwiek nie mam obaw co do ich poziomu).
A to tak, zdecydowanie. W sumie to ja nawet nie potrzebuję specjalnie do szczęścia niczego nowego od nich, bo to co już nagrali to materiał do zgłębiania i wchłaniania przez całe życie - ale koncerciwo to by się wybitnie przydało.
Tak, zwłaszcza że wrócili do grania utworów z debiutanckiego albumu.
ODPOWIEDZ