Byłem w Poznaniu.
To była miła odskocznia od zwykłego koncertu. Taki artystyczny popis Furii. Bardzo fajnie to wyszło.
Brzmienie mieli doskonałe.
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: FURIA
Potwierdzam! Byłem zachwycony! Wizualizacje były doskonałe, a najbardziej podobały mi się te transowe, zapętlone motywy z Huty Luny na tle ruszających się tłoków i całej reszty maszynerii. Raj dla autystykamistrzsardu pisze: ↑23-05-2026, 10:27Wczoraj w Gdańsku w Teatrze Szekspirowskim Furia po raz kolejny pokazała, że jest zespołem wielkim. Amen!
Z Marzanny poleciały "Wyjcie Psy", też doskonale to leciało. Chętnie bym usłyszał wykonanie całej tej płyty na żywo.
Furia wielkim zespołem jest, to prawda.
-
backslifer
- w mackach Zła
Tak! Jeden z momentów tego koncertu, ogólnie wizualizacje w tym kawałku jedne z najlepszych. Zwykłe czary wieją też ciary.Deathhammer66 pisze: ↑23-05-2026, 11:58Przedostatnie "Gore" z tym niesamowicie dramatycznym wezwaniem do Słońca
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
DŻEMKUJE.Żwirek i Muchomorek pisze:Na deser bedzie jeszcze Lublin za darmo. I tam zamierzam ich oglądać, co każdemu spoznionemu rekomenduje.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nagrobek
- zahartowany metalizator
rozważam imprezę od pt do niedz, tam wszystkie koncerty odbywają się w namiocie czy jest również jakaś otwarta scena?Żwirek i Muchomorek pisze: ↑23-05-2026, 10:16Na deser bedzie jeszcze Lublin za darmo. I tam zamierzam ich oglądać, co każdemu spoznionemu rekomenduje.
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
Od kilku lat jest tylko namiot (kiedyś była też scena), myślę, że w tym roku też będzie - ale duży, przestronny, na otwartym, zielonym terenie (w tym roku będzie w parku, pierwszy raz nowe miejsce, ale myślę że będzie git). Przy większej ilości ludzi robi się w tym namiocie zaduch, ale do przeżycia. Nie jestem pewien jak to wyjdzie, bo Inne Brzmienia mają bardzo specyficzną atmosferę, taką piknikową trochę. Takej zupełnie przypadkowej publiki jest zawsze bardzo mało, no ale wiecie, festiwal to festiwal, a ten projekt z kinem to raczej przeznaczony do lokalu jest, żeby było khe khe misterum. Więc nie wiem jak to zagra - ale się z przyjemnością dowiem.
btw Furia będzie w czwartek.
btw Furia będzie w czwartek.
It's a Kafka high. You feel like a bug.
Przygody Batona na czarnym lądzie
Przygody Batona na czarnym lądzie