FURIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

Re: FURIA

23-05-2026, 10:57

Byłem w Poznaniu.
To była miła odskocznia od zwykłego koncertu. Taki artystyczny popis Furii. Bardzo fajnie to wyszło.
Brzmienie mieli doskonałe.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.

Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

23-05-2026, 11:58

mistrzsardu pisze:
23-05-2026, 10:27
Wczoraj w Gdańsku w Teatrze Szekspirowskim Furia po raz kolejny pokazała, że jest zespołem wielkim. Amen!
Potwierdzam! Byłem zachwycony! Wizualizacje były doskonałe, a najbardziej podobały mi się te transowe, zapętlone motywy z Huty Luny na tle ruszających się tłoków i całej reszty maszynerii. Raj dla autystyka :) I trudno o lepszy dobór utworów. Przedostatnie "Gore" z tym niesamowicie dramatycznym wezwaniem do Słońca (ten utwór zawsze mnie porusza na żywo, w Bytowie to już w ogóle był odlot, bo na świeżym powietrzu), a na koniec hiciarskie "Zwykłe Czary".
Z Marzanny poleciały "Wyjcie Psy", też doskonale to leciało. Chętnie bym usłyszał wykonanie całej tej płyty na żywo.
Furia wielkim zespołem jest, to prawda.
backslifer
w mackach Zła

23-05-2026, 12:21

Deathhammer66 pisze:
23-05-2026, 11:58
Przedostatnie "Gore" z tym niesamowicie dramatycznym wezwaniem do Słońca
Tak! Jeden z momentów tego koncertu, ogólnie wizualizacje w tym kawałku jedne z najlepszych. Zwykłe czary wieją też ciary.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

23-05-2026, 12:23

Żwirek i Muchomorek pisze:Na deser bedzie jeszcze Lublin za darmo. I tam zamierzam ich oglądać, co każdemu spoznionemu rekomenduje.
DŻEMKUJE.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

23-05-2026, 17:38

Żwirek i Muchomorek pisze:
23-05-2026, 10:16
Na deser bedzie jeszcze Lublin za darmo. I tam zamierzam ich oglądać, co każdemu spoznionemu rekomenduje.
rozważam imprezę od pt do niedz, tam wszystkie koncerty odbywają się w namiocie czy jest również jakaś otwarta scena?
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

23-05-2026, 18:33

Od kilku lat jest tylko namiot (kiedyś była też scena), myślę, że w tym roku też będzie - ale duży, przestronny, na otwartym, zielonym terenie (w tym roku będzie w parku, pierwszy raz nowe miejsce, ale myślę że będzie git). Przy większej ilości ludzi robi się w tym namiocie zaduch, ale do przeżycia. Nie jestem pewien jak to wyjdzie, bo Inne Brzmienia mają bardzo specyficzną atmosferę, taką piknikową trochę. Takej zupełnie przypadkowej publiki jest zawsze bardzo mało, no ale wiecie, festiwal to festiwal, a ten projekt z kinem to raczej przeznaczony do lokalu jest, żeby było khe khe misterum. Więc nie wiem jak to zagra - ale się z przyjemnością dowiem.

btw Furia będzie w czwartek.
It's a Kafka high. You feel like a bug.

Przygody Batona na czarnym lądzie
ODPOWIEDZ