THORNS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

Re: THORNS

22-04-2026, 23:44

stary, bez obrazy, ale Ty już wytworzyłes sobie w głowie jakiś totalny obrazek snorre graniczący z fanatycznym kultem, te gadki o utożsamianiu się to już ciężko komentować, nastoletnie klimaty się kłaniają. ja czekam na tą płytę w chuj, jedynkę lubię w chuj, nam nadzieję że to będzie chociaż dobry album do którego będę chciał wracać, ale to jak interpretujesz treść tego wywiadu to już, poza tym że jest pocieszne, to lekko daje hopium na zmianę z copium :hopium: :copium: z dodatkiem dorabiania ideologii do tego że perka dosunieta do grida brzmi z dupy, albo że brak zmian tempa przez 20-30 min nuży odbiorce :pray:
Obrazek
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

22-04-2026, 23:48

Odkładanie czegoś w nieskończoność w przypadku Thorns przybrało kuriozalne rozmiary i jeśli kogoś to czekanie bawi to podejrzewam tendencje masochistyczne z elementami cech poszukiwaczy Yeti lub Sasquatcha :)
Awatar użytkownika
zekke
rasowy masterfulowicz

22-04-2026, 23:50

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

23-04-2026, 00:07

Anzhelmoo pisze:
22-04-2026, 23:40
Ludzie na social media już nawet nie piszą o Neurosis, choć wydawałoby się, że codziennie przez rok nie będzie od nich odpoczynku. To co dopiero o Thorns, który generuje 2% zainteresowania Neurosis. No chyba, że T. stanie się viralem na TikToku jak Crowbar (w co wątpię).
No ale kogo obchodzi, co jest dyskutowane (bardzo krótko) na social mediach? To nie jest właściwy kanał dla tej muzyki. Jeśli jakiś wykonawca na tym bazuje, to nie ma metalu w sercu :lol:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

23-04-2026, 00:24

zekke pisze:
22-04-2026, 23:44
x
Tutaj nie chodzi o utożsamianie, czy coś w tym stylu, tylko o to, że bohater tematu przejawia publicznie pewne zachowania, która w oczach mas uchodzą za absurdalne. Ja również dostrzegam tą absurdalność, ale zarazem rozumiem motywację, która za tym stoi. Pracowałem z wieloma osobami, które również takie zachowania wykazywały, sam również wielokrotnie podejmowałem podobne decyzje w życiu prywatnym - i zawsze gdzieś tam jest ta druga strona medalu, która nie jest oczywista, ale rzuca światło na to czemu pewne decyzje są takie, a nie inne. Ale ja zawsze lubiłem być adwokatem diabła. Pamiętajmy, że te wszystkie wywiady bazują na uproszczeniach i spłycanie tematu do tego, że nie ma albumu, ponieważ ktoś od 20-lat przesuwał uderzenia perkusji na gridzie to jednak trochę nadużycie.

Żeby była jasnośc - ja po prostu sam wiele rzeczy przeciągałem, wiele odkładałem, wiele dopracowywałem, miałem miliony wymówek i te wszystkie rzeczy nie wynikały z lenistwa, czy złej woli. Więc jestem ostatnią osoba, której wypada krytykować i wyśmiewać jego model pracy. Tylko tyle i aż tyle! :D

Nie Snorre pierwszy, który zaczął robić album, ale spotkały go zawirowania. Ved Buens Ende, Black Sabbath w 2002, Metallica w 2000, Megadeth w 2016 z Nickiem Menzą, Acid Bath III i wiele, wiele innych. Ja podziwiam, że po tych wszystkich zawirowaniach i problemach jemu się chciało do tego wrócić z czystą głową, zamiast wywalić do na śmietnik jak prawie każdy zespół. Nawiasem mówiąc prawie każdy zapewne chciałby móc poprawić rzecz nagraną 20-lat wcześniej. Kilka stron wcześniej pojawiły się obawy, że skoro to stary materiał, to pewnie będie nieaktualny w dniu premiery. Moim zdaniem fakt, że to stare riffy, ale przetworzone przez dzisiejszy świat jest szansą na coś ciekawego, a nie zagrozeniem.

A co do albumie w koszu, to maly offtopic - bo w nowym Noise jest wywiad z Attilą i po pytaniu o nowym album Tormentor, okazało się, że właśnie całość wyrzucili do kosza. Ponoć był bardzo radykalny, eksperymentalny i tak odjechany, że aż ich przerósł. Po wyrzuceniu do kosza, zaczęli robić nowy, bardziej konwencjonalny. No i tak się tworzą legendy. Jeśli nowy album będzie kiepski, to zawsze ten mityczny usunięty radykalny album będzie wspominany jako zaginiony święty graal :D

A z ciekawostek, to Attila jest też w demówce utworu Stigma, pobocznego projektu Snorra. A czy zostanie kiedykolwiek dokończony, to tego nie wie nikt.
Ostatnio zmieniony 23-04-2026, 00:37 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

23-04-2026, 00:30

Lukass pisze:
23-04-2026, 00:07
No ale kogo obchodzi, co jest dyskutowane (bardzo krótko) na social mediach? To nie jest właściwy kanał dla tej muzyki. Jeśli jakiś wykonawca na tym bazuje, to nie ma metalu w sercu :lol:
W sumie to trochę nas wszystkich, choć nikt tego nie przyzna :D

Na forum przecież największą popularnością cieszą się duże marki. Niby krytykowane, niby nikt nie słucha, a koniec końców każdy dokłada 3 grosze, a dyskusje są najbardziej żywiołowe. Co więcej koniec końców i tak wszyscy tłumnie pójdziemy na te wszystkie stare kapele do B90, Progresji, czy innego lokalnego odpowiednika klubów, usprawiedliwiając się, że tylko dla starych utworów i że ostatni raz :p Oczywiście pewna generalizacja, bo są wyjątki.
Obrazek

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

23-04-2026, 00:34

Pożyjemy zobaczymy.Ja tam jestem pełen optymizmu po tylu latach to musi zabić.
Dajcie znać co można zmienić odnośnie nowej stony internetowej

https://kancelaria.semidea.pl/
ODPOWIEDZ