IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
WakanTanka
zaczyna szaleć

Re: IMMOLATION

16-04-2026, 14:58

Tak debiut i here after miażdżą do tej pory. Wczoraj i przedwczoraj posłuchałem sobie tej nowej płyty. Nawet niema co porównywać. To już inna kapela. Nic ciekawego dla mnie, przeciętne. Już wolę posłuchać nasze Clairvoyance.

Wysłane z mojego SM-M317F przy użyciu Tapatalka

Alter Ego
zaczyna szaleć

16-04-2026, 15:25

"Here in After" to album, który niesamowicie zyskał po latach batalii z kolejnymi krążkami Immolation, bo jak tu nie docenić tej perkusji po wyczynach Shalatiego? Jak nie ucieszyć uszu tą produkcją dźwięku po wielu mizernych realizacjach?
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

16-04-2026, 15:32

Podoba mi się to nowe Immolation, natomiast daleko mi do jakichś zaawansowanych spustów. Fajne to to i rozrywkowe, w ich stylu, ale podane tak, że brzmi świeżo. Mówiąc metaforycznie, usmażyli tego samego kotleta co zawsze, ale wymienili tłuszcz na nowy. Wydaje mi się, że chodzi o korzystne proporcje bardzo klarownego brzmienia i nośnych motywów.

Natomiast zarzuciłem sobie też dzisiaj dla kontrastu debiut no i cusz - do niego na pewno będę jeszcze długo co jakiś czas wracał. Do nowej - nie sądzę, pewnie ją przemłócę jeszcze parokrotnie i do widzenia. Ale póki co sprawia sporo radości. Jest bardzo "słuchalna".
Przygody Batona na czarnym lądzie
mistrzsardu
zahartowany metalizator

16-04-2026, 20:53

Nowa płyta Immolation - klasa jak zwykle. Prawdziwy Death Metal!
Celem życia nie jest przeżycie.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

16-04-2026, 21:15

mistrzsardu pisze:
16-04-2026, 20:53
Nowa płyta Immolation - klasa jak zwykle. Prawdziwy Death Metal!
Na dniach będzie kupowane. Ale kiedy tego wszystkiego słuchać... ino tak porządnie, we fotelu, ze szklanką czegoś dobrego w ręce.... ehh
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

17-04-2026, 08:35

Żwirek i Muchomorek pisze:
16-04-2026, 15:32
Podoba mi się to nowe Immolation, natomiast daleko mi do jakichś zaawansowanych spustów. Fajne to to i rozrywkowe, w ich stylu, ale podane tak, że brzmi świeżo. Mówiąc metaforycznie, usmażyli tego samego kotleta co zawsze, ale wymienili tłuszcz na nowy. Wydaje mi się, że chodzi o korzystne proporcje bardzo klarownego brzmienia i nośnych motywów.

Natomiast zarzuciłem sobie też dzisiaj dla kontrastu debiut no i cusz - do niego na pewno będę jeszcze długo co jakiś czas wracał. Do nowej - nie sądzę, pewnie ją przemłócę jeszcze parokrotnie i do widzenia. Ale póki co sprawia sporo radości. Jest bardzo "słuchalna".
No właśnie dokładnie tak to słysze - ten sam kotlet na nowym tłuszczu + poprzesuwanie kilku środków ciężkości w te i wewte. Bardzo słuchalny, rozrywkowy album, w którym próżno szukać drugiego dna czy większej głębi. Dużo radochy mi sprawia ta płyta póki co, chętnie po nią sięgam niż np. po nowy Cryptic Shift, ale sądzę, że po większej fali zachwytu pójdzie w kąt albo pod młot. Niemniej potrzebuje chyba teraz takiej niezobowiązującej rozrywki w ramach odskoczni od Egregore czy "Wailers"
ODPOWIEDZ