CORROSION OF CONFORMITY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Maruder
w mackach Zła

Re: CORROSION OF CONFORMITY

11-02-2026, 18:50

Dzięki za cynk. Z tej okazji leci kultowy Blind. Nowy wałek po nim.

Ja jestem fanem trzech płyt Blind / Deliverance / Wiseblood.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-03-2026, 00:08

a to już nie jest fajne :roll:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

11-03-2026, 00:31

Dwupłytowy album to nie zawsze jest dobra pomysła. Obym się mylił w tym przypadku.
markiz666
postuje jak opętany!

11-03-2026, 11:22

Żułek pisze:
11-03-2026, 00:08

a to już nie jest fajne :roll:
Bdb wałek. Czekam na calość👍
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

03-04-2026, 17:01

Już jest całośc. Nie zdażylem sie osluchać, ale zapowiada się świetnie po pierwszym badaniu. Nie wiem nawet, czy nie stanie się jednym z ich lepszych. Myślałem, że będzie to takie In The Arms of God 2.0, ale to taki mix wszystkiego jednak. Fajne brzmienie, a sięgniecie po perkusistę z In The Arms strzał w 10. Osobiście bardziej wolę jego styl, niż "klasycznego" ich perkusisty. Fajnie brzmi taki starszy Keenan! I masa dobrych riffów.
Obrazek

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-04-2026, 17:50

a ja sobie jednak zostane przy Animosity/Technocracy ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

03-04-2026, 18:04

Dla mnie ich peak to chyba jednak Wiseblood (pierwszy ich album jaki poznałem) i In The Arms of God (muzycznie chyba najambitniejszy). Delvierance i Blind też super. No Cross No Crown się jarałem podczas premiery, bo to świetny materiał, ale jednak hołd do własnej przeszłości. Nowy album jest bardzo długi, więc trudno utrzymać skupienie, ale już teraz słyszę, że sporo różnych smaczków, subtelności. Moim zdaniem nowe utwory wymagają czasu, zresztą tak samo miałem z singlami. Na początku zdawały mi się takie zwyczajne i dziwne, a po kilku dniach uważałem, że są super. Po drugim odsłuchu jednak zgodzę się, że niektórych utworów mogłoby nie być. Jeśli chodzi o ocenę COC ja jestem nieobiektywny, ponieważ to jeden z najważniejszych zespołów mojej młodości i po prostu lubię tę estetykę. Trudno mi sobie wyobrazić ich zły album.
Obrazek

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
ODPOWIEDZ