VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
C//A
w mackach Zła

Re: VADER

26-09-2025, 10:46

Żwirek i Muchomorek pisze:
25-09-2025, 22:56
A Tomasz Man to jest koleś, który w Słupsku zrobił spektakl o muzyce disco polo - "Jestes szalona" się to nazywało - a okazjonalnie reżyseruje też opery. Podobno raczej średnie,
Co innego Tomasz Mann.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-11-2025, 12:50

bla bla bla bla bla

W 2026 roku spodziewajcie się również specjalnych wydań „Kingdom” (w końcu na winylu po raz pierwszy!) oraz „Reign Forever World” z nową, złowieszczą okładką i bonusami. Pytanie brzmi: JESTEŚCIE GOTOWI???
PS: Pytacie o NOWY album? Oczywiście... Planujemy wejść do studia jeszcze w 2026 roku, więc możecie spodziewać się nowego Vadera wydanego pod sztandarem Nuclear Blast wiosną 2027 roku...
;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

16-11-2025, 18:43

S'thrash'ydło

Obrazek
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Soundterror
postuje jak opętany!

31-01-2026, 13:35

High Voltage wyda na winylu "Live in Decay" z nową wersją okładki

Obrazek

Nie mam nic przeciwko zmianom okłądki na takie limitowane wydanie, pod warunkiem że w sdoku jest oryginalna. Traktuję takie wydawnictwa jako ciekawostki. Mam za złe używanie AI i to w sposób bardzo zły i słaby. Wydawca twierdzi, że to nie jest praca AI w co nie jestem w stanie uwierzyć. Tym bardziej, że nawet nie stworzono czegoś kompletnie innego tylko odtworzono oryginał - po co? Mogli go zostawić.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

31-01-2026, 14:26

AI jak chój.
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

31-01-2026, 14:31

AI czy nie AI, wygląda chujowo. Jak wysryw jakiejś czwartoligowej kapeli z Salwadoru na etapie debiutu. Do oryginalnej grafiki nie ma żadnego startu.
Przygody Batona na czarnym lądzie
Elhaz_77
w mackach Zła

11-02-2026, 21:10

Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
w mackach Zła

30-03-2026, 12:00

https://e-teatr.pl/metal-ma-w-sobie-cos ... ocje-67549
WSZECHPOTĘŻNY JARO-SLAV: Zatem twoja „Wojna totalna” to teatr o teatrze? Metateatr? Oznaczałoby to niemałe wyzwanie dla aktorów, którzy będą musieli wejść w rolę, w niej w kolejną, piętrową rolę o bardzo charakterystycznych kodach, gestach i języku. Jak to zrobić, by nie popaść w groteskę?

JAKIŚ POZER: To było najtrudniejsze zadanie. Dlatego zdecydowałem się na teatr dokumentalny. Mamy do czynienia z fanami Vadera, którzy opowiadają tę historię i fanką, która jest ubrana trochę jak baletnica z „Dark Age”, a trochę jak metalowa dziewczyna. Wszystko rozgrywa się w ich opowieściach. Od początku wiedzieliśmy, że nie powinniśmy próbować pokazać wprost Vadera na scenie, bo Krzysiek Szczerbiński może przekazywać opowieść Petera, ale nie powinien go udawać. To rzeczywiście byłaby groteska i to jest chyba największe niebezpieczeństwo związane z używaniem metalu w teatrze. Janek Klata zrobił to wspaniale, bo w „Weselu” wprowadził Furię zza grobu. To jest prawdziwy death metal, strzał w dziesiątkę! Chyba więc znaleźliśmy odpowiedź na pytanie, dlaczego metal w teatrze jest trudny do użycia. To poważna muzyka, dotykająca poważnych tematów. Jeśli ktoś tego nie czuje i nie rozumie, wywróci się na tym. To będą fałszywe gesty, fałszywe zachowania i złe odczytania.
Wywiade z reżyserem, zaskakująco rozsądny. Wydaje mi się, że to się nawet może udać - w każdym razie, są szanse, że tego nie spierdolą. Wybieram się na to wiekopomne dzieło za dwa tygodnie, więc zdam relację.
Przygody Batona na czarnym lądzie
Awatar użytkownika
tabaluga
weteran forumowych bitew

30-03-2026, 19:32

metal+teatr to jakaś ultra gejoza . Zresztą najwyższy czas aby państwo przestało dotować te nierentowne teatry z moich podatków , nikt normalny tego nie chce ogladać a jak ktoś chce to niech to utrzymuje w całości.Fani rozdziału państwa od kościoła powinni zrozumieć :>
MAGA // FAFO // RESTORE BRITAIN // OZE-SROZE
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

30-03-2026, 19:47

tabaluga pisze:
metal+teatr to jakaś ultra gejoza . Zresztą najwyższy czas aby państwo przestało dotować te nierentowne teatry z moich podatków , nikt normalny tego nie chce ogladać a jak ktoś chce to niech to utrzymuje w całości.Fani rozdziału państwa od kościoła powinni zrozumieć :>
jestem za. pod warunkiem że przy okazji nie będą dotować czarnych
Awatar użytkownika
tomekw48
weteran forumowych bitew

30-03-2026, 20:01

empir pisze:
30-03-2026, 19:47
tabaluga pisze:
jestem za. pod warunkiem że przy okazji nie będą dotować czarnych
Rozdział kościoła od państwa - tak. Religia to sprawa każdego z osobna, a nie że stado wierzy w coś, to od razu dotacja.
Rozdział kultury od państwa to nie teges. W ten sposób znikną z powierzchni liczne teatry, filharmonie i opery na które uwielbia jeździć mój synek. Przygotowanie jednego przedstawienia czy koncertu filharmonicznego (o operze nawet nie wspominam, bo to połączenie teatru i filharmonii) kosztuje tyle, że bilety by były po 5 koła minimum, aby to się zwróciło.

Religia dotowana przez państwo to zło. Kultura już nie. I nie piszcie mi, że religia to kultura.
Religia to szerzenie głupot w stylu niepokalane poczęcie (nigdzie u ssaków niespotykane), czy ograniczanie Boga do postaci starego dziadka z siwą brodą, który karze za zło nagradza za dobro i to w połączeniu, że Bóg jest wszechwiedzący (skoro wszystko wie, to karanie i nagradzanie jest skrajnie niesprawiedliwe - jesteśmy karani za coś co i tak powinno się wydarzyć, po prostu wykonujemy boski plan - wolnej woli nie ma, a klechy mówią i bezczelnie kłamią, że jest - wytłumaczcie mi to bo ja nie rozumiem czegoś).
To tak z grubsza z mojej strony.

Mam nadzieję, że z tym przedstawieniem przyjadą do Poznania.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
Triceratops pisze:
12-02-2025, 13:57
A czy Biblia jest spojna....Stary Testament jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

30-03-2026, 20:15

tomekw48 pisze:
30-03-2026, 20:01
Religia dotowana przez państwo to zło. Kultura już nie. I nie piszcie mi, że religia to kultura.
Religia to szerzenie głupot w stylu niepokalane poczęcie (nigdzie u ssaków niespotykane).
U ssaków może i nie, ale już taka rozwielitka sobie radzi. A skoro rozwielitka może, to Maryja może tym ba... a nie, chuj, nie będę się w to bawił :sarcasm2:
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
ODPOWIEDZ