EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: EMPEROR
Uniwersum Trotzky'ego znacznie bardziej mi odpowiada. Maria ok, jak kto lubi, niektórym się może dobrze słucha tych historii.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
A to akurat w punkt.Kto wie czy gdyby nie sukces Emperor to Czesław Śpiewa nie zbudowałby takiej popularności
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Hatefire
- mistrz forumowej ceremonii
Konopnicki potrafi pisać, ma wyrazisty styl, te jego opowieści naprawdę dobrze się czyta, są zabawne. Problem jest taki, że wszystkie są identyczne i masz efekt tego wujka, co opowiada na każdej uroczystości rodzinnej tą samą zabawną historię z wojska.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
- DST
- rasowy masterfulowicz
No, coś jest z tym wujkiem. Zastanawiam się jaka jest jego publika - dziady, które widzą w jego opowieściach swoje wspomnienia czy młodzież, która nie może posłuchać starszego kolegi znającego się na tej muzie i potrzebują kogoś kto nada im kontekst?
- zekke
- rasowy masterfulowicz
wtf, cmon.
ja tam czasem puszcze mariana, nawet jak jego gadanie uwazam za zbyt wanliowe, czasem cos z tego wyniose chociazby pod katem rozrywkowym, czasem sie czegos dowiem, czasem nie. to nie jest kurwa tez kosmiczna filozofia tylko nostalgicznie pierdololo o metaluchowej muzyce do posluchania w tle czy tam wspomnianego juz kotleta, nie trzeba byc ani jednym ani drugim z w/w wymienionych. na polskiej scenie yt raczej brakuje sensownych kanalow, na pewno jego rozeznanie w muzyce czy gust jest bardziej rozwiniety a komentarz sensowniejszy niz np u takiego kurwa northazarathe (czy jakkolwiek sie to pisze) od ktorego mnie mdli i wyjebalem dawno zeby mi nie wyskakiwal na yt.
ja tam czasem puszcze mariana, nawet jak jego gadanie uwazam za zbyt wanliowe, czasem cos z tego wyniose chociazby pod katem rozrywkowym, czasem sie czegos dowiem, czasem nie. to nie jest kurwa tez kosmiczna filozofia tylko nostalgicznie pierdololo o metaluchowej muzyce do posluchania w tle czy tam wspomnianego juz kotleta, nie trzeba byc ani jednym ani drugim z w/w wymienionych. na polskiej scenie yt raczej brakuje sensownych kanalow, na pewno jego rozeznanie w muzyce czy gust jest bardziej rozwiniety a komentarz sensowniejszy niz np u takiego kurwa northazarathe (czy jakkolwiek sie to pisze) od ktorego mnie mdli i wyjebalem dawno zeby mi nie wyskakiwal na yt.

- DST
- rasowy masterfulowicz
Tutaj nie ma o czym mówić, ten koleś nie ma NIC do powiedzenia o muzyce, kurwa nic. Nie znoszę. Wiele razy tu jechałem po nim zresztą, więc mi się już nie chce wyżywać, bo to niechrześcijańskie.
- zekke
- rasowy masterfulowicz
-
Hollowman
- w mackach Zła
No od nich może się przynajmniej czegoś dowiedzieć nowego, złapać jakieś nieznane tropy czy konteksty a nie w kółko słuchać nostalgia trapów o tym że wujek wchodził do wanny słuchając Into Glory Ride
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
northazarathe znam od 20 lat, faktycznie jest atencjuszem ale to równy chłop i zna się na muzyce.
Ja za to nie trawie tego knypa z kanału "z dałnem za pan brat" - pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Ja za to nie trawie tego knypa z kanału "z dałnem za pan brat" - pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Groźby gwałtu na córce i zakaz zbliżania? - takie ploty słyszałem. Mocne oskarżenia, latają jakieś kwity po necie? Byłoby grubo, nie dość, że naziol to jeszcze zwyrol.Only_True_Believers pisze: ↑29-03-2026, 21:04
pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Ostatnio się do Słyża dostawiał, nie wiem czy też nie dostał jakiejś grzywny.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobrych jest też takich dwóch podjaranych emerytów∑ (jeden to wygląda jakby zaraz miał jebnąć na nagrywce), co się produkują, niezależnie od siebie na YT.
Klimaty i wajb Kaczora klarującego czym są gry. Coś w ten deseń (produkcja zresztą też jakaś taka zbliżona, nagrywane te materiały, jakby kilka koła na nie walenie po oczach oglądający, wydatków na sprzęt, nie było oznaką, nazwijmy to: profesjonalizmu, za które proszę o lajkisrajki):
Całościowo ten cały zwierzyniec jołtubowy jest wybitny. No może poza podkastami z Noise, których nie jestem fanem, bo gadać to ja gadam, a nie słucham, ale ci to przynajmniej merytoryczni są i widać jakieś longi, a nie zajawki, jakby 3 minuty temu odkryli dany kierunek.
Klimaty i wajb Kaczora klarującego czym są gry. Coś w ten deseń (produkcja zresztą też jakaś taka zbliżona, nagrywane te materiały, jakby kilka koła na nie walenie po oczach oglądający, wydatków na sprzęt, nie było oznaką, nazwijmy to: profesjonalizmu, za które proszę o lajkisrajki):
Całościowo ten cały zwierzyniec jołtubowy jest wybitny. No może poza podkastami z Noise, których nie jestem fanem, bo gadać to ja gadam, a nie słucham, ale ci to przynajmniej merytoryczni są i widać jakieś longi, a nie zajawki, jakby 3 minuty temu odkryli dany kierunek.
Ostatnio zmieniony 29-03-2026, 21:33 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete
-
Hollowman
- w mackach Zła
Ta xdNihilSubSole pisze: ↑29-03-2026, 21:08Groźby gwałtu na córce i zakaz zbliżania? - takie ploty słyszałem. Mocne oskarżenia, latają jakieś kwity po necie? Byłoby grubo, nie dość, że naziol to jeszcze zwyrolOnly_True_Believers pisze: ↑29-03-2026, 21:04
pozer, śliski typ i do tego z wyrokiem za pedofilie ( było juz o tym pisane na forum)
Ostatnio się do Słyża dostawiał, nie wiem czy też nie dostał jakiejś grzywny.
https://www.facebook.com/share/p/19Tn5f ... tid=wwXIfr
-
NihilSubSole
- zaczyna szaleć
Wiadomo coś więcej o tych groźbach wobec dziecka? Chciałbym wiedzieć, z jakim zawodnikiem mamy do czynienia.
- tomekw48
- weteran forumowych bitew
Ja swoją przygodę z black metalem zacząłem właśnie od IX Equilibrium. To była moja pierwsza black metalowa płyta i bardzo mną wstrząsneła. Później poszła reszta. To najlepszy zespół BM w historii moim zdaniem.
Jak wewnątrz tak i na zewnątrz.
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Polska scena internetowa skupiona wokół metalu to specyficzne miejsce i mówiąc szczerze coraz rzadziej wchodzę z tego powodu na Facebooka. Ten northazarathe z tego co widzę w internecie jest jechany jako największe pośmiewiewisko. Czy słusznie? No moim zdaniem absolutnie nie. Ale trochę tak jest, że jest parę osób, które mają posłuch. Ktoś raz coś powie, a potem wszyscy klakierzy przytakują, przez co coraz trudniej o normalną dyskusję, jeśli nie podążą się za tłumem. Trochę nie na temat, ale gdzieś niedawno rzucił mi się w oczy wątek o najgorszych polskich tekstach w metalu. Jaki jest najbardziej żenujący zespół dzisiaj PL do pośmiania się w necie? Ano Dragon i ich teksty zostały wyróżnione jako szczególnie żenujące. Co jest dla mnie zabawne, bo na tle polskiego metalu akurat oni w tym aspekcie prezentują się całkiem przeciętnie i daleko do najgorszych. Ale wiadomo, Dragon wszystko co złe, beka z nich, więc trzeba ich wpleść. A te same osoby zachwycają się potem tekstami Gruzji, Odrazy itp. (nie uważam ich tekstów za złe, ale jeśli już wyśmiewamy linijki wyrwane z kontekstu, to te zespoły są skarbnicą takich).
Kilka lat temu na FB zbiorowo wszyscy próbowali udowodnić, że Vader to największy obciach jaki jest i nie wypada się do nich przyznawać (oczywiście Peter swoją aktywnością w sieci sobie nie pomagał). I tak co wejdę natrafiam na jakąś nową genialną teorię, w którą nagle mam wrażenie, że wierzą wszyscy, bo nie wypada się wyróżniać, by być lubianym
Ten northazarathe zwykły koleś. Nie moje klimaty, ale nagrywa profesjonalnie, ma z tego zajawkę, nikomu nie wadzi. Gdybym sugerował się tylko opiniami z FB, musiałbym mówić, że to największa zakała bez wiedzy itp.
A Noisecasty są okej, ale to też zależy które. Najfajniej jak są goście spoza redakcji. Np. ten o Coil był chyba moim ulubionym. Takich gości jak Dariusz Misiuna i Paweł Frelik zawsze fajnie posłuchać (jeden z nich był akurat w odcinku o C93), bo to skarbnica wiedzy i masa nieznanych anegdot. Ale fakt, niektóre z nich to są takie, że można posadzić tam przy stoliku któregoś z nas i też będzie ok. Ja ogólnie lubię słuchać innych opinii, więc tak jak nie lubię podcastów, tak akurat Noisecasty czasem w pracy włączę, a czasem nawet motywują mnie do odświeżenia płyt.
Trotzkiego też lubię czasem poczytać. Ma specyficzny styl pisania, ale jego porównania bywają trafne. Mam wrażenie, że u niego w komentarzach są bardziej ogarnięte osoby. A Maria jest jaki jest - nawet jak mówi rzeczy, z którymi się nie zgadzam, to chociaż z uśmiechem o tym mówi. Ale u niego z kolei publika pod materiałami bywa specyficzna.
Kilka lat temu na FB zbiorowo wszyscy próbowali udowodnić, że Vader to największy obciach jaki jest i nie wypada się do nich przyznawać (oczywiście Peter swoją aktywnością w sieci sobie nie pomagał). I tak co wejdę natrafiam na jakąś nową genialną teorię, w którą nagle mam wrażenie, że wierzą wszyscy, bo nie wypada się wyróżniać, by być lubianym
Ten northazarathe zwykły koleś. Nie moje klimaty, ale nagrywa profesjonalnie, ma z tego zajawkę, nikomu nie wadzi. Gdybym sugerował się tylko opiniami z FB, musiałbym mówić, że to największa zakała bez wiedzy itp.
A Noisecasty są okej, ale to też zależy które. Najfajniej jak są goście spoza redakcji. Np. ten o Coil był chyba moim ulubionym. Takich gości jak Dariusz Misiuna i Paweł Frelik zawsze fajnie posłuchać (jeden z nich był akurat w odcinku o C93), bo to skarbnica wiedzy i masa nieznanych anegdot. Ale fakt, niektóre z nich to są takie, że można posadzić tam przy stoliku któregoś z nas i też będzie ok. Ja ogólnie lubię słuchać innych opinii, więc tak jak nie lubię podcastów, tak akurat Noisecasty czasem w pracy włączę, a czasem nawet motywują mnie do odświeżenia płyt.
Trotzkiego też lubię czasem poczytać. Ma specyficzny styl pisania, ale jego porównania bywają trafne. Mam wrażenie, że u niego w komentarzach są bardziej ogarnięte osoby. A Maria jest jaki jest - nawet jak mówi rzeczy, z którymi się nie zgadzam, to chociaż z uśmiechem o tym mówi. Ale u niego z kolei publika pod materiałami bywa specyficzna.

Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Stosy zaraz zapłoną ... a muminki będą mieć swoje 5 minut

Żeby nie było. Jako asceta co sporadycznie opierdala kotleta, w sensie dostrzegam i doceniam, że ktoś ma ochotę się rozwijać, że komuś się chce pracować na danej materii, te stare kotlety to raczej wyrzuca niż je je latami, widzę to tak, że Trodzki i ten od świńskiego i nie tylko bleku, mają chęć nie starzeć się wraz ze swoimi młodzieńczymi resymentami. Dla mnie akurat jest to plus dodatni. Tak mam.
Ten jakoś przesadnie tutaj doceniany, ten trzeci (wskazówka. Ten od eksponowania mało ważnych spraw przy prezentacji płyt, muzyki. Ten w wieku, że rozwój powinien być jego naturalnym zachowaniem, choćby ze względu na wiek. Ta… dalej nie wiadomo o którego biega….), to ma gust, że ja nigdy nie mogę złapać jaki on klucz przyjmuje do swoich recenzji. Takie kartoflisko muzyczne, nawet nie powiatówka ma tam miejsce. Czasem to nawet nie metal, a jakiś ersatz jest konsumowany. Dla mnie człowiek zagadka.
W kwestii nagrywania tosterem materiałów, to nikt jeszcze nie skleił o kim mowa. Specjalnie się nie dziwię, bo tam ich oglądają chyba tylko kuple z ogólniaka, którym jeszcze jest dane żyć.
Podkasty. U mnie też tak jest, że jak się wyrwę i coś choćby fragmentarycznie odsłucham, to goście są osobami, które przyciągają moją uwagę. Fakt, że są tacy a nie inni, też jakby nie patrząc jest zasługą noiseowcó∑.

Żeby nie było. Jako asceta co sporadycznie opierdala kotleta, w sensie dostrzegam i doceniam, że ktoś ma ochotę się rozwijać, że komuś się chce pracować na danej materii, te stare kotlety to raczej wyrzuca niż je je latami, widzę to tak, że Trodzki i ten od świńskiego i nie tylko bleku, mają chęć nie starzeć się wraz ze swoimi młodzieńczymi resymentami. Dla mnie akurat jest to plus dodatni. Tak mam.
Ten jakoś przesadnie tutaj doceniany, ten trzeci (wskazówka. Ten od eksponowania mało ważnych spraw przy prezentacji płyt, muzyki. Ten w wieku, że rozwój powinien być jego naturalnym zachowaniem, choćby ze względu na wiek. Ta… dalej nie wiadomo o którego biega….), to ma gust, że ja nigdy nie mogę złapać jaki on klucz przyjmuje do swoich recenzji. Takie kartoflisko muzyczne, nawet nie powiatówka ma tam miejsce. Czasem to nawet nie metal, a jakiś ersatz jest konsumowany. Dla mnie człowiek zagadka.
W kwestii nagrywania tosterem materiałów, to nikt jeszcze nie skleił o kim mowa. Specjalnie się nie dziwię, bo tam ich oglądają chyba tylko kuple z ogólniaka, którym jeszcze jest dane żyć.
Podkasty. U mnie też tak jest, że jak się wyrwę i coś choćby fragmentarycznie odsłucham, to goście są osobami, które przyciągają moją uwagę. Fakt, że są tacy a nie inni, też jakby nie patrząc jest zasługą noiseowcó∑.
lys på slutten av lys
dra til helvete
dra til helvete