NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ggfh
- weteran forumowych bitew
Re: NEUROSIS
Ja byl dodal Panopticon i Mosquito Control EP
-
Maruder
- w mackach Zła
Płyta rośnie, słucha się sama - wspaniałe brutalne partie i masa klimatu, im więcej słucham tym Turnera mniej słyszę co jest plusem.
Miałem o Isis napisać ale wkleje w wątek o nich.
Miałem o Isis napisać ale wkleje w wątek o nich.
- gelO
- zahartowany metalizator
W Pl tylko dwa razy grali? W Progresji z Yob byłem, internety mówią że jeszcze 2008 w Stodole, ale wtedy na Brutalu widziałem. Mam jeszcze bluzę wtedy kupioną, ale już ledwie zipie ten ziper.
- Anzhelmoo
Więcej! Razem 5.
2019 - Gdańsk i Warszawa
2013 - Warszawa
2008 - Warszawa
1999 - Poznań
Oni od pewnego momentu bardzo mało koncertowali, więc wbrew pozorom te 5 koncertów to wcale nie tak mało!
Jeszcze byli zapowiedzeni jako support Sabbath w '98, ale nie wiem co się wtedy stało, że nie grali (w internetach 0 info).
Solowo Steve Von Till jeszcze odwiedził nas 4x (Warszawa, 2x Kraków, Wrocław).
Scott Kelly solo - tutaj trudno powiedzieć, ale co najmniej 6x wg internetów (ja widziałem raz w 2018).
Corrections House - 2x (Kelly + Mike IX z EHG + Bruce Lamont + Sanford Parker). No i jeszcze Kelly z Sanfordem jako Mirrors For Psychic Warfare odwiedzili PL co najmniej raz. Shrinebuiler rzekomo raz (takie info w necie, ale nie mam pewności, czy koncert się odbył).
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Anzhelmoo
A w 1999 grali z Voivod i Today is The Day. Wszyscy w prime - ależ to musiał być występ!
https://www.rockmetal.pl/galeria/neurosis.99.html
https://www.rockmetal.pl/galeria/neurosis.99.html
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Pamiętam jak jechaliśmy polonezem na ten koncert i za Piłą nam się coś z autem stało, ale pan rolnik znawca wszystkiego szybko nam naprawił, poczęstował bimberkiem i życzył udanego koncertu i taki też byl.
- nagrobek
- zahartowany metalizator
no raczej, jeździli z „times of grace” a Tudej z „in the eyes of god” z ziomkami z Mastodon w składzie na ten czas. gdzieś mam w papierach wielki kolorowy plakat z tego koncertu z grafiką z okładki ToG.
zaliczony Poznań, Warszawa, Praga i Budapeszt ostatni.
zaliczony Poznań, Warszawa, Praga i Budapeszt ostatni.
- Anzhelmoo
https://genius.com/albums/Neurosis/An-u ... ning-world
Są już teksty wrzucone (na Apple Music były od początku, ale na Spoti nie ma). Może ktoś chce sobie poczytać
Są już teksty wrzucone (na Apple Music były od początku, ale na Spoti nie ma). Może ktoś chce sobie poczytać
-
Maruder
- w mackach Zła
Dzieki za link, będzie badane jak córeczka usnie wieczorem.
Co do koncertów ja byłem w 2008 w stodole jak grali z Blindead (też super koncert im wyszedł) i A Storm of Light (trochę mniej super).
Neurosis zagrało wybornie, trzon stanowily kawałki z promowanego GttR z innych plyt zagrali bodaj trzy numery - Locudt Star, Left to Wander i Stones from the Sky o ile dobrze pamiętam.
Dla mnie obok Godflesh sprzed 2 lat (SDL) był to najlepszy performance live na jakim byłem.
Co do koncertów ja byłem w 2008 w stodole jak grali z Blindead (też super koncert im wyszedł) i A Storm of Light (trochę mniej super).
Neurosis zagrało wybornie, trzon stanowily kawałki z promowanego GttR z innych plyt zagrali bodaj trzy numery - Locudt Star, Left to Wander i Stones from the Sky o ile dobrze pamiętam.
Dla mnie obok Godflesh sprzed 2 lat (SDL) był to najlepszy performance live na jakim byłem.