no widzicie jedni słuchali 30 lat temu symfo-pajacow bo byli wszędzie (taka moda kurwa mać) a inni słuchali true metalu i z tego gówna darli łacha.
Powiem wam z czego jeszcze w chuj pizgano w tym czasie, bo widzę , że większość zna złote lata blek metalu tylko z opowieści starszych kolegów albo z internetowych bredni. Z dark funeral, z žorżorot, limbonic art, pagan metalu, klawikordow typu falkenbach, upośledzonego bathory worship, polskich nsbmow (kto skakał z okien i walił po kablach każdy kto wtedy siedział w klimacie to wie), melo-deathu i tych wszystkich pseudoindustriali, które również sprowadzały się do absolutnej cepelii.
EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
Re: EMPEROR
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Order_of_Nine_Angels
- rozkręca się
Olgims w jakimś innym '97 żył widać, ale to pewnie od budaprenu.
Zakon
Zakon
- Fanatyk
- weteran forumowych bitew
McDonald's ma "obiektywnie" najlepszego cheeseburgera, to nic dziwnego, że ktoś zachwyca się Dimmu Borgir jako swoją ulubioną cepelią.
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
Przestań się już kompromitować bo zaraz się popłaczę ze śmiechuOrder_of_Nine_Angels pisze: ↑14-03-2026, 12:53Olgims w jakimś innym '97 żył widać, ale to pewnie od budaprenu.
Zakon
-
Vorathiel
- rozkręca się
Mam takie samo doświadczenie... a raczej 'wiedzę' przekazaną od starszych kolegów. ;Dolgims pisze: ↑14-03-2026, 12:50no widzicie jedni słuchali 30 lat temu symfo-pajacow bo byli wszędzie (taka moda kurwa mać) a inni słuchali true metalu i z tego gówna darli łacha.
Powiem wam z czego jeszcze w chuj pizgano w tym czasie, bo widzę , że większość zna złote lata blek metalu tylko z opowieści starszych kolegów albo z internetowych bredni. Z dark funeral, z žorżorot, limbonic art, pagan metalu, klawikordow typu falkenbach, upośledzonego bathory worship, polskich nsbmow (kto skakał z okien i walił po kablach każdy kto wtedy siedział w klimacie to wie), melo-deathu i tych wszystkich pseudoindustriali, które również sprowadzały się do absolutnej cepelii.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Nie słuchałem metalu do końcówki lat 90'ych ale metodą naukową analizy tekstów źródłowych ze starych zinów mogę postawić tezę, że to nie prawda (przynajmniej nie dotyczy to każdego z ww bo beka z polskiego BM/pagan jest akurat często spotykana). Wydaje się, że wajcha została przestawiona, gdy takie granie zdominowało i przeciążyło scenę i to ogólne narzekanie to efekt sił reakcyjnych, które miały już dosyć (np. polski Wolfpack).olgims pisze: ↑14-03-2026, 12:50Powiem wam z czego jeszcze w chuj pizgano w tym czasie, bo widzę , że większość zna złote lata blek metalu tylko z opowieści starszych kolegów albo z internetowych bredni. Z dark funeral, z žorżorot, limbonic art, pagan metalu, klawikordow typu falkenbach, upośledzonego bathory worship, polskich nsbmow (kto skakał z okien i walił po kablach każdy kto wtedy siedział w klimacie to wie), melo-deathu i tych wszystkich pseudoindustriali, które również sprowadzały się do absolutnej cepelii.
Poza tym nie słyszysz różnicy między bajkowym plumkaniem z elementami metalu na 'For All Tid' a tym, co jest na PEM? I czy za tym wywodem też kryje się niewypowiedziana teza, że 'wszyscy mieli od zawsze bekę z Emperora'?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Order_of_Nine_Angels
- rozkręca się
Wszechświaty ci się pojebały.olgims pisze: ↑14-03-2026, 13:07Przestań się już kompromitować bo zaraz się popłaczę ze śmiechuOrder_of_Nine_Angels pisze: ↑14-03-2026, 12:53Olgims w jakimś innym '97 żył widać, ale to pewnie od budaprenu.
Zakon![]()
Zakon
Sedno. W okolicy 2000 roku, jebanie tych kapel po prostu stało się modne lub nawet obowiązkowe z uwagi na to, że część sceny porzuciła parapety i poszła w miejski black metal.
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
wszystko fajnie, że ziny, magaziny i sriny ale jak się zapierdalalo po giełdach po kaseciaki, odwiedzało sklepy muzyczne i wymienialo przegrywanymi kaseciakami i kserowkami to jednocześnie wymieniało się opiniami na temat danych wydawnictw. A opinie były dokładnie takie a nie inne. Kurwa zresztą o czym my tu gadamy, sami muzycy toczyli między sobą wojny, bojkotowali się a no mosh no fun nie powstał bez przyczyny. Już nie wspomnę jaka była wojna między norweskimi blek metalowcami a amerykańskim death metalem.hcpig pisze: ↑14-03-2026, 13:47Nie słuchałem metalu do końcówki lat 90'ych ale metodą naukową analizy tekstów źródłowych ze starych zinów mogę postawić tezę, że to nie prawda (przynajmniej nie dotyczy to każdego z ww bo beka z polskiego BM/pagan jest akurat często spotykana). Wydaje się, że wajcha została przestawiona, gdy takie granie zdominowało i przeciążyło scenę i to ogólne narzekanie to efekt sił reakcyjnych, które miały już dosyć (np. polski Wolfpack).olgims pisze: ↑14-03-2026, 12:50Powiem wam z czego jeszcze w chuj pizgano w tym czasie, bo widzę , że większość zna złote lata blek metalu tylko z opowieści starszych kolegów albo z internetowych bredni. Z dark funeral, z žorżorot, limbonic art, pagan metalu, klawikordow typu falkenbach, upośledzonego bathory worship, polskich nsbmow (kto skakał z okien i walił po kablach każdy kto wtedy siedział w klimacie to wie), melo-deathu i tych wszystkich pseudoindustriali, które również sprowadzały się do absolutnej cepelii.
Poza tym nie słyszysz różnicy między bajkowym plumkaniem z elementami metalu na 'For All Tid' a tym, co jest na PEM? I czy za tym wywodem też kryje się niewypowiedziana teza, że 'wszyscy mieli od zawsze bekę z Emperora'?
- Rumburak
- weteran forumowych bitew
W toku niniejszej dyskusji postanowiłem sprawdzić czy wszystko dobrze zapamiętałem, jeżeli chodzi o PEM i DCA. Wszystko się zgadza, to płyty monumenty, dodatkowo PEM po remasterze urywa łeb.
Nie wiem jak było wtedy, więc nie mam zamiaru dyskutować. Natomiast nieodżałowany 535, który także w tego typu dyskusjach często sprowadzał argumentację do swojego umiejscowienia na osi czasu na tle danych wydarzeń, twierdził że Gorgoroth to była potęga, 1 liga i klękajcie nagrody. Widocznie każdy zapamiętał to co chciał i jak chciał.olgims pisze: ↑14-03-2026, 12:50Powiem wam z czego jeszcze w chuj pizgano w tym czasie, bo widzę , że większość zna złote lata blek metalu tylko z opowieści starszych kolegów albo z internetowych bredni. Z dark funeral, z žorżorot, limbonic art, pagan metalu, klawikordow typu falkenbach, upośledzonego bathory worship, polskich nsbmow (kto skakał z okien i walił po kablach każdy kto wtedy siedział w klimacie to wie), melo-deathu i tych wszystkich pseudoindustriali, które również sprowadzały się do absolutnej cepelii.