DEICIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: DEICIDE
Gdy tequillą kończysz wieczór, a szef imprezy uparł sie na relację
https://youtube.com/shorts/Iu48UNaR3CI? ... Bg72GB6_JY
https://youtube.com/shorts/Iu48UNaR3CI? ... Bg72GB6_JY
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
DEICIDE drummer Steve Asheim will release the album "Volume One," where he performs classical pieces for solo piano, featuring original compositions and pieces by Franz Liszt, Frédéric Chopin, and Sergei Rachmaninoff.
The album will be released on April 20th through their label, SteevoRecords.
"Nothing's wrong, I'm still in DEICIDE, and we're currently scheduling this year's shows. This album is more than..."
-
Nasum
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drugi Xytras się znalazł 
- when_in_sodom
- postuje jak opętany!
To samo skojarzenie miałem. Może nagra Legion w transkrypcji na fortepian? 
- Żułek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
C//A
- w mackach Zła
-
C//A
- w mackach Zła
- empir
Na chuj to komu?
- DST
- rasowy masterfulowicz
Dalej nie mam tego wybitnego dzieła na CD więc niech robi. Super newsy.
Chociaż w sumie to rzekomo złodziej, więc nie wiem sam. Z drugiej strony ciężko to kupić tak jak "Horse Rotorvator" i szlag mnie trafia z tego powodu. Coś się tam wznawia, bo niedawno kupiłem "How to Destroy Angels", "Black Antlers" czy "Moon's Milk" za normalne pieniądze.
-
Nasum
when_in_sodom pisze: ↑09-03-2026, 21:19To samo skojarzenie miałem. Może nagra Legion w transkrypcji na fortepian?![]()
Taaa...i wzorem Xytrasa okładka będzie biała.
Ale to by była kakofonia.
-
Nasum
Ja to chyba straszny profan jestem, bo nie potrafię docenić klasyki. Jazzu też, ale to już inna bajka. A może nawet ta sama, bo dla mnie to tak samo niezrozumiałe - choć klasyka jeszcze jest chwilami dla mnie do strawienia, ale fortepian mnie najzwyczajniej nudzi.
Jeśli Steve chciał w ten sposób pokazać swoją wszechstronność, to chylę czoła, mimo, że nie rozumiem. Gdyby wygrał koncert szopenowski to by już było coś, choć pewnie miałbym problem z docenieniem kunsztu, techniki, artyzmu, wykonania, własnej inwencji, stylu i pewnie całej otoczki związanej z tą muzyką.
Poza światem metalu nikt raczej go kojarzyć nie będzie, dla nas ciekawostka, dla pozostałych, zwłaszcza melomanów, też w sumie ciekawostka, więc jak już to kolega Empir ładnie podsumował - na chuj to komu?
Dla mnie do zapomnienia. Usłyszałem fragment i już wiem, że nigdy do niego nie wrócę.
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
No, w Deutsche Grammophon to on kontraktu raczej nie dostanie. Gra jakby maczugą w klawisze napierdalał, plus brzmienie tego fortepianu jest kurwa ohydne w najgorszym tego słowa znaczeniu - ale podobają mi się te animacje. Razem z muzyką da się to oglądać i słuchać bez wielkiego bólu (aż mnie zaswędziało w głowie, że kiedyś to bym się przy tym zbombił w opór tłustym blantem i oglądał na repeacie całą noc), tylko tak jak Nasum pisze - nie bardzo wiadomo po co to jest i dla kogo. Pewnie po prostu dla niego - miał taką fantazję, nagrał se, no i ma.
Przygody Batona na czarnym lądzie
- Najprzewielebniejszy
Ta animacja z apokalipsa nasunela mi skojarzenia z niemym klinem.
Muzycznie podziekuje. Nie moja bajka.
Muzycznie podziekuje. Nie moja bajka.
- nicram
O to. Jest to po prostu padaka. Steve super chłop, ale musi jeszcze dużo ćwiczyć, tak ze 20 lat na moje ucho, aby miało to ręce i nogi.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑12-03-2026, 22:59No, w Deutsche Grammophon to on kontraktu raczej nie dostanie. Gra jakby maczugą w klawisze napierdalał, plus brzmienie tego fortepianu jest kurwa ohydne w najgorszym tego słowa znaczeniu
all the monsters will break your heart
- DST
- rasowy masterfulowicz
Jaskiniowe na maksa jak uderzanie krzemieniem. Myślałem, że gówno wiem może, ale widzę że nie tylko jak to słyszę. Brakuje temu zwiewności i dynamiki przez co brzmi jak MIDI momentami. Niemniej szanuję za wszechstronność i ogólnie spoko, ale nie będę tego słuchał.