THORNS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

Re: THORNS

02-03-2026, 14:43

olgims pisze:
02-03-2026, 14:26
Wiesz coś na temat ewentualnego wydawcy?
Od lat deal klepnięty z Peaceville, podobnie jak na różne wznowienia, projekty poboczne itp. Natomiast obcowanie ze światem Thorns nauczyło mnie, że do oficjalnego ogłoszenia nie można być pewnym niczego. Tak samo zobaczymy, czy finalna rzeczywiście okładka wyjdzie spod ręki Bielaka.

Z tym Satyrem smutna sprawa, wiem, że ok 2/3 lata temu trzymali się razem. Miał być w zaledwie jednym utworze, ale jest to na tyle ikoniczna postać dla uniwersum Thorns, że byłaby to świetna klamra historyczna. No i ja osobiście bardzo lubię jego wokale. Nie mam pojęcia czym teraz się zajmuje, bo chyba nie jest w żadnej trasie, biznes winiarski chyba też go tak nie absorbuje jak dawniej. Mam nadzieję, że nie poróżnili się i że nadal go Satyr motywuje!

Wiem, że forumowy kol. Zamoth przegląda czasem ten wątek i ma informacje z pierwszej ręki, na pewno jeśli będzie miał ochotę podzieli się czymś więcej.
Ostatnio zmieniony 02-03-2026, 14:51 przez Anzhelmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

02-03-2026, 14:47

uniwersum thorns :nerd:
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

02-03-2026, 15:00

Ja już nie mogę się doczekać tego momentu aż w końcu wyjdzie singiel promujący z zaskoczenia. Nagle wątek Thorns znów będzie na górze na forume. Wszyscy pomyślą, że znów jakieś przełożenie, albo komplikacje, wejdą z przyzwyczajenia bez żadnych oczekiwań, a tam zobaczymy to co zobaczymy i będzie się mówiło długo o tym momencie. Mam nadzieję, że to będzie jeszcze ten rok! Nie ukrywam, że sam jestem mega ciekawy jak to wszystko wyjdzie. Muza będzie dobra na bank, to są głównie kompozycje, których bazą są pomysły z lat 2007-2009, tylko po prostu dopasowane do dziś.

Ale czy przełomowa? Ja sam nie wiem, czy jeszcze kiedykolwiek czeka nas jakakolwiek przelomowa plyta w tym nurcie. Oczekujcie po prostu bardzo dobrego grania, ale bez wiary, że z miejsca stanie się klasykiem.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
Zamoth
starszy świeżak

02-03-2026, 15:14

W zasadzie osoba blokujaca zakonczenie pracy nad II albumem jest sam Satyr. Wiem, ze brzmi to dosc dziwnie ale tak mi przekazal Snorre. Wongraven nie byl zadowolony z miksu swoich partii wokalych (notabene w zamykajacym utworze) i po wymianie uwag ze Snorre ustalili, ze Ruch nagra wokale w to miejsce. Tak, tez sie juz stalo, slyszalem mastering calej plyty i material jest juz praktycznie gotowy. Niestety okladka nadal pozostaje w powijakach. Co do samego wydania to nie bedzie to Peaceville Records. Najprawdopodobniej do tego planu zostanie wskrzeszona Moonfog Prod. Tylko i wylacznie dla Thorns. Nie dla innych kapel.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

02-03-2026, 15:22

Zamoth pisze:
02-03-2026, 15:14
Co do samego wydania to nie bedzie to Peaceville Records. Najprawdopodobniej do tego planu zostanie wskrzeszona Moonfog Prod. Tylko i wylacznie dla Thorns. Nie dla innych kapel.
A z tym Moonfog to nie miało być na takiej zasadzie symbolicznej, że bardziej ich naklejka/licencja, ale umowy z PV? W 2023 taki news był w przestrzeni publicznej i tak to zrozumiałem:
Although it will be released through Peaceville Records, the new Thorns album will be the final production by Moonfog
No i o tym Peaceville sam Snorre wielokrotnie sam mówił w różnych kontekstach w ostatnich latach (Stigma itp.). To chyba firmy jakoś związane ze sobą, już tam nawet nie pamiętam jak to było z tym katalogiem Moonfog.
Awatar użytkownika
Anzhelmoo
weteran forumowych bitew

02-03-2026, 15:25

No i oczywiście zazdroszczę, że słyszaleś już płytę niemal w kompletnej formie, mega sprawa!
ODPOWIEDZ