MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: MAYHEM
immolation akurat wyszło z dupy całkiem ale co kto lubi
-
sisterhood
- postuje jak opętany!
-
Order_of_Nine_Angels
- rozkręca się
Szyld robi swoje. Ładnie opakowane gówno, to ciągle gówno.
Zakon.
Zakon.
- zekke
Flakon.
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
jak dodać kogoś do ignorowanych ? nie daje rady czytać postów tego edgelorda.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- empir
- zahartowany metalizator
Te piski niczym na koncercie the Beatles są wkurwiające
- zekke
true, stal niestety widocznie od jakiejs podnieconej do granic nastoletniej psiuty, pozniej sie juz troche uspokoiła
-
olgims
- rasowy masterfulowicz
przyznaj się, że to ty piszczałes, nie ma się czego wstydzić, każdy przeżywa na swój sposób.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
-
mayhem
- zaczyna szaleć
Jesienią Morbid w Polsce
-
Order_of_Nine_Angels
- rozkręca się
A czy jest podstawowy riff?
Zakon docieka.
Zakon docieka.
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Mi się zajebiscie podoba nowa płyta mayhem. Efekt fajny bo po pierwszym słuchaniu było meh. Każde następne było coraz lepsze. Po gdzieś kilkunastu pełnych odsłuchach uważam że płyta jest zajebista.
- zekke
bo to zajebisty koncept album ktoremu gdzieś równie koncepcyjne ordo może dorównywać, tylko trzeba wyjąć chuja z uszu. teloch > lesne tremolo euro anytime, anytime #pdk
-
Order_of_Nine_Angels
- rozkręca się
Przełomowy.
- Anzhelmoo
Riff dysonansowy>riff podstawowy=szwedzizna>>>>riff Telocha brzmiący jak mix powyższych grany z tutoriali 
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
-
tomaszm
- mistrz forumowej ceremonii
Tu się zgadzam. Zresztą ja nigdy Mayhem nie uważałem za zespół Black Metalowy
Oni zawsze dryfowali na poziomie eksploracji podłoża artystycznego wyrażenia swojego ja przez muzykę. Wg mnie zawsze stali wyżej ponad podziałami. Taka samoświadoma ekspresja w oparciu o muzykę ekstremalna ponad podziałami po swojemu.
Nie zgodzę się też z twierdzeniem że dziś Mayhem jest gorszy po odejściu Blasphemera. Tamten koncept artystyczny przeminął i jak każdy szukali świeżej krwi. To bardzo świadomy zespół. Bez cienia przypadku.
Mało co do mnie przemawia jak nowy Mayhem. Kapitalna płyta. Sporo śledzę metalowa scenę, ale powiedzieć że dali dupy - nigdy. Porównywanie tego do cukru pudru spod znaku Behemoth to jakieś nieporozumienie.
Jasne że są rzeczy jak zeszłoroczny Vornir gdzie kolesie nota bene z moich roczników robią muzykę całkowicie ciężko porównywalna z jakąś ekspresja nazwijmy to BM i pchają wózek dalej. Jednak to moje roczniki.Mayhem to dla pewnie części forum dziadki. Mayhem zrobił tyle dla muzyki ekstremalnej i w tak dobrym stylu że ja twierdzę że to najważniejszy zespół dla muzyki ekstremalnej.Lub jeden z najważniejszych.
A z chuja trzeba spaść żeby Mayhem mieć czelność porównywać do Behemoth który zawsze był kopista. Owszem umiejętnym ale ścieżek nie wyznaczal żadnych.
- zekke
- zekke