BELPHEGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Anzhelmoo
- weteran forumowych bitew
Re: BELPHEGOR
Że też Helmutowi ciągle się chce nagrywać te generyczne albumy :p
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Asia Tuchaj-Bejowicz
- postuje jak opętany!
ojtam ojtam, całkiem fajnie grają, Osobiście nie uważam żeby było to generyczne granie, ale nawet jeżeli tak jest, to nie rozumiem dlaczego miałoby to być krytykowane. Maxigra jest też generykiem a konar podobno płonie jak po oryginalnej Viagrze. Skoro więc efekt jest osiągany to nie ma co narzekać. Podobnie jest z generycznością muzyki Belphegor (if any)
- Anzhelmoo
Nie krytykuję, właściwie na swój sposób uroczy jest ten zespół
Świat się zmienia, mody odchodzą, a Belphegor nieustannie wydaje coś nowego. Co by nie mówić mają swoją unikalną i niepodrabialną estetykę. Ostatni ich album, który słuchałem to zdaje się ten z 2014 i był całkiem ok. Potem z kolejnych chyba jakieś single, więc nie jestem do końca na bieżąco. Ale ten odpaliłem, no i typowy Belphegor - trudno do czegoś się przyczepić. Właściwie to nawet na plus, bo myślałem, że będzie gorzej.
To jedna z tych kapel, na którą miałem kiedyś mocną zajawkę. Pestapokalypse VI chyba najbardziej mam zakorzenione. Potem trochę zacząłęm ich się wstydzić i ich konwencja zaczęła mnie ciut razić, co jest zabawne, bo jednocześnie nie przeszkadzały mi inne zespoły, które podobną tematykę liryczną poruszały, więc jakieś uprzedzenie się pojawiło
Natomiast serio mnie zastanawia jak to jest z ich grupa docelową, bo mam wrażenie, że premiery przechodzą bez echa, więc kto tak naprawdę ich słucha? Pokolenie 40-50, czy jakąś drogą dotarli do młodzieży? Serio mnie to zastanawia i podziwiam konsekwencję.
To jedna z tych kapel, na którą miałem kiedyś mocną zajawkę. Pestapokalypse VI chyba najbardziej mam zakorzenione. Potem trochę zacząłęm ich się wstydzić i ich konwencja zaczęła mnie ciut razić, co jest zabawne, bo jednocześnie nie przeszkadzały mi inne zespoły, które podobną tematykę liryczną poruszały, więc jakieś uprzedzenie się pojawiło
Natomiast serio mnie zastanawia jak to jest z ich grupa docelową, bo mam wrażenie, że premiery przechodzą bez echa, więc kto tak naprawdę ich słucha? Pokolenie 40-50, czy jakąś drogą dotarli do młodzieży? Serio mnie to zastanawia i podziwiam konsekwencję.
Często jest tak...że nie, a potem coraz częściej jest tak...że nie, a potem zwykle jest tak...że nie. I potem zostaje już samo nie.
- Anzhelmoo
Kiedyś to było. Cofnąłem się do poprzednich stron tego wątku i największą dyskusje na forum wzbudziła konfrontacja Helmuta z opluwającym go ruskiem.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak się nie podoba to wystarczy nie słuchać. A koledze Anzhelmoo to nic się nie podoba. Megadeth be, Mayhem be, Belphegor generyczny. Chyba, że to taka modna postawa, że trzeba jebać wszystko od góry do dołu. Mnie się ten jasełkowy Belphegor podoba. I szanuję Helmutha za konsekwencję i diabelskość mimo tego, że zaraz na karku będzie miał 60 lat.Asia Tuchaj-Bejowicz pisze: ↑18-02-2026, 23:49ojtam ojtam, całkiem fajnie grają, Osobiście nie uważam żeby było to generyczne granie, ale nawet jeżeli tak jest, to nie rozumiem dlaczego miałoby to być krytykowane. Maxigra jest też generykiem a konar podobno płonie jak po oryginalnej Viagrze. Skoro więc efekt jest osiągany to nie ma co narzekać. Podobnie jest z generycznością muzyki Belphegor (if any)![]()
A co do akcji z kraju gówna i słomy, to nie wiem co tutaj kolega Anzhelmoo oczekiwał? Że zajebie ruskiemu śmieciowi, po czym wyląduje w jakimś łagrze na 10 lat? Zrobił to co nakazywał rozsądek.
all the monsters will break your heart