Pamiętam, że Plastek [*] zawsze jebał ostro takie podejście.
Pewnie indywidualna kwestia, ja nie raz zauważyłem na sobie że niektóre albumy po prostu potrzebują więcej czasu.
MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Dragazes
- w mackach Zła
Re: MAYHEM
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- zekke
- weteran forumowych bitew
a tam gadasz, ja np slucham po 10 sec kazdego kawalka, patrze czy okladka jest spoko (tutaj jest szklanka z IKEA wiec odpada na starcie), patrze pol recki na tiktoku i wracam do ogladania reelsow z lords of kejos z podlozona muzyka placebo. #teampelle
-
olgims
W słuchaniu muzyki posługuje się paradygmatem poznawczym, wtedy nie muszę się bodzcowac w nieskończoność żeby mi się uroiło coś czego tam nie ma. Albumom owszem poświęcam, nie tylko "ilość przesluchan" co lata i dekady (w przypadku wielu płyt) ale dlatego, że te dzieła mają właśnie "to coś" pod powierzchnią, co później można eksplorować i eksploatować. Ale przecież każdy ma swój indywidualny sposób poznawania, rozumienia i odczuwania muzyki i dziwi mnie kolega zekke, któremu się wydaje, że zakrzyczy innych "ilością odsłuchów". No niestety sztuka i jej odbiór tak nie dzialaja, może socrealizm.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- zekke
ale kogo ja tam mam zakrzykiwac i po kichuj niby. opinia jest jak dupa, każdy ma swoją, jeden sliwki drugi dziwki, jak wspomniałem. kiedyś, czyt ze sto lat temu, te forum miało poziom, teraz ludzie płaczą że jakaś dyskusja się wywiązała, wymienisz 3 powszechnie znane nazwy ex zespolow tych muzyków czy kurwa ex muzykow, nawet nie jakieś wydumane porównania (a mógłbym, chociażby wjezdzajac na temat lirykow o których praktycznie nikt nie pisze, a przed moim postem to chyba w ogóle) albo z gitary termin inny niż "riff" to ktos się rozpłacze na temat "masturbacji erudycją" czy innych farmazonów.
tiktokowy brainrot specjalnych płatków śniegu nieprzyzwyczajony jest do wymiany dłuższej niż 3 zdania, albo do podjecia dyskusji bez obrażania się na inne poglady, conajmniej jakby komuś starą zajebać. metaluchy słuchają godzinami pierdolenia o szatanie, diabole i innym bezczeszczeniu zwlok tylko po to aby rozpłakać się bo ktoś ma inne zdanie, i o zgrozo, jeszcze jakoś może je uargumentować. podobny feeling dają mi niektóre reakcje, jakby do wszystkiego trzeba było dopisywac "moim zdaniem oczywiście" aby nie trzeba było później czytać ze kurwa słuchanie bm jest jak lustro rotfl.
ja w tym czasie cieszę się że ktoś może lekko zmienił zdanie, że taki Anzelmo czy kolega Żwirek mają odmienne opinie i można poodbijać poglądy na jakimkolwiek poziomie innym niż kurwa "słuchałem pol raza, niepodobamnie sie", nawet mimo tego dziecinnego tekstu Żwirka "nie zapraszam do dyskusji". i tak wiadomo że zaprasza, buziaczki.
btw jestem ciekaw ile osób w ogóle słucha płyt czytając liryki, ile z tego np wnika w muzykę na tyle żeby przetłumaczyć węgierski czy łacinę.
cytując jeszcze raz już ten cytowany fragment, jak moje pierdolenie wplynelo na pół (czyli tyle ile odsluchow "wymaga" gejhem) osoby to bardzo dobrze:
Behold
I have descended
From the dead cross
Mission fulfilled
tiktokowy brainrot specjalnych płatków śniegu nieprzyzwyczajony jest do wymiany dłuższej niż 3 zdania, albo do podjecia dyskusji bez obrażania się na inne poglady, conajmniej jakby komuś starą zajebać. metaluchy słuchają godzinami pierdolenia o szatanie, diabole i innym bezczeszczeniu zwlok tylko po to aby rozpłakać się bo ktoś ma inne zdanie, i o zgrozo, jeszcze jakoś może je uargumentować. podobny feeling dają mi niektóre reakcje, jakby do wszystkiego trzeba było dopisywac "moim zdaniem oczywiście" aby nie trzeba było później czytać ze kurwa słuchanie bm jest jak lustro rotfl.
ja w tym czasie cieszę się że ktoś może lekko zmienił zdanie, że taki Anzelmo czy kolega Żwirek mają odmienne opinie i można poodbijać poglądy na jakimkolwiek poziomie innym niż kurwa "słuchałem pol raza, niepodobamnie sie", nawet mimo tego dziecinnego tekstu Żwirka "nie zapraszam do dyskusji". i tak wiadomo że zaprasza, buziaczki.
btw jestem ciekaw ile osób w ogóle słucha płyt czytając liryki, ile z tego np wnika w muzykę na tyle żeby przetłumaczyć węgierski czy łacinę.
cytując jeszcze raz już ten cytowany fragment, jak moje pierdolenie wplynelo na pół (czyli tyle ile odsluchow "wymaga" gejhem) osoby to bardzo dobrze:
Behold
I have descended
From the dead cross
Mission fulfilled
Ostatnio zmieniony 11-02-2026, 11:17 przez zekke, łącznie zmieniany 1 raz.
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
To jest stara szkoła masterfula w najlepszym wydaniu, aż się łza w oku kręci. Przypominam przykładowe argumenty rozpowszechnione w tzw. starych, dobrych czasach:
- ad odsłuchum ("przesłuchaj 300 razy jak ja to ci się spodoba")
- ad kombatantum ("słuchałem tej kapeli na początku lat 90tych więc mam prawo się wypowiadac, a tym nie")
- ad inteligentum ("rzygać mi się chce od tego pseudointeligentnego pierdolenia, to jest chujowa płyta")
- ad wmawiacium ("wmawiacie sobie nie wiadomo co, a to jest po prostu słabe")
- ad mamwyjebanum ("to jest zajebisty album i chuj wam do tego co o nim myślę")
- ad iletymaszlatum ("ile ty w ogóle masz lat?")
- ad wokalumgadanum ("tego się nie da słuchać bo są gadane wokale jak w Funeral Mist")
- ad empetrujkum ("z empetrójek brzmi chujowo, dopiero na CD odsłania swoją głębię")
- ad numerummatrycum ("podaj numer matrycy na CD lol albo wypierdalaj")
- ad lolum ( "
I tak jeszcze można długo, długo. Teraz to tylko ciepłe papucie, dyplomy na ścianach, grafomania i galopujący alkoholizm (w stanie czynnym lub biernym).
Przygody Batona na czarnym lądzie
- Fanatyk
- zekke
Żwirek Ty jesteś iteracja kogoś sprzed lat tutaj? Anzelmo w sumie te same pytanie
-
olgims
no to raczej ty powinieneś sobie na to pytanie odpowiedzieć, zwłaszcza, ze najwyraźniej prowadzisz jakaś wyimaginowana wojnę z tiktokami, brainrotami, płatkami śniegu, starymi metaluchami i chuj wie czym jeszcze.
-
olgims
czyli jednak nie dyskusja tylko łowienie na ilu moje pierdolenie wpłynęło
no jak to traktować poważnie.
A przy okazji liryków - ja nie wiem czy wolno słuchać coil - batwings jak się nie przetłumaczy enochianskich (czy co on tam wyśpiewuje w wymyślonym języku) zaśpiewów johna? Jak można słuchać strzały w serce Aosoth skoro agonia nigdy nie wydrukowała liryków w brajlu ?
Pomocy!
- zekke
komicznie upośledzone proby kontrargumentacji nawet nie wymagajace reakcji. jak cię o coś co napisałem boli dupa to bardzo dobrze.
- empir
- zahartowany metalizator
-
olgims
no ale właśnie jedyny, którego tu piecze dupa, to od poczatku tej "dyskusji" jesteś ty
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
Baton/kenediusze c'est moi, na forume od 2008, chociaż z przerwami.
Przygody Batona na czarnym lądzie