Snorre Ruch. Opcjonalnie Czral. Oczywiście jest to niewykonalne, ale gdybym miał jednego wytypować to właśnie Snorre.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 13:40kogo, ze znanych nazwisk, byście widzieli jako godnego zastępcę Blasphemera w THE TRUE MAYHEM?
MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
Re: MAYHEM
Ostatnio zmieniony 04-02-2026, 13:53 przez Żwirek i Muchomorek, łącznie zmieniany 1 raz.
Przygody Batona na czarnym lądzie
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słyszałem, że po złożeniu do grobu Megadeth, Rudy dołączy do Mayhem.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 13:40A może po prostu zwyczajnie obecny trzon kompozycyjny zespołu jest zbyt słaby i historia mogła potoczyć się inaczej? Pobawmy się w alternatywną historię: kogo, ze znanych nazwisk, byście widzieli jako godnego zastępcę Blasphemera w THE TRUE MAYHEM?
A poważnie, to żadne duże nazwisko. Ktoś nieznany, młody i odważny mógłby tylko dać radę. Tak jak dał radę właśnie Rune po śmierci Euro.
all the monsters will break your heart
- Deathhammer66
- w mackach Zła
O, to skoro już się bawimy, to wytypowałbym jeszcze Yusafa Parveza (Vicotnik). Choć nie wiem, czy jego obecna wrażliwość pasowałaby do Mayhem, ponieważ w jego twórczości jest jednak dużo światła (to nie wada oczywiście, ale Mayhem potrzebuje chaosu, ciemności, entropii, prawdziwego mroku).Żwirek i Muchomorek pisze: ↑04-02-2026, 13:52Snorre Ruch. Opcjonalnie Czral. Oczywiście jest to niewykonalne, ale gdybym miał jednego wytypować to właśnie Snorre.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 13:40kogo, ze znanych nazwisk, byście widzieli jako godnego zastępcę Blasphemera w THE TRUE MAYHEM?
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Alleluja!nicram pisze: ↑04-02-2026, 13:53Słyszałem, że po złożeniu do grobu Megadeth, Rudy dołączy do Mayhem.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 13:40A może po prostu zwyczajnie obecny trzon kompozycyjny zespołu jest zbyt słaby i historia mogła potoczyć się inaczej? Pobawmy się w alternatywną historię: kogo, ze znanych nazwisk, byście widzieli jako godnego zastępcę Blasphemera w THE TRUE MAYHEM?
A poważnie, to żadne duże nazwisko. Ktoś nieznany, młody i odważny mógłby tylko dać radę. Tak jak dał radę właśnie Rune po śmierci Euro.
- Żwirek i Muchomorek
- w mackach Zła
Ciekawy pomysł. Vicotnik rzeczywiście jest w swojej twórczości dużo bardziej kolorowy, świetlisty, radosny (jak na blackmetalowe standardy oczywiście), ale gdyby to zderzyć z energią Mayhem, która jest ekstremalnie ciemna... to by mogło być tak dziwne, że aż dobre. Na pewno przełamałoby schemat, a to już coś, bo black metal to transgresja i wsadzenie oczekiwań gawiedzi w dupala.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 14:14O, to skoro już się bawimy, to wytypowałbym jeszcze Yusafa Parveza (Vicotnik). Choć nie wiem, czy jego obecna wrażliwość pasowałaby do Mayhem, ponieważ w jego twórczości jest jednak dużo światła (to nie wada oczywiście, ale Mayhem potrzebuje chaosu, ciemności, entropii, prawdziwego mroku).Żwirek i Muchomorek pisze: ↑04-02-2026, 13:52Snorre Ruch. Opcjonalnie Czral. Oczywiście jest to niewykonalne, ale gdybym miał jednego wytypować to właśnie Snorre.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 13:40kogo, ze znanych nazwisk, byście widzieli jako godnego zastępcę Blasphemera w THE TRUE MAYHEM?
Przygody Batona na czarnym lądzie
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Otóż to! Z pewnością byłoby to bardziej wartościowe i ciekawe, nawet czysto poznawczo, niż to, co dzieje się obecnie. Co do BM i transgresji: poczyniłem o tym pracę dyplomową, muszę zrobić drugą edycję zawierającą Twój cytat na pierwszej stronieŻwirek i Muchomorek pisze: ↑04-02-2026, 14:38Ciekawy pomysł. Vicotnik rzeczywiście jest w swojej twórczości dużo bardziej kolorowy, świetlisty, radosny (jak na blackmetalowe standardy oczywiście), ale gdyby to zderzyć z energią Mayhem, która jest ekstremalnie ciemna... to by mogło być tak dziwne, że aż dobre. Na pewno przełamałoby schemat, a to już coś, bo black metal to transgresja i wsadzenie oczekiwań gawiedzi w dupala.Deathhammer66 pisze: ↑04-02-2026, 14:14O, to skoro już się bawimy, to wytypowałbym jeszcze Yusafa Parveza (Vicotnik). Choć nie wiem, czy jego obecna wrażliwość pasowałaby do Mayhem, ponieważ w jego twórczości jest jednak dużo światła (to nie wada oczywiście, ale Mayhem potrzebuje chaosu, ciemności, entropii, prawdziwego mroku).Żwirek i Muchomorek pisze: ↑04-02-2026, 13:52
Snorre Ruch. Opcjonalnie Czral. Oczywiście jest to niewykonalne, ale gdybym miał jednego wytypować to właśnie Snorre.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
- DST
- rasowy masterfulowicz
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Waldemar Sorychta! Albo Trey!
To musiałby by być ktoś z innej planety.
To musiałby by być ktoś z innej planety.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.