A gdzie Union? To miało wyjść jako Christ Agony i chyba Cezar zapowiadał że jako Christ Agony wyjdzie reedycja.nicram pisze: ↑13-01-2026, 08:15Tak sobie dużo ostatnio słuchałem Christ Agony i wyszła mi taka nierówność jeżeli chodzi o ich płyty:
Unholyunion > Moonlight > Daemoonseth - Act II = Condemnation = Legacy >> Darkside >>> Anthems >>> Elysium = Nocturn.
Co nie zmienia faktu, że nawet najsłabsze materiały są przynajmniej dobre no i całościowo dyskografia zespołu jest bardzo mocna.
CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- empir
- zahartowany metalizator
Re: CHRIST AGONY
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To raczej też na końcu bym ustawił, razem z Elysium i Nocturn.empir pisze: ↑13-01-2026, 13:26A gdzie Union? To miało wyjść jako Christ Agony i chyba Cezar zapowiadał że jako Christ Agony wyjdzie reedycja.nicram pisze: ↑13-01-2026, 08:15Tak sobie dużo ostatnio słuchałem Christ Agony i wyszła mi taka nierówność jeżeli chodzi o ich płyty:
Unholyunion > Moonlight > Daemoonseth - Act II = Condemnation = Legacy >> Darkside >>> Anthems >>> Elysium = Nocturn.
Co nie zmienia faktu, że nawet najsłabsze materiały są przynajmniej dobre no i całościowo dyskografia zespołu jest bardzo mocna.
all the monsters will break your heart
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
'Elysium' to straszne, ckliwe gówno.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- nicram
Wiele o tym materiale mógłbym napisać, ale na pewno, że nie jest ckliwy.
- empir
Dla mnie Elysium i Union to dwa najsłabsze materiały. Nie są złe, mają momenty. Ale po tym zespole oczekuję więcej.
Po mojemu jest tak:
Epitaph Of Christ = Unholyunion > Darkside = Daemoonseth > Moonlight > Anthems > Condemnation = Legacy = Nocturn > Trilogy > Elysium = Union
Po mojemu jest tak:
Epitaph Of Christ = Unholyunion > Darkside = Daemoonseth > Moonlight > Anthems > Condemnation = Legacy = Nocturn > Trilogy > Elysium = Union
- nicram
Zgadzam się z Tobą, z tym wyjątkiem, że Nocturn do tego zestawu dodałbym. Choć Elysium jest jakie jest, to w przeciwieństwie do Nocturn a zwłaszcza Union, wracam do niego często. Ma taką fajną atmosferę ta płyta. No i kilka konkretnych strzałów jak: Sadness of Immortality czy Fiery Torches.empir pisze: ↑14-01-2026, 10:25Dla mnie Elysium i Union to dwa najsłabsze materiały. Nie są złe, mają momenty. Ale po tym zespole oczekuję więcej.
Po mojemu jest tak:
Nie uwzględniłem Epitaph of Christ bo to demówka, ale byłaby bardzo wysoko. Trilogy dałbym chyba nawet przed Anthems, na równi z Darkside, bo bardzo lubię. To dość nowatorski i niesamowicie hiciarski materiał.
- empir
Ja uwzględniam Epitaph of Christ, ponieważ to demo mnie sponiewierało. U mnie to numer jeden pod względem liczby odsłuchań, nie tylko wśród chrystusów, ale w ogóle.
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Możecie się posprzeczać w maju na Metal komando o wyższości tych materiałów przy akompaniamencie Christ Agony:)
- trup
Mam mieszane uczucia, ale oczywiście się przejdę.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Najprzewielebniejszy
- nicram
O, zajebista wiadomość, że tego pajaca od Symbolical już nie ma. Shambo? Nieźle, dawno już go nigdzie nie widziałem.
-
Soundterror
- postuje jak opętany!
- trup
Czyli w Christ Agony po staremu...
- empir
Ja czekam na koncerty w oryginalnym składzie 
- trup
Ja też. Ale to se newrati.
Widziałem chyba ich w najlepszych momentach (As i Żurek - pierwszy skład na S'thrash'ydle, czy z Gilanem i Mauserem) i to mi zostanie we wspomnieniach. Potem pewnie z 5-6 innych składów i zawsze było co najmniej dobrze. Mieszanka szaleństwa i zatracenia w mroku. Niemniej, z dużą dozą nieśmiałości podchodzę do obecnego kolejnego nowego rozpoczęcia.
Nie przewiduję rozczarowania (zwłaszcza, że mam słabość do twórczości Christ Agony), ale.... Pożyjemy. Zobaczymy.
Widziałem chyba ich w najlepszych momentach (As i Żurek - pierwszy skład na S'thrash'ydle, czy z Gilanem i Mauserem) i to mi zostanie we wspomnieniach. Potem pewnie z 5-6 innych składów i zawsze było co najmniej dobrze. Mieszanka szaleństwa i zatracenia w mroku. Niemniej, z dużą dozą nieśmiałości podchodzę do obecnego kolejnego nowego rozpoczęcia.
Nie przewiduję rozczarowania (zwłaszcza, że mam słabość do twórczości Christ Agony), ale.... Pożyjemy. Zobaczymy.
-
tabaluga
- weteran forumowych bitew
ostatnie kilka dni katowałem unholyunion , wchodził mi jak nigdy dotąd. Postanowiłem zaopatrzyć się w wersje cd , namierzyłem piękny egemplarz wydania z 94 roku i dodałem do koszyczka na discogs i zwlekałem no i jak juz miałem wyjebac te 250 zl to okazało sie że jaskiś skurwol podkupił mi płyte,mało ataku padaczki dostałem.
Zmierzając do sedna to czy ktoś słyszał ten nowy mastering od deformeathing i może sie podzielić technicznymi wrażeniami jak chociażby wartość dr ? Podejrzewam że to może być jeszcze wieksze gowno niż ten powszechnie dostępny remaster obecny na wydaniach Pagan z 2000 / witching hour z 2016 od którego preferuje oryginalne brzmienie z faithless / baron records no ale moze ktos wie lepiej.
Zmierzając do sedna to czy ktoś słyszał ten nowy mastering od deformeathing i może sie podzielić technicznymi wrażeniami jak chociażby wartość dr ? Podejrzewam że to może być jeszcze wieksze gowno niż ten powszechnie dostępny remaster obecny na wydaniach Pagan z 2000 / witching hour z 2016 od którego preferuje oryginalne brzmienie z faithless / baron records no ale moze ktos wie lepiej.
MAGA // FAFO