PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PARADISE LOST
jak chce posłuchać Depeszów to słucham Depeszów a nie PL 
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
HCDamage
- postuje jak opętany!
Dlatego zapytałem o ten album bo najczęściej słyszałem porównania właśnie do Depeszów. Ja fanem PL nie jestem i znam tylko wyrywkowo ich twórczość a ciekawiło mnie właśnie Wasze zdanie na ten temat. Słyszałem i czytałem wtedy opinie że zdradzili swoich fanów, że to już koniec zespołu itp.
Oni mieli tylko na jednym albumie taką przygodę z elektroniką czy już na stałe odbili w takie brzmienia?
Oni mieli tylko na jednym albumie taką przygodę z elektroniką czy już na stałe odbili w takie brzmienia?
- Hellion
- weteran forumowych bitew
Elektronika pojawiła się już na wcześniejszym albumie - One Second i była obecna w muzyce PL do albumu Symbol of Life, ale nie w takiej ilości jak na Host.
-
Nasum
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
-
Nasum
Mckintosh powiedział o "Host", że to album, który albo pokochasz, albo znienawidzisz. Jak widać, miał rację.
To album, który w kwestii eksperymentowania nie narzucał sobie żadnych granic, muzycy mogli tutaj robić, na co tylko mieli ochotę. Pod względem artystycznym, ta całkowita wolność miała dla nich niebagatelne znaczenie, do teraz muzycy dość dobrze wspominają tą sesję ( za wyjątkiem perkusisty, który nie miał tam właściwie nic do roboty i był tą sytuacją sfrustrowany ) Holmes mógł podszlifować swój "czysty" wokal i ogólnie - dla każdego było to coś nowego, ekscytującego. I gdyby wydali ten album pod innym szyldem, jako side projekt, pewnie nic wielkiego by się nie stało. Pozostałby może bardziej niezauważony. A wydając to pod logiem PL - cóż, wtedy to była zdrada, nie pamiętam jakiejkolwiek dobrej recenzji, wśród znajomych też nikt tego nie polubił - albo nie przyznawał się do tego. Ja pamiętam tylko mega rozczarowanie.