KREATOR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Żwirek i Muchomorek
postuje jak opętany!

Re: KREATOR

23-01-2026, 12:35

Posłuchałem sobie z ciekawości tego nowego Kreatora - w ogóle to pierwszy Kreator jakiego posłuchałem od Phantom Antichrist. Brzmi to jak taki trochę brutalniejszy power/heavy metal, coś w rodzaju powiedzmy Helloween łamanego przez Manowar, ale to pewnie nie do końca uczciwe, bo nakładam na to swoje punkty odniesienia - a może dałoby się nałożyć lepsze, dokładniejsze. Kompletnie nie jestem targetem takiej muzyki i pewnie 99% ludzi gustujących w ich wczesnych płytach też nie. To jest teraz zespół dla normalsów zakochanych w Sabaton, chociaż to lepsze niż Sabaton - na tym poletku nie umiem tego ocenić i kompletnie mnie to nie interesuje :exitexit:

Kilka numerów to nawet fajne patatajce do posłuchania w tle, ale produkcja i tak je zarzyna. Brzmi to głośno, płasko i nadęcie, aż uszy bolą.

Jakikolwiek ból dupy o to, że Kreator znowu upada na kolana i ssie po same jaja nie tym fanom co trzeba, wydaje mi się pozbawiony sensu, ale może po prostu jestem na to już za stary (skończyłem już 18 lat w końcu...).
Przygody Batona na czarnym lądzie
olgims
weteran forumowych bitew

Re: KREATOR

23-01-2026, 12:43

Słucham kreatora do extreme agression, więcej mi od tego zespołu nie trzeba.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
ODPOWIEDZ