IMMOLATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
AdV_mike
- świeżak
Re: IMMOLATION
Steve shalaty - najgorszy transfer w historii death metalu. Nie rozumiem tylko czemu cały zespół godzi się na te plastikowe bębny. Czasami tak sobie myślę o ile klas wyżej wypadałyby albumy immolation z dobrym pałkerem i żywym brzmieniem bębnów.
- Tatuś
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
tak, trzeba koniecznie w werbel zza pleców. Wtedy jest prawdziwie.
Mi tam ta perkusja nie przeszkadza.
Mi tam ta perkusja nie przeszkadza.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- Headcrab
- Kontakt:
Z ciekawości sprawdziłem na metallum gdzie Shalaty jeszcze grał. W innym zespole jego perkusja brzmi ok.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- dzik
- zahartowany metalizator
- Dragazes
- w mackach Zła
Nie wiem właśnie czy zazdrościć, że koledzy to wszystko słyszą i mogą analizować czy cieszyć się, że nie mam z brzmieniem i grą problemu.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Jedno co mnie czasem zastanawia, to co by było, gdyby dali trochę pograć melodyjki drugiemu gitarzyście. Gra Roba Vigny jest rozpoznawalna po 1 nutce, a nie o każdym gitarzyście można to powiedzieć. Czasem jednak mam wrażenie, że zdarza mu się, hm, lecieć na autopilocie. Historia uczy, że dwóch dobrych gitarzystów może się fajnie uzupełniać grając zupełnie różnie - np jak to robił duet Mustaine / Friedman.
-
olgims
jak masz materiał komponowany stricte pod gitarę prowadząca + rytmiczna to dziwne, żeby brandzlowali się nawzajem gryfowi onanisci. Zresztą ja mam np. takie marzenie, żeby szalaty włożył sobie smyczek w dupę i grał na dodatkowym werblu, mógłby się uzupełniać sam ze sobą.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Tatuś
- Kontakt:
Oktawa w górę musi być i to koniecznie po 4 taktach. To nie wada, to zaleta!martyrdoom pisze: ↑19-01-2026, 12:09Jedno co mnie czasem zastanawia, to co by było, gdyby dali trochę pograć melodyjki drugiemu gitarzyście. Gra Roba Vigny jest rozpoznawalna po 1 nutce, a nie o każdym gitarzyście można to powiedzieć. Czasem jednak mam wrażenie, że zdarza mu się, hm, lecieć na autopilocie. Historia uczy, że dwóch dobrych gitarzystów może się fajnie uzupełniać grając zupełnie różnie - np jak to robił duet Mustaine / Friedman.
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Wiele razy o tym wspominałem. Może po prostu lubią się jako kumple. Muzycznie to jest po prostu nie ten styl grania dla Immolation. Hailsa!
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Chodzi mi o to, że może od czasu do czasu solówka zagrana bez tego posępnego zawodzenia by była miłym urozmaiceniem. No ale nie wiem, może próbowali i wychodziło chujowo / nie pasowało. A co do Shalatiego to ja bym wolał, żeby mu ktoś wykręcił fajne brzmienie garów, jak np. na Unholy Cult albo CTAWB.olgims pisze: ↑19-01-2026, 12:18jak masz materiał komponowany stricte pod gitarę prowadząca + rytmiczna to dziwne, żeby brandzlowali się nawzajem gryfowi onanisci. Zresztą ja mam np. takie marzenie, żeby szalaty włożył sobie smyczek w dupę i grał na dodatkowym werblu, mógłby się uzupełniać sam ze sobą.
-
Pelson
- rasowy masterfulowicz
To by oznaczało, że musieliby nagrywać gary akustycznie, tak jak w czasach Alexa.martyrdoom pisze: ↑19-01-2026, 13:48A co do Shalatiego to ja bym wolał, żeby mu ktoś wykręcił fajne brzmienie garów, jak np. na Unholy Cult albo CTAWB.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
i tu by sie cala sprawa rypła.
- Castor
Kawałek całkiem niezły, wokale bardzo ciekawie, tylko to nieszczęsne brzmienie perkusji. Wiadomo, że Shelaty poprzednikom nie dorasta i wirtuozem to on nie jest, ok, no ale na litość boską, przy takim brzmieniu perkusji to nawet nie chce mi się analizować czy on gra składnie i równo czy nie. Wiem, on nie gra na perkusji.... tylko na perce. Tak, to musi być perka.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ciesz się. Mnie tam, żadne brzmienie nie przeszkadza i tak jak Ty, po prostu cieszę się muzyką tego wspaniałego zespołu.
all the monsters will break your heart
-
olgims
A immo nie nagrywa czasem dla nuclear blast? To powinno wyjaśniać tajemnice odnośnie studyjnego brzmienia czy specyficznie perkusji. Myślę sobie tak, panowie swoje lata mają, mało tego są wspolodpowiedzialni za postawienie filarów death metalu, jednym słowem - swoje nagrali. Zakotwiczenie się na emeryturę w wielkiej wytwórni to w sumie wyśmienite rozwiązanie. Mało tego nadal nagrywają konkretne płyty, więc komu się będzie chciało sprawdzi nowości, komu się chcieć nie będzie zawsze są klasyczne albumy do mielenia.
Seein' me is def not repeated or done twice
- Bolt
Są w NB, już od "Majesty...".olgims pisze: ↑21-01-2026, 10:02A immo nie nagrywa czasem dla nuclear blast? To powinno wyjaśniać tajemnice odnośnie studyjnego brzmienia czy specyficznie perkusji. Myślę sobie tak, panowie swoje lata mają, mało tego są wspolodpowiedzialni za postawienie filarów death metalu, jednym słowem - swoje nagrali. Zakotwiczenie się na emeryturę w wielkiej wytwórni to w sumie wyśmienite rozwiązanie. Mało tego nadal nagrywają konkretne płyty, więc komu się będzie chciało sprawdzi nowości, komu się chcieć nie będzie zawsze są klasyczne albumy do mielenia.
Brzmieniowo oczywiście wolę wcześniejsze materiały, ale poza "Kingdom..." żaden ich materiał nie miał aż tak zepsutego brzmienia, żeby mi odbierał w jakimś istotnym stopniu frajdę ze słuchania.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town