CRO-MAGS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

CRO-MAGS

10-12-2019, 18:51

Za huja nie czaje czego Cromagsy nie majo temata jak ma nawet Biohazard, Slipknot czy Linkin Park. a nawet Prong czy Sick Of It All i Suicidale. W kazdym razie nowa epa rozpierdala, tylko 3 kawalki ale za to gitarzysci wymarzeni wrecz. Troche szkoda, ze sie Harley znowu pohujal z Johnem, ktory z Mackym teraz majo Cro-Mags JM. Nowa epa w klimatexach Alpha-Omega, nawet wokale motzno pod Johna zrobione. Slucha sie wysmienicie i jak plytex bedzie w ten desen to bedzie zajebosis.
Jest wyczes whuj
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
woodpecker from space
Sodomix
postuje jak opętany!

Re: CRO-MAGS

10-12-2019, 19:00

Leee nie wiem jakim cudem przegapiłem From the Grave. Pierwsza epa bardzo mila Rocky George jedzie równo. ;)

Miło by było jakby wydali jakieś konkretne wznowienia poprzednich płyt na winylach. Jest nadzieja skoro Harley "odzyskał" nazwę chociaż kto tam ich wie jakie są zawiłości w kwestii starych płyt ;)
Awatar użytkownika
Triceratops

10-12-2019, 19:07

Szkoda, ze taki rozpierdol sie zrobil, bo obie paki maja fajnych i kluczowych zawodnikow. Tylko Doug Holland sie chyba wymiksowal. Jakby sie polaczyli to byloby zajebiscie, zwlaszcza, ze jednak wokale Johna sa nie do podrobienia.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

28-12-2019, 20:34

Na żywo widziałem Cro-Mags z JJ i wersję Harleya i ogłaszam remis
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Żułek

01-04-2020, 01:54

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Triceratops

09-04-2020, 18:29

Bedzie zamiecione, te wszystkie nudne Testamenty i inne duperszmity #wszyscy won
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

10-12-2020, 16:15

Obrazek

nowa epka w wypożyczalniach :mrgreen:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Triceratops

10-12-2020, 22:02

Super
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

03-10-2025, 15:46

Harley Flanagan kilka dni temu na insta
"Everyone from Metallica to Pantera to Avenged Sevenfold to Green Day, Turnstile and so on and so on have given me props given me respect and love and called me a legend. It would be nice if somebody gave us a gig instead lol I’ve been working hard since the 80s how about a hand up motherfuckers instead of love when no one’s looking. I’m good enough to inspire you just not good enough to open up for you?? Lol."
taka ciekawostka :jezyk:

piotraz
rasowy masterfulowicz

03-10-2025, 18:48

:toxic: :kurde:
Kij mu w oko
Awatar użytkownika
Ascetic

03-10-2025, 18:51

Chyba nie ma działu o SoiA. Lou znów walczy z raczychem.
lys på slutten av lys

dra til helvete
HCDamage
postuje jak opętany!

04-10-2025, 18:03

Jak mamy z załogantami libację z alko i kolumbijskimi wężami to wystarczy włączyć takie These Streets żeby meble chuj strzelił. To niebezpieczna muzyka jest.

Dlatego wielbię.
Awatar użytkownika
Żułek

09-01-2026, 00:24

A freshly re-recorded version of the CRO-MAGS classic track "Hard Times" can be streamed below. The song arrives just in time for the 40th anniversary of the hardcore legends' "The Age Of Quarrel" debut album. This version, dubbed the "Wired for Chaos Session", also celebrates the recently released documentary film of the same name based on the life and career of CRO-MAGS founder/frontman Harley Flanagan.

During a December 13, 2025 question-and-answer session at Generation Records in New York City, Flanagan spoke about the decision to re-record some of the band's music for inclusion in "Harley Flanagan: Wired For Chaos", which charts his tumultuous life and survival. He said: "That's why you'll see in a lot of films, you'll hear re-recordings of songs. And you'll be, like, 'Why did they do that shit?' … And more often than not, it's because it was too fucking complicated to get the rights or too expensive. So we wound up in a situation. Obviously most people here don't know and don't care, so I'm not gonna bore you with the history of the CRO-MAGS madness and legal drama over the first two albums, which we've never still gotten paid for. But the one thing I will say is this: we did have the opportunity to get the shit back, and it just would've required me and some of the other bandmembers coming to the table and saying, 'Yo, guys, let's get this shit back and just do something with it and all get paid.' And the other guys were just too — I don't know, man. They wouldn't come to the table and have that conversation. So, more or less because of that, I was left with no choice but re-recording some of the songs."

Although Harley's initial plan was to re-record a few of the songs from CRO-MAGS' debut album, 1986's "The Age Of Quarrel", as instrumental covers, the sessions with producer Arthur Rizk progressed to the point where he ended up re-recording the whole thing.

"I wound up going in, and 'cause I was having such a good time and the session was going so well, I said, 'Fuck it.' The 40-year anniversary of the album's coming out next year, so I tracked the whole fucking album," Harley said. "So y'all be able to hear that next year. And I gotta say it sounds kind of like 'Age Of Quarrel' meets [CRO-MAGS' second album, 1989's] 'Best Wishes' in the sense that it's played like 'Age Of Quarrel', but it's got me on vocals, so it just has a deeper voice, let's just say."

piotraz
rasowy masterfulowicz

09-01-2026, 06:33

Nie, nie, nie ... i jeszcze raz nie. :exitexit:
Ja nie wiem co nim kieruje, pewnie żal że nie gra supportu przed Metallica no bo nosił ktoś naszywke :pray: , ale po akcji nożowej z Azjatą to motorynka ma u mnie zero szacunku.
est
mistrz forumowej ceremonii

09-01-2026, 07:11

Oj tam, oj tam. Po prostu nie rozumiesz Black Metalu. Kilka lat temu na gigu w Pzn pięknie dowieźli.
Ascetic pisze:
Jest temat, ale możesz w nim popisać sam ze sobą. Nie wygląda to dobrze z LK. Nagły nawrót, rurki wspomagające, waga ostro w dół.
piotraz
rasowy masterfulowicz

09-01-2026, 07:39

est pisze:
09-01-2026, 07:11
Oj tam, oj tam. Po prostu nie rozumiesz Black Metalu. Kilka lat temu na gigu w Pzn pięknie dowieźli.
Ascetic pisze:
Jest temat, ale możesz w nim popisać sam ze sobą. Nie wygląda to dobrze z LK. Nagły nawrót, rurki wspomagające, waga ostro w dół.
To fakt z tym BM.
Niech się cieszy, że nie widły i piec, :darksidepepe: ja po prostu pamiętliwy jestem, a chinol z cold as life kiedyś tak dowieźli w Złotowie że stoję po stronie nie debila :nerd:

Z Lou faktycznie słabo to wygląda, ale trzeba być dobrej mysli. Kilkanascie lat temu nie pomyślał bym, że zagrany sobie w Chojnicach z nimi koncert a tu pyk udało się.

Harley :ban:
est
mistrz forumowej ceremonii

09-01-2026, 07:41

Harley FlannaBan.
piotraz
rasowy masterfulowicz

09-01-2026, 07:42

est pisze:
09-01-2026, 07:41