MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz
Re: MAYHEM
Jak dla mnie to późne rokokoko (:
- Castor
- weteran forumowych bitew
Kontynuacja poprzedniej okłady. Całkiem spoko wyszło. Mam nadzieję że poziom muzyczny też utrzymają, bo po dole zaliczonym na Esoteric, zespół odbił się od dna, złapał wiatr w żagle i jest obecne na fali wznoszącej.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
-
backslifer
- postuje jak opętany!
Srednie to.
A jak juz o Mayhem mowa, to ktos cos wie o nastepnym Ruim? Znalazlem jakies stare wywiady z Blasphemerem, w ktorych pierwotny plan byl na drugiego pelniaka w 2025.
A jak juz o Mayhem mowa, to ktos cos wie o nastepnym Ruim? Znalazlem jakies stare wywiady z Blasphemerem, w ktorych pierwotny plan byl na drugiego pelniaka w 2025.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
chyba pierwszy raz w życiu mam tak, że kawałek Mayhem mi się nie podoba...
all the monsters will break your heart
-
olgims
taki kawałek z autogeneratora mayhem, wszystkie znane tropy są odhaczone. Kreatywne pisanie muzyki skończyło się wraz z odejściem blasfima.
Seein' me is def not repeated or done twice
I laugh as I cast the first stones at Christ
I laugh as I cast the first stones at Christ
- Believer
Pełna zgoda. Estoteric warfare to jeszcze były dobre popluczyny po OaC. Potem koniec.
-
markiz666
- postuje jak opętany!
- vicotnick
- rasowy masterfulowicz
Pierwsza płyta gayhem, której nie kupię, bardzo jest mnie przykro (:
-
HCDamage
- postuje jak opętany!
Ja tak samo ale przykro mi nie jest
a tak przy okazji jak ktoś by potrzebował Mediolanum Capta Est, Esoteric Warfare albo Chimera to wiecie gdzie dzwonić
Stan igła nie śmigane, jedynie bez foliozy.
- Castor
Ja bym tak bardzo może nie narzekał, choć faktycznie brzmi to jak z generatora albo pisane przez AI. Dam szansę nowej płycie nawet jeśli te nowe kawałki brzmią jak popłuczyny po albumie Daemon, który swoją drogą uważam za genialny.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Może Daemon nie jest genialne, ale na pewno bardzo dobre. Także niczego nie przesądzam odnośnie nowej płyty, ale ogólnie ten nowy singiel bardzo mnie wynudził. Może w towarzystwie innych kawałków nie będzie aż tak źle. Wyjdzie, to się obada. Jak się nie spodoba to się po prostu nie kupi. I tyle.
all the monsters will break your heart
- WAROL_KOJTYLA
- rozkręca się
ja wychodzę z założenia że przed premierą puszczasz najmocniejsze ciosy. tutaj jest nudno i zachowawczo. pewnie przesłucham pełniaka jak wyjdzie a po drodze wbiję na koncert, ale szczerze powiedziawszy tyle teraz dobrych rzeczy wychodzi że średnio mi się chce dawać szanse i czekać aż w końcu zaskoczy.nicram pisze: ↑03-12-2025, 05:41Może Daemon nie jest genialne, ale na pewno bardzo dobre. Także niczego nie przesądzam odnośnie nowej płyty, ale ogólnie ten nowy singiel bardzo mnie wynudził. Może w towarzystwie innych kawałków nie będzie aż tak źle. Wyjdzie, to się obada. Jak się nie spodoba to się po prostu nie kupi. I tyle.
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
This^
Singiel jest zgodny z oczekiwaniami, czyli doskonale nijaki. Chciałem napisać, że poprzedni był lepszy, ale się zreflektowałem, że nic prawie z niego nie pamiętam (chociaż przesłuchałem go trzy razy pod rząd) i, co więcej, w ogóle nie chce mi się tych popłuczyn po "Chimerze" słuchać.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ordo Ad Chao to niesamowity album i miło się do niego wraca. Klimat i ładunek takiej nieokreślonej szalonej mocy są na tej płycie do dziś. Esoteric Warfare w miarę mi się podobała i na tym zakończyłem regularne śledzenie nowości od Mayhem. Bez Blasphemera niech się zajmą trasami a nie nowymi płytami, ale to moje zdanie.
-
HCDamage
- postuje jak opętany!
Jak najbardziej mogę się pod tym podpisać.TheDude pisze: ↑03-12-2025, 14:00Ordo Ad Chao to niesamowity album i miło się do niego wraca. Klimat i ładunek takiej nieokreślonej szalonej mocy są na tej płycie do dziś. Esoteric Warfare w miarę mi się podobała i na tym zakończyłem regularne śledzenie nowości od Mayhem. Bez Blasphemera niech się zajmą trasami a nie nowymi płytami, ale to moje zdanie.

- Castor
Na Ordo ad Chao zespołowi po raz kolejny udało się zaskoczyć słuchaczy. Nikt się nie spodziewał takiej produkcji, brzmienia oraz złowieszczego klimatu. Przełamali kolejną barierę. Pamiętam jak ja zareagowałem słuchając po raz pierwszy tej płyty. No tak, taki album mógł nagrać tylko jeden zespół, czyli MAYHEM!!! Esoteric jest kontynuacją tego co rozpoczęli na Ordo, tj Chimera jest kontynuacją Grand Declaration of War. Te pary albumów charakteryzuje podobny klimat, brzmienie oraz muzyka. Ostatnio sobie to uświadomiłem słuchając Esoteric właśnie.
Daemon to kolejny etap w twórczości zespołu i mimo, że tu może łamania kolejnych barier, to jest to album bardzo solidny, nawiązujący chyba najbardziej do ich wielkiego debiutu. Historia zatacza koło i powracając do bardziej klasycznego grania BM z lat 90-tych. Zachęcam do lektury tego dzieła, gdyż nie wszystko jest w nim takie oczywiste, dlatego trzeba poświęcić na nią więcej czasu. Ktoś mówi, ale po co mam się wysilać, bo są rzeczy wchodzą gładko i od razu wiadomo, że są spoko. No właśnie tym się różnią dobre płyty od genialnych. W tych drugich nie zawsze jest wszystko takie oczywiste na początku.
Daemon to kolejny etap w twórczości zespołu i mimo, że tu może łamania kolejnych barier, to jest to album bardzo solidny, nawiązujący chyba najbardziej do ich wielkiego debiutu. Historia zatacza koło i powracając do bardziej klasycznego grania BM z lat 90-tych. Zachęcam do lektury tego dzieła, gdyż nie wszystko jest w nim takie oczywiste, dlatego trzeba poświęcić na nią więcej czasu. Ktoś mówi, ale po co mam się wysilać, bo są rzeczy wchodzą gładko i od razu wiadomo, że są spoko. No właśnie tym się różnią dobre płyty od genialnych. W tych drugich nie zawsze jest wszystko takie oczywiste na początku.