DAMNATION (pol)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Destroyer669
rozkręca się

Re: DAMNATION (pol)

19-09-2025, 20:25

To samo u mnie. Koncert Witchmaster tylko jednak zapamiętałem, bo mieli najciekawszą "oprawę teatralną".
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DAMNATION (pol)

27-11-2025, 19:49

Putrid Cult z dumą prezentuje:
Winylowe wznowienia DAMNATION!
Reborn... (1995) oraz Rebel Souls (1996) - kamienie milowe Polskiego Death Metalu! Edycje limitowane do 300 ręcznie numerowanych sztuk, w różnych konfiguracjach kolorystycznych. Gatefoldy z insertami, 180 gram winyl, oraz masa rzadkich zdjęć zespołu!
Damnation to jeden z tych zespołów, które ukształtowały fundament polskiego Death Metalu. W latach 90., kiedy scena dopiero krystalizowała własną tożsamość, Damnation wyróżniał się bezkompromisowym podejściem, techniką i charakterystycznym, mrocznym klimatem, który stawiał ich obok najciekawszych kapel europejskiego death metalu tamtej epoki.
Damnation nie był jedynie kolejną formacją na scenie - był jednym z jej filarów, zespołem, który pokazał, że w Polsce można grać metal na światowym poziomie, nie tracąc przy tym surowej, undergroundowej duszy.
UNHOLY DEATH METAL FOREVER!
Wysyłka od przyszłego czwartku!
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ