Dla mnie najniżej jedynka, "Tranquility of Death" i "Resacralize the Unknown", co nie znaczy że źle. Ogólnie bardzo równa dyskografia, a ostatniej mogłem nie poświęcić wystarczająco czasu, bo jej i "Tranqulity" tylko nie mam na półce z pełnych.Żwirek i Muchomorek pisze: ↑21-11-2025, 09:50On go utrzymuje w zasadzie na każdej płycie. Fenomen jakiś. Można się spierać, że ta jest lepsza a tamta gorsza, ale to są jakieś włosowe różnice, takie o milimetry.
Nowej nie słuchałem jeszcze, ale nie mam złudzeń - będzie zajebiście, jak zawsze.
CLANDESTINE BLAZE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DST
- rasowy masterfulowicz
Re: CLANDESTINE BLAZE
- winterforest
- postuje jak opętany!
Ja jako niepoprawny fan CB i fińskiej sceny wielbię bez wyjątku kazdy album. Ale gdybym musiał wybierać to wolę starsze rzeczy. A numer jeden to Fist.. Ale to gdybym już musiał. Jedynkę oczywiście lofciam i mam pierwsze wydanie. Nowa to dla mnie 14 na 10. I oczywiście moja płyta roku obok Kaevum i Ad Hominem. No ale ja się chuja znam na muzyce ogólnie. Co mówię od zawsze.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Klika odsłuchów i stwierdzam, nie będąc zupełnie oryginalnym patrząc na wszystkie ochy i achy powyżej oraz tu i ówdzie.
Album jest fenomenalny. Brzmienie chropowate i nieprzyjemnie przybrudzone. Idealne. Mnogość doskonałych riffów, zmian i płynnych przejść od klasycznych zagrywek po ciekawie wstawione nieoczywiste fragmenty (np. taki początek "The New Wailing Wall"). Magiczny duch Black Metalu lat dziewięćdziesiątych, przenika wszystko. Jest wkurwienie i bunt oraz fanatyzm z "Under a Funeral Moon" w takim choćby "Insatiable Shadow". Są hołdy dla Barathrum i innych tuzów fińskiej i skandynawskiej sceny (wspomniany wyżej Satyricon gdzieś tam się unosi, czy oczywiście Burzum w "Innocence and Crime" czy "lluminated by Deadly Light"), ale ubrane to po swojemu i kapitalnie połączone. Dawno nie słuchałem tak doskonale skomponowanego albumu. Każda warstwa. Każdy instrument osadzony tak jak powinien. Wokale miód. Jest ta nostalgia, bunt, duma i siła. Brak słabych momentów. Brak nudy. Bardzo bardzo dobry album.
Album jest fenomenalny. Brzmienie chropowate i nieprzyjemnie przybrudzone. Idealne. Mnogość doskonałych riffów, zmian i płynnych przejść od klasycznych zagrywek po ciekawie wstawione nieoczywiste fragmenty (np. taki początek "The New Wailing Wall"). Magiczny duch Black Metalu lat dziewięćdziesiątych, przenika wszystko. Jest wkurwienie i bunt oraz fanatyzm z "Under a Funeral Moon" w takim choćby "Insatiable Shadow". Są hołdy dla Barathrum i innych tuzów fińskiej i skandynawskiej sceny (wspomniany wyżej Satyricon gdzieś tam się unosi, czy oczywiście Burzum w "Innocence and Crime" czy "lluminated by Deadly Light"), ale ubrane to po swojemu i kapitalnie połączone. Dawno nie słuchałem tak doskonale skomponowanego albumu. Każda warstwa. Każdy instrument osadzony tak jak powinien. Wokale miód. Jest ta nostalgia, bunt, duma i siła. Brak słabych momentów. Brak nudy. Bardzo bardzo dobry album.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Sturm
- postuje jak opętany!
Przy tak entuzjastycznym odbiorze (płyta świetna, zupełnie mnie rozwaliła tą hiciorowością) nic tylko ruszać w świat na trasy i monetyzować. Tylko Aspa niech ogarnie skład live, a sam nie rusza się z domu, może wtedy wiadomi nie będą blokować.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."