METALCORE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wonsz
zahartowany metalizator

Re: METALCORE

02-05-2025, 17:14

Żułek pisze:
02-05-2025, 14:55
Triceratops pisze:
06-12-2024, 16:09
Jester bedzie wniebowziety
dlatego daje więcej ;)

okrutna sraka. z nowych materiałów te bdb:

rzułf
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

27-07-2025, 00:05

Kiedyś to zjebali dla zasady w Wolfpacku, przez lata nie mogłem tego znaleźć a tutaj out-of-fukkin-nowhere ktoś wrzucił tydzień temu na yt, bardzo dobre gniecenie wydane ćwierć wieku temu przez Rage of Achilles, żadnego nowomodnego metalcore'a - tylko sam wygar:

Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-07-2025, 00:37

Slusznie zjebali
woodpecker from space
Awatar użytkownika
necromorbid
rozkręca się

01-11-2025, 14:18

Dzisiaj mam wolny dzień więc postanowiłem bardziej przyjrzec się temu jednemu z wielu gatunków heavy metalu czyli metalcore. No i przejrzałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie który pojawiły się od 2011 roku, no i zauważyłem że większość osób nie ma pojęcia o czym pisało zwłaszcza że śmiesznie się to czyta z perpektywy wielu lat jakie upłynęły od założenia tematu. Dla większości ignorantów metalcore równa się shadows fall ale niestety tylko kilka osób w tym temacie potrafiło wymienić trv pure underground metalcore a to są naprawde wartościowe wynalazki. Ja przeglądając temat znalazłem sporo ciekawych zespołów trv pure metalcore. Przez tyle lat słuchania metalu gdzieś ten gatunek się u mnie przewijał cały czas i mam trochę metalcorów w swoich zbiorach. Narazie muszę posprawdzać zespoły które znalazłem w tym temacie i gdy sprawdzę to napiszę jakie są wartościowe według mnie.
zatrzymałem się na 2011 roku
C//A
w mackach Zła

01-11-2025, 20:50

necromorbid pisze:
01-11-2025, 14:18
Dzisiaj mam wolny dzień więc postanowiłem bardziej przyjrzec się temu jednemu z wielu gatunków heavy metalu czyli metalcore. No i przejrzałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie który pojawiły się od 2011 roku, no i zauważyłem że większość osób nie ma pojęcia o czym pisało zwłaszcza że śmiesznie się to czyta z perpektywy wielu lat jakie upłynęły od założenia tematu. Dla większości ignorantów metalcore równa się shadows fall ale niestety tylko kilka osób w tym temacie potrafiło wymienić trv pure underground metalcore a to są naprawde wartościowe wynalazki. Ja przeglądając temat znalazłem sporo ciekawych zespołów trv pure metalcore. Przez tyle lat słuchania metalu gdzieś ten gatunek się u mnie przewijał cały czas i mam trochę metalcorów w swoich zbiorach. Narazie muszę posprawdzać zespoły które znalazłem w tym temacie i gdy sprawdzę to napiszę jakie są wartościowe według mnie.
Nie wiem nic o metalcoerze. Poleć coś.
piotraz
rasowy masterfulowicz

01-11-2025, 22:30

Już nie pamiętam czy coś sensownego DLA CIEBIE wpisałem, ale czekam z niecierpliwością na twoją listę.... Najwyżej objade twoją listę w metalcorze, ale S F nigdy tam nie stał także myślę, że jesteśmy po jednej stronie mostu :darksidepepe:
Pamiętaj, że najlepszy metalcore wyszedł ze sceny HC :nerd:
ODPOWIEDZ