okrutna sraka. z nowych materiałów te bdb:
METALCORE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- wonsz
- zahartowany metalizator
Re: METALCORE
rzułf
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedyś to zjebali dla zasady w Wolfpacku, przez lata nie mogłem tego znaleźć a tutaj out-of-fukkin-nowhere ktoś wrzucił tydzień temu na yt, bardzo dobre gniecenie wydane ćwierć wieku temu przez Rage of Achilles, żadnego nowomodnego metalcore'a - tylko sam wygar:
Yare Yare Daze
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- necromorbid
- rozkręca się
Dzisiaj mam wolny dzień więc postanowiłem bardziej przyjrzec się temu jednemu z wielu gatunków heavy metalu czyli metalcore. No i przejrzałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie który pojawiły się od 2011 roku, no i zauważyłem że większość osób nie ma pojęcia o czym pisało zwłaszcza że śmiesznie się to czyta z perpektywy wielu lat jakie upłynęły od założenia tematu. Dla większości ignorantów metalcore równa się shadows fall ale niestety tylko kilka osób w tym temacie potrafiło wymienić trv pure underground metalcore a to są naprawde wartościowe wynalazki. Ja przeglądając temat znalazłem sporo ciekawych zespołów trv pure metalcore. Przez tyle lat słuchania metalu gdzieś ten gatunek się u mnie przewijał cały czas i mam trochę metalcorów w swoich zbiorach. Narazie muszę posprawdzać zespoły które znalazłem w tym temacie i gdy sprawdzę to napiszę jakie są wartościowe według mnie.
zatrzymałem się na 2011 roku
-
C//A
- w mackach Zła
Nie wiem nic o metalcoerze. Poleć coś.necromorbid pisze: ↑01-11-2025, 14:18Dzisiaj mam wolny dzień więc postanowiłem bardziej przyjrzec się temu jednemu z wielu gatunków heavy metalu czyli metalcore. No i przejrzałem wszystkie wypowiedzi w tym temacie który pojawiły się od 2011 roku, no i zauważyłem że większość osób nie ma pojęcia o czym pisało zwłaszcza że śmiesznie się to czyta z perpektywy wielu lat jakie upłynęły od założenia tematu. Dla większości ignorantów metalcore równa się shadows fall ale niestety tylko kilka osób w tym temacie potrafiło wymienić trv pure underground metalcore a to są naprawde wartościowe wynalazki. Ja przeglądając temat znalazłem sporo ciekawych zespołów trv pure metalcore. Przez tyle lat słuchania metalu gdzieś ten gatunek się u mnie przewijał cały czas i mam trochę metalcorów w swoich zbiorach. Narazie muszę posprawdzać zespoły które znalazłem w tym temacie i gdy sprawdzę to napiszę jakie są wartościowe według mnie.
-
piotraz
- rasowy masterfulowicz
Już nie pamiętam czy coś sensownego DLA CIEBIE wpisałem, ale czekam z niecierpliwością na twoją listę.... Najwyżej objade twoją listę w metalcorze, ale S F nigdy tam nie stał także myślę, że jesteśmy po jednej stronie mostu 
Pamiętaj, że najlepszy metalcore wyszedł ze sceny HC
Pamiętaj, że najlepszy metalcore wyszedł ze sceny HC