OWLS WOODS GRAVES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nagrobek
- zahartowany metalizator
Re: OWLS WOODS GRAVES
no ale gdzie w tym ruskim, ten pank niby? bo jest łupane i ogolnie rzęzi to pank? trochę powagi panowie..i jeszcze jakiś smutny klawisz w tle slysze? o co tu chodzi 
- nagrobek
a spoko, nie zalapalem skąd to zestawienie w tym temacie, skoro to inne granie zupełnie
- SODOMOUSE
- mistrz forumowej ceremonii
lofi black metal with some hints of punk....w Krukoreście występują, tak to słyszę i definiuję podobne przeboje.
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
some hints of kurwa chyba jednak komuś się coś stylistycznie jednakowoż zdeka pojebało
lys på slutten av lys
- maciek z klanu
Jakbyście kiedyś gdzieś zamawiali i było to weźcie o mnie pamiętajcie prosze
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
est
Hardcorowcom zapatrzonym w BM wychodzi to lepiej. Jak chociażby w przypadku Hologram, którego wokalista biega w koszulkach Beherit.
Te ruskie to brzmią bardziej jak to:
Te ruskie to brzmią bardziej jak to:
- tomder
- zaczyna szaleć
Крюкокрест, gdzieś mi mignęli i ktoś nawet mi polecał…koleś w koszulce Nachtlich- to nie może być złemaciek z klanu pisze: ↑27-01-2022, 06:26Jakbyście kiedyś gdzieś zamawiali i było to weźcie o mnie pamiętajcie prosze
https://new-era-productions.nl/shop/zoe ... it_search=
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
- Bonecrusher
Uwielbiam chamstwo punka połączone z prymitywnymi blackowymi środkami wyrazu,
Słuchałem dwóch ostatnich płyt tychże panów i zrobili mi smaka n takie granie, idealne czekadelko przed sprawdzeniem strzałów z tego tematu
Słuchałem dwóch ostatnich płyt tychże panów i zrobili mi smaka n takie granie, idealne czekadelko przed sprawdzeniem strzałów z tego tematu
Eternal spokój!
- ggfh
- weteran forumowych bitew
Крюкокрест album i jakis split (oba na cd) dostepne sa w jakims holenderskim sklepie. chyba po 10-12 euro / sztuke. linku jakos nie moge chwilowo namierzyc, ale chetnie sie pod zamowienie podepne
- wonsz
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
Przesłuchałem wczoraj dość dokładnie nowy album, no i se myślę, że to jest po raz kolejny czystej wody instagram black metal z ponakładanymi fikuśnymi efektami. Na poziomie kompozycji to jest materiał dla ludzi z ciężkim ADHD. Jeden motyw dopracowany całościowo gra minutę (albo i tyle nie), wchodzi następny, następny, następny, no i tak to się przewija jak rolki na Facebooku. Punk, norweski bm, chóralne śpiewy, umpa-umpa, jakieś Burzum, d-beat i tak dalej w sumie nie bardzo wiadomo po co. Brakuje mi spójności w obrębie całego konceptu, nawet jeśli miałby być stylistycznie różnorodny - a tu jest bardziej Youtube party i pijackie darcie pizdy, bardziej żenujące niż niosące. Rozłazi się to wszystko zupełnie.
Ale - są momenty, które intrygują. Sekcja fajnie chodzi, brzmienie też jest niegłupie, a w niektórych fragmenty i riffach naprawdę pali się ogień. No i człowiek nie wyłAncza.
Ale - są momenty, które intrygują. Sekcja fajnie chodzi, brzmienie też jest niegłupie, a w niektórych fragmenty i riffach naprawdę pali się ogień. No i człowiek nie wyłAncza.
-
C//A
- w mackach Zła
Nie neguję kolegi recenzji. Materiału jeszcze nie słyszałem. Ale zupełnie bez podtekstów: co masz na myśli pisząc o "instagramowym Black Metalu"?
- Żwirek i Muchomorek
- postuje jak opętany!
No mniej więcej to, co napisałem dalej. Instagram to przeglądanie zdjęć. Błyskanie momentami, epizodyczność, fragmentaryczność narracji, której elementy muszą być bardzo wyraziste i nośne, żeby przykuć uwagę kogoś, kto się momentalnie rozprasza. W efekcie jest bardzo jaskrawo i kolorowo, ale niespójnie i bałaganiarsko - taki stosik wycinków z gazet połączonych jednym tematem, ale poza tym nieuporządkowanych w żaden sposób i jebniętych w kąt.
Jednocześnie - te zdjęcia, czy w przypadku płyty kawałki muzyki, są bardzo wystylizowane, wypieszczone i nawet w tym brudzie jest dopilnowane, żeby to był porządny, markowy brud z renomowanego paryskiego sklepu dla dekoratorów. Tak odbieram ich alkoholowo-punkowo-nihilistyczny image przejawiający się też w muzyce. Dużo napinki i robienia groźnych min do selfików wrzucanych w neta. Cała energia idzie w nieistotne detale - brzmienie (tak!), dopilnowanie żeby fikusnie stopa w bębnach chodziła, w jakieś bajeranckie zaśpiewy - a nie w nakreśleniu jakiegoś szerszego obrazka.
Żeby nie było, nie odmawiam takiemu chaotycznemu podejściu wartości samej w sobie, ale w przypadku OWG nie bardzo to słyszę. Raczej całkowity bałagan napędzany lajkami od znajomych, którym się przesyła kawałki riffów. W sumie to jakoś pasuje do ich nazwy - sowy, lasy, groby, wsio ryba.
Jednocześnie - te zdjęcia, czy w przypadku płyty kawałki muzyki, są bardzo wystylizowane, wypieszczone i nawet w tym brudzie jest dopilnowane, żeby to był porządny, markowy brud z renomowanego paryskiego sklepu dla dekoratorów. Tak odbieram ich alkoholowo-punkowo-nihilistyczny image przejawiający się też w muzyce. Dużo napinki i robienia groźnych min do selfików wrzucanych w neta. Cała energia idzie w nieistotne detale - brzmienie (tak!), dopilnowanie żeby fikusnie stopa w bębnach chodziła, w jakieś bajeranckie zaśpiewy - a nie w nakreśleniu jakiegoś szerszego obrazka.
Żeby nie było, nie odmawiam takiemu chaotycznemu podejściu wartości samej w sobie, ale w przypadku OWG nie bardzo to słyszę. Raczej całkowity bałagan napędzany lajkami od znajomych, którym się przesyła kawałki riffów. W sumie to jakoś pasuje do ich nazwy - sowy, lasy, groby, wsio ryba.
- 10,5
- postuje jak opętany!
-
C//A
- w mackach Zła
Ciekawa obserwacja. Aż sobie odpalę ten nowy OWG.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Oho, chyba Byung-Chul Han był/jest czytanyŻwirek i Muchomorek pisze: ↑24-10-2025, 10:03No mniej więcej to, co napisałem dalej. Instagram to przeglądanie zdjęć. Błyskanie momentami, epizodyczność, fragmentaryczność narracji, której elementy muszą być bardzo wyraziste i nośne, żeby przykuć uwagę kogoś, kto się momentalnie rozprasza. W efekcie jest bardzo jaskrawo i kolorowo, ale niespójnie i bałaganiarsko - taki stosik wycinków z gazet połączonych jednym tematem, ale poza tym nieuporządkowanych w żaden sposób i jebniętych w kąt.
Nigdy nie słyszałem tego zespołu wcześniej. Posłuchałem po tym opisie jednego kawałka i jest w szoku, że tyle hałasu właściwie o nic.
- Rejwan
- weteran forumowych bitew
a jak dla mnie to kolejna zajebista płyta świetnego zespołu
winyl jest jechany non stop od tygodnia
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
-
est
Płock Łódź Zgierz