Mnie skusiły dwa dodatkowe utwory na deluxe, stąd taki wybór. Tak też bym brał jewela.
PARADISE LOST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Chal-Chenet
- postuje jak opętany!
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Re: PARADISE LOST

Też się skusiłem. Mega dobrze się tego słucha. Dobra forma zespołu!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Otóż to. Płyty dobrze się słucha, kawałki płyną jeden za drugim, muzyka jest subtelna, ale czasem zadziorna, jest posępnie, ale też klimatycznie, jest szybko, ale nawet szybkość wpada w ucho, jest melodyjnie, ale nie słodko, jest ciężar, ale też zwiewność, jest sporo dodatków, ale nie czuć przesytu, jest prosto, ale nie prostacko.
No zdziwili mnie tym albumem, naprawde.
- Żułek
w sumie ładnie napisaneNasum pisze: ↑18-09-2025, 21:13Płyty dobrze się słucha, kawałki płyną jeden za drugim, muzyka jest subtelna, ale czasem zadziorna, jest posępnie, ale też klimatycznie, jest szybko, ale nawet szybkość wpada w ucho, jest melodyjnie, ale nie słodko, jest ciężar, ale też zwiewność, jest sporo dodatków, ale nie czuć przesytu, jest prosto, ale nie prostacko.

Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Triceratops
Jak na razie mocno piosenkowo, wesolkowato i niemal dyskotekowo, utfory 5 i 7 to pewnie jakies odrzuty z One Second....walcowatosci, monumentalnosci (oprucz bodajze czwartego i dziesiatego) raczej brak....co mu kazalo znowu tym cienkim glosikiem znowu zaczal spiewac.. :/ Pare utworow ma te fajne gitarowe, zapadajace w pamiec charakterystyczne zagrywki Grega. Mam wrazenie, ze te lekkie utwory to jakas proba nawiazania do Draconian Times i ogolnie produkcja jest lekka jak na tym albumie. Do ciezaru Plague Within jednak daleko, pewne do wszystkich trzech poprzednich i nie sondze, ze jest lepsza niz 3 poprzednie ale trzeba wiele razy posluchac.
woodpecker from space
-
- rozkręca się
No to dobrze, że "nie sondzisz" bo jak już to się sądzi....Triceratops pisze: ↑18-09-2025, 22:18i nie sondze, ze jest lepsza niz 3 poprzednie ale trzeba wiele razy posluchac.
Płyta dobra, fajnie gitary gadają ale najbardziej zwróciło moją uwagę to co wyprawia perkusja - jest zajebista
- Hellion
- w mackach Zła
Po chyba 6 odsłuchach stwierdzam, że Ascension to zajebisty album, PL w pigułce.
Fakt, utwór 5 brzmi jak skrzyżowanie Darker Thoughts z czyms z In Requiem i jest to najsłabszy kawałek na płycie, co nie znaczy, że chujowy.
Salvation z gościnnym udziałem Alana z Primordial wspaniały.
Każdy kawałek w zasadzie ma jakiś hook, który wpada do głowy i w niej zostaje.
Te utwory bonusowe z deluxe edition też fajne, ale faktycznie są idealne jako bonus.
Kupię wersję jewel, bo digisleeve rysuje CD, a ta będzie często w odtwarzaczu.
- masterful
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Kawałek 5 i 7 oraz ostatni na razie nie do końca mi pasują do całości, ale zespół tak z jakiegoś powodu zdecydował i wiem, że za jakiś czas "całość" złoży się w "całość"
Można narzekać, że to nie najlepsza płyta, ale też można powiedzieć, że nie wydali jakiegoś farfocla, tylko bardzo dobrą płytę.

- nicram
Słucham płyty 4 raz. Kawałki 5 i 7 bardzo mi pasują. Nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że obok Serpent on the Cross, Salvation, Silence like the Grave, Diluvium, rzeczona Savaga Days (kawałek 7) to highlight tej płyty. Jednakże końcówka albumu (czyli dwa ostatnie kawałki) mi na razie nie podchodzą i nudzę się przy nich. Zamiast tej dwójki wolałbym pierwszy kawałek bonusowy. Ogólnie płyta dobra, ale mam jakieś lekkie poczucie, że jest tak jakoś bezpiecznie, jakiegoś takiego niepokoju mi brakuje. Przebija mi z tej płyty atmosfera ciepłego, miłego, jesiennego dnia. Wolałbym więcej zimna i mroku. Na teraz dałbym tak 7.5/10. Tak czy siak, płyta już dawno kupiona.masterful pisze: ↑19-09-2025, 09:35Kawałek 5 i 7 oraz ostatni na razie nie do końca mi pasują do całości, ale zespół tak z jakiegoś powodu zdecydował i wiem, że za jakiś czas "całość" złoży się w "całość"Można narzekać, że to nie najlepsza płyta, ale też można powiedzieć, że nie wydali jakiegoś farfocla, tylko bardzo dobrą płytę.

all the monsters will break your heart
-
- rasowy masterfulowicz
Kobiecy wokal robi robotę, jestem po pierwszym okrążeniu i wiem, że będzie tylko lepiej.